Skip to content

Pe Alex în puteți asculta zilnic la Itsy Bitsy, în cadrul rubricii „Meditații pentru Părinți“, de asemenea, în fiecare zi de miercuri, la emisiunea „Tați în Dialog“; îl puteți citi și pe celmaibuntata.ro.

Cum erai în copilărie? Ce ți-ar fi plăcut să te faci, când aveai să crești mare?

Zâmbăreț mai tot timpul, încăpățânat, agitat, mereu dispus să mă joc vreun meci de… de orice. Am visat să devin pilot de avioane sau baschetbalist profesionist. Am făcut ASE-ul, iar acum scriu și am o emisiune la Itsy Bitsy FM. Deci, zic eu, n-am fost prea departe cu visatul.

Ai visat vreodată la câți copii vei avea?

Nu, niciodată. Am știut dintotdeauna că vreau copii, niciodată câți. Nici măcar acum nu știu.

 

View this post on Instagram

 

De Ziua Internațională a Familiei, o poză mai veche, de pe vremea piratilor.

A post shared by Alex Zamfir (@cel_mai_bun_tata) on

Cine era adultul de care erai cel mai atașat în copilărie?

Mama. Tata a fost mult timp plecat, cât am fost eu mic.

Cartea care ți-a marcat copilăria…

Cărțile lui Jules Verne.

Care sunt principalele tale calități?

Încăpățânat, empatic, vesel, inteligent. Ordinea este aleatorie.

Dar cele mai supărătoare 3 defecte?

Cred mai mereu că eu am dreptate. Nu sunt foarte muncitor. Mă cred prea deștept.

De ce Iulia și nu o altă femeie?

Ce întrebare mișto! La început, m-a atras fizic. Acum, pe lângă atracția fizică (pe care mă bucur să o descopăr în continuare, chiar și după atât timp), o iubesc și simt că alături de ea sunt cea mai bună versiune a mea. Nimeni (nu doar o altă femeie, nimeni altcineva) nu m-a făcut să mă simt atât de special cum mă face Iulia să mă simt.

Ce-l supără pe Mark cel mai tare la tine?

Stai să-l întreb! Zice că… atunci când nu fac ce-i place lui.

Ce subiecte îți este greu să abordezi cu fiul tău?

Nu există vreun subiect pe care să nu-l fi abordat sau pe care să nu fiu dispus să-l abordăm, dacă și când va dori el. De la sex și sexualitate, la rasism, crime, sănătate, lucruri importante pentru fiecare dintre noi, dinozauri sau mai știu eu ce. Iulia și cu mine am stabilit încă de la început că în familia noastră nu vor exista subiecte tabu, indiferent de vârsta la care vor fi abordate acele subiecte.

℗PUBLICITATECum ai ajuns să fii #celmaibuntată?

Visând că o să fiu #celmaibuntata din lume. Înainte să devin părinte. Apoi, realizând – în prima zi când am rămas singuri cu Mark acasă – că un obiectiv cu adevărat realist este să încerc să fiu #celmaibuntataalluiMark. Doar că mi s-a părut că nu sună prea bine, din perspectiva unui bun marketing, varianta a doua. Plus că, am zis mai devreme, cred despre mine că sunt foarte deștept.

Ce înseamnă Itsy Bitsy FM pentru tine?

Locul în care mi s-a oferit libertatea de a face tot ceea ce-mi doresc. Lucru pentru care sunt mai recunoscător decât pot spune în cuvinte. Locul în care vin cu plăcere, pentru că fac lucruri care-mi plac. Locul în care râd mult cu colegii și invitații mei. Un loc mișto.

Te-ai gândit să devii expert în parenting? Dacă da, ce abordare ai promova?

Nu, pentru că nu sunt un expert în parenting. Am șansa să trăiesc în casă cu cel mai bun trainer de parenting democratic din România (nu cred că sunt subiectiv) și am șansa să descopăr cum parentingul democratic pare să-l înzestreze pe copilul meu cu multe instrumente care-i vor fi de mare folos mai târziu. Cred că am răspuns și la a doua întrebare, nu?

Ai scris o carte, ai un blog, ai emisiuni la radio – ce mai urmează?

Habar n-am, mi-ar plăcea la un moment dat ceva în zona video (TV sau vlog). Și, poate, un business legat de copii.

Care este cel mai mare vis al tău?

Să fac ceva astfel încât să nu fiu uitat (prea ușor) după ce mor.

Rezoluția ta pentru 2018 este…

Să reușesc să fac lucrurile care-mi plac și să câștig suficient din asta.

De ce îți este cel mai teamă în noul an?

De eșec, în diversele sale forme.

Dacă, peste 20 de ani, Mark va citi acest interviu, ce mesaj ai avea pentru bărbatul care a devenit între timp?

Markone, sper că te-am ajutat, maică-ta și cu mine, să fii un tânăr fericit, încrezător și mulțumit de sine și sper că încă suntem prieteni și nu te strâmbi tot timpul când vezi că te sună vreunul dintre noi.

Un gând bun pentru cei care au citit acest interviu…

Dacă aveți copii, nu uitați să le spuneți, în fiecare zi, cât de minunați sunt. Și, indiferent dacă aveți sau nu copii, nu uitați să vă spuneți vouă înșivă în fiecare zi cât de minunați sunteți.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0