fbpx
skip to Main Content

Melania Medeleanu este jurnalist, logoped, trainer pasionat de dicție și de public speaking, media trainer, membru fondator MagicCAMP, fondator al Afterschool Clinceni, voluntar Barretstown Camp, Irlanda, în anul 2014.

Ce-ți amintești despre fetița Melania?

Mi-o amintesc mai mult băiețel – în pantaloni scurți, genunchi juliți, tunsă castron și hotărâtă să nu lase pe nimeni s-o bată la tenis de picior.

De care dintre adulți erai mai atașată în copilărie?

Tovarășul Bălașa, învățătorul meu, cel care mi-a insuflat dragostea față de lectură, m-a învățat șah și mi-a aplaudat tot timpul Braziliana.

Care erau prietenii tăi cei mai apropiați în copilărie?

Tabla de șah și mingea de fotbal.

 

View this post on Instagram

 

Prima lectie de ciclism a lui Radu bucurie:) #IlGiro

A post shared by Melania Iulia Medeleanu (@medeleanumelania) on

Ce visai să te faci când aveai să fii mare?

Sanda Țăranu. Sau variațiuni pe această temă. Să fiu în televizor și să le vorbesc oamenilor despre ce se întâmplă pe planetă.

Cartea care ți-a marcat adolescența…

Micul prinț. De veghe în lanul de secară. Dragoste în vremea holerei.

Ce-ți mai amintești din manualul de Psihologie din clasa a X-a?

Diferența dintre senzație și percepție, legea integralității perceptive, tipurile de motivație și cât de complicat era capitolul legat de Gândire.

Ce s-a întâmplat cu relația ta cu televiziunea?

Am rămas prieteni. Într-un fel, va rămâne întotdeauna o atracție acolo, se poate chiar să ne mai și întâlnim din când în când, la un ceai și o poveste. Dar simt că n-o să rămânem împreună până la final.

Ce înseamnă MagiCAMP pentru tine?

℗PUBLICITATE


Curaj, emoție, curcubeie, încredere, acum.

Care sunt cele mai importante realizări de până acum ale MagiCAMP?

Bucurie și curaj pentru peste 500 de copii. Încredere din partea medicilor, părinților, asistentelor medicale, voluntarilor, sponsorilor. Ajutor acolo unde statul a întors capul. Sprijin pentru sutele de părinți ai copiilor cu afecțiuni oncologice, fie prin pachete lunare (în proiectul MagicBOX), fie prin adăpost temporar pentru cei care vin cu copiii la spital ca să facă tratamente chinuitoare (MagicHOME, refugiul părinților).

Ce te motivează să te ridici în fiecare zi din pat și să faci ceea ce faci?

Satisfacția de a fi o părticică din ceea ce-i face pe oameni să fie mai buni, indiferent că e vorba despre cursurile de dicție și public speaking pe care le țin sau de implicarea în comunitate alături de sute de voluntari. Nevoia de a fi trăit cu sens.

Trei calități ale tale ca om implicat în comunitate…

Perseverență, empatie, colaborare.

Știm despre tine că ești și logoped; de unde pasiunea pentru cuvinte?

Pasiunea inițială a fost mai puțin pentru cuvinte și mai mult pentru oameni – mai precis, câțiva omuleți dintr-un centru de plasament, care nu reușeau să se facă înțeleși. Pentru ei am studiat logopedia și asta m-a adus în punctul de azi, în care țin cursuri de dicție și public speaking, traininguri media și, în general, antrenamente care au în centru cuvintele alese cu grijă și spuse cu energie.

Care sunt cele mai valoroase atuuri ale unei femei în 2018?

Cred că, indiferent de anul în care vom trăi, inteligența, feminitatea și empatia vor fi întotdeauna prețioase.

Cum își poate găsi o femeie vocea în secolul XXI?

Am primit la naștere acest cadou prețios. Folosită cu teamă, vocea se va stinge. Din experiența mea, vocea începe să se facă auzită atunci când decizi să-ți pese și să te implici. Când hotărăști că nu ești prea mic să schimbi ceva și că vorbele tale, alese cu grijă și spuse cu determinare, dublate de fapte, pot să tămăduiască, să îndrepte nedreptăți, să transforme în bine viețile celor în nevoie.

Cea mai mare dovadă de curaj de care ai dat dovadă în ultimele luni…

Să las frâiele din mâini. Să caut un director executiv pentru MagiCAMP.

Un mesaj pentru tine la bătrânețe…

Cele mai mari regrete le vei avea nu pentru lucrurile pe care le-ai făcut, ci pentru cele pe care n-ai avut curajul să le faci. Faptul că știu deja asta înseamnă, oare, că am îmbătrânit?

Un gând pentru cei care au citit acest interviu:

Copiii din MagiCAMP m-au învățat că azi e o zi numai bună de trăit. Dă-i lui „azi“ tot ce ai mai bun!

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută