Skip to content
Sînziana Iacob

Sînziana Iacob este unul dintre cei mai îndrăgiți bloggeri din România, are peste 105.000 followers pe Instagram și este un suflet caracterizat de iubire, optimism și bunătate.

Ce-ți amintești despre fetița Sînziana?

Îmi amintesc faptul că se simțea foarte iubită, apreciată și încurajată de părinți, bunici, veri, unchi, mătuși. Hehe.

De care dintre adulți erai mai atașat ca și copil?

Cred că de mama pentru că petreceam mai mult timp împreună, ea era educatoare, iar eu de la 2 ani la 7 ani jumate, am fost în grupa ei la gradiniță, chiar dacă era grupa mare pregătitoare. Practic zi de zi stăteam de dimineața până seara împreună, dar și pe tatăl meu îl iubeam la nebunie! Când eram foaaarte mică îi spuneam mamei că eu când mă fac mare mă fac mireasă și mă căsătoresc cu tata.

Cum erai la grădiniță? Erai genul de copil căruia îi plăceau serbările sau le evitai?

Îmi plăceau la nebunie. Iubeam să cânt, să spun poezii și să învăț coregrafii. Iar cel mai mult îmi plăcea că la serbare mama mă lăsa să mă îmbrac în cele mai frumoase haine ale mele și să mă dau cu un pic de ruj.

Ce visai să te faci când aveai să fii mare?

Am răspuns mai sus, mireasă și să mă căsătoresc cu tata. Dar când am mai crescut un pic, am vrut să mă fac psiholog, apoi am vrut să fiu actriță. Nu am devenit nici una, nici alta, dar am cochetat cu ele. Sunt două domenii care mă fascinează în continuare.

Cartea care ți-a marcat adolescența…

La Medeleni. Am plâns în hohote când am terminat-o de citit.

Ce-ți mai amintești din manualul de psihologie din clasa a X-a?

Măi sincer, nu-mi mai aduc aminte nimic legat de teorie, ci o discuție cu profa de psihologie. 

I-am spus că eu când eram mică am descoperit că mi se lipeau obiecte de palme, apoi am exersat și puteam să ridic obiecte din ce în ce mai grele. Iar ea mi-a spus că orice om de pe Pământ are puterea asta dacă exersează. Tot ea ne-a povestit că atunci când dormim, spiritul nostru pleacă să viziteze diverse locuri și așa se explică faptul că ea, când a mers în Germania pentru prima dată în viața ei, știa pe dinafară fiecare colț din hotelul în care a fost cazată. Probabil îl vizitase în somn. Hehe.

De ce Alexandru și nu un alt bărbat?

Pentru că suntem suflete pereche și ne-am recunoscut din prima unul pe altul. De fapt, Dumnezeu ne-a dat norocul să ne întâlnim, într-o lume atât de crudă în care nici șosetele nu-și mai găsesc perechea. Hahaha!

Ca să-ți răspund punctual, pentru că este foarte bun, blând, generos și respectuos (cu toți oamenii din jurul lui, nu doar cu mine), calități pe care eu le caut la un bărbat înainte de aspectul fizic. De asemenea, apreciez foarte mult pasiunea, iubirea și ambiția cu care face orice lucru. Este exemplul meu bun în viață. Cred ca e foarte important să fii cu un om pe care să îl admiri.

Trei calități ale tale ca soție…

Măi, noi nu suntem căsătoriți… încă. Doar avem același nume de familie, așa cum au sufletele pereche. Haha. Calități? Nu știu, ia să îl întreb pe el.

Alex zice că sunt: frumoasă, deșteaptă și înțeleaptă.

Eu aș zice că sunt amuzantă. Asta e cea mai mare calitate a mea și nu-mi place drama. Îmi place veselia și cred că orice are rezolvare.

De curând te-am văzut la #LoveIsFun și a fost o mare surpriză să constatăm că deții multe informații despre psihologie. De unde această pasiune?

Păi așa cum ți-am zis mai sus, chiar mi-am dorit să fiu psiholog. 

Nu știu de unde vine pasiunea. Cred că îmi place foarte mult să înțeleg oamenii, de ce vorbesc sau se comportă într-un anumit mod și tot la fel de mult îmi place să-i ascult, să-i conțin și să-i las să-mi povesteasca orice simt ei nevoia despre viața lor. Chiar ascult cu mare plăcere și interes. Prietenii mei îmi spun că am „talentul“ de a-i face chiar și pe necunoscuți să se deschidă foarte mult în fața mea.

Tot în adolescență urmăream o emisiune pe TLC cu oameni care pe fond de stres aveau tot felul de boli ciudate și asta m-a fascinat până la maximum. Am vrut să înțeleg cum psihicul ne afectează corpul fizic. Și am pățit pe pielea mea în urmă cu 4 ani, să mă îmbolnăvesc pe fond de stres. Din fericire am reușit să mă vindec cu puterea minții, dar și cu ajutorul unei vindecătoare din Bali care mi-a făcut o curățare cu apă binecuvântată de ea atât pe corpul fizic, cât și pe cel energetic și pe karma. A fost cea mai intensă experiență din viața mea. S-a schimbat ceva în mine în acea zi, din toate punctele de vedere. În bine, evident.

Iar de atunci, de când m-am vindecat, dacă eu și oamenii din jurul meu suntem sănătoși, nimic nu mă mai poate face să mă stresez.

În altă ordine de idei, de mulți ani sunt foarte interesată de dezvoltarea mea personală și în acest scop am citit cărti mișto, am fost la cursuri acreditate, sau în călătorii care să mă scoată din zona mea de confort.

Blogging-ul este?

℗PUBLICITATEEste jobul meu de vis pe care l-am atras din Univers. Când eram foarte mică părinții mei îmi spuneau că în viață trebuie să muncești pe brânci pentru bani și că trebuie să suporți tot felul de șefi nesuferiți și că nimic nu-i ușor. Iar eu am refuzat să-i cred. Simțeam că eu o să fac ceva care o să-mi placa mult și că, în primul rand, nu o să am niciodată un șef nesuferit! Și fix ce am conturat mereu în mintea mea, aia mi s-a întâmplat.

Care crezi că sunt secretele unui blogger de succes?

AUTENTICITATEA, multă muncă, consecvență în postări și să fii în online la fel cum ești și în viața reală. Încă o chestiune foarte importantă, să ai disponibilitatea de a împărtăși foarte multe informații despre viața ta.

Mulți oameni am impresia că bloggingul este floare la ureche; câtă muncă se ascunde în spatele unei poze cu mii de like-uri în social media?

Se ascund câteva ore în care te machiezi, coafezi, îmbraci. Se ascunde o locație foarte frumoasă pe care ai căutat-o poate mult timp, se ascunde o camera foto foarte scumpă și vreo ora de editat plus compus o descriere simpatică. Se ascund vacanțe în care în jumătate din timp, în loc să te relaxezi și să te bucuri de ce-i în jur, stai să te aranjezi, să cauți cadre și să faci poze.

Cel mai recent exemplu, când am fost în Portugalia săptămâna trecută, m-am trezit la 5 dimineața să ies să fac poze când orașul era gol și puteam să fiu doar eu în cadru pentru niște fotografii spectaculoase.

Cine sau ce te inspiră când lucrezi la câte un proiect nou?

Dumnezeu mă ajută să am inspirație. Mă rog la El înainte să gândesc să pun în aplicare orice proiect și de fiecare dată mă ajută. Știu că toate ideile geniale sunt de la El, nu de la mine. Întotdeauna e super de treaba. E Prietenul meu cel mai Bun!

În urma unui material realizat de A List Magazine by Andreea Esca, fanii tăi au putut să facă un tur virtual al casei tale. Care este senzația când te întorci acasă după o zi grea de muncă?

De când am început să călătoresc foarte mult, am început să-mi iubesc apartamentul din ce în ce mai tare. Ador să mă întorc acasă. Acolo e locul în care-mi găsesc liniștea și echilibrul interior. Întotdeauna, chiar dacă nu pare, am fost genul de om care adoră să stea în casă. Aș putea să stau și 3 zile fără să ies deloc. Poate chiar și o săptămână.

Iubirea nemărginită este…

Dumnezeu. Noi. Natura care ne ține în brațe. Apa. Soarele. Îngerii. Creativitatea. Tot ce e în jurul nostru e MIRACULOS și SPECTACULOS, iar noi ar trebui să ne minunăm de dimineața până seara.

Care este cea mai mare dovadă de curaj manifestată în ultima vreme?

Faptul că m-am dus în India. Mi-am depășit acolo multe frici și pot să spun că m-am întors mult mai curajoasă de acolo.

Un mesaj pentru tine la bătrânețe…

Să dansezi în fiecare zi, să te îmbraci colorat și nonconformist, să te minunezi în fiecare zi, să fii o băbuță veselă și pusă pe șotii, și ține minte, tinerețea nu are vârstă, tu ai în sufletul tău între 13 și 17 ani. Nu uita să te dai cu ruj când ieși din casă!

PS: TE IUBESC LA NEBUNIE! Ești trăsnet!

Un gând pentru cei care au citit acest interviu. 

Cere și ți se va da!

Dacă orice ar fi posibil în lumea asta, cum ar fi viața ta peste 3 ani? Cum ar arăta casa ta de vis? Cum ar mirosi în bucătărie? Cum s-ar simți îmbrățișarea sufletului tău pereche? Ce job de vis ai avea? Cum ai pune în practică pasiunea ta cea mai mare? În ce țări ai călători? Câți copii ai avea? Cum ar arăta relația perfectă dintre tine și părinții tăi? Cu ce ai putea să schimbi lumea în bine?

Scrie răspunsurile astea pe o foaie și răspunde la ele îndrăznind să visezi viața ideală, fără frică și îndoieli. Tot ce ai scris acolo meriți și poți avea! Dumnezeu vrea să trăiești în Abundență pe toate planurile, dacă și tu vrei.

Te iubesc, omule care citești acum aceste rânduri. Suntem toți topiți în iubire nemărginită! Ahhh, ce bine e!

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0