Skip to content
foto credit Revista Tango

Sonia Argint Ionescu și Horațiu Ionescu formează unul dintre cele mai simpatice cupluri de pe plaiurile noastre mioritice, sunt părinții a doi băieți și au o relație de iubire vie. Cei doi parteneri sunt un model cum rar mai întâlnim. De curând, au fost invitați și la Love Is Fun, emisiunea online moderată de Bogdan Nicolai și de colegul nostru Gáspár György – înregistrarea o puteți urmări aici.

Cum erați în copilărie?

Horațiu: Un copil timid și destul de puțin sociabil. Unul dintre dezavantajele copilăriei mele a fost reprezentat de vecinătăți, fiindcă am avut un singur prieten. Dar odată cu școala primară, lucrurile au început să se îmbunătățească, mi-am făcut prieteni mulți, dar aflați destul de departe de casă, la blocul cu statuile de pe Calea Victoriei și la blocul Eva.

ABONARE NEWSLETTER


Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.


Sonia: Am fost (și sunt) un copil foarte cuminte, studios, care nu le-a generat probleme părinților, destul de prietenos și aproape tot timpul cu zâmbetul pe buze.

De care dintre adulți erați mai atașați în copilărie?

Horațiu: Eram atașat de Doru, băiatul student al Mamei Zina, doamna unde stăteam când veneam de la școală, până ce părinții ieșeau de la serviciu. Doru m-a învățat capitalele țărilor lumii, având o hartă imensă pe perete în camera lui, și mă plimba într-un Fiat 500. Îmi plăcea de Luminița, sora lui Doru, care făcea gimnastică ritmică și avea un corp de vis.
Mai târziu, m-am atașat de unchiul Dodo, vărul tatei, care între războaie făcuse două facultăți: Drept și Conservator. Avea voce gravă de bariton și, când povestea experiențele cumplite de prizonier timp de 15 ani în Siberia, mă fascina total. Aș fi stat ore întregi să-l ascult!

Sonia: Cu străbunica mea, o femeie simplă, dar extrem de înțeleaptă, am petrecut mult timp în copilărie. Era o plăcere să-i ascult poveștile de viață. Era genul de femeie care se „lupta“ cot la cot cu soțul ei; era desprinsă, parcă, din anul 2018 – ca mentalitate. Aveam o bună comunicare cu ea, pentru că îi puteam povesti orice și nu mă judeca. Oferea un sfat sau întreba… dar niciodată nu mă judeca. Și cred că asta am apreciat cel mai mult la ea. Avea o gândire foarte modernă.

Ce ați visat să deveniți când aveați să fiți mari?

Horațiu: Actor sau pianist. Aici am una dintre marile frustrări ale vieții, aceea de a nu fi urmat cariera de actor. În liceu, am făcut parte din trupa de teatru a Liceului Sf. Sava din București și am dat proba și pentru un film, dar rolul a fost luat de Bogdan Uritescu, care e fiu de actor.

Sonia: Culmea, că și eu mă vedeam artistă… Visul meu era să devin cântăreață. Dar nu m-aș fi mulțumit să fiu una de duzină… aș fi vrut să am o voce de divă… Well, se mai întâmplă să nu-mi iasă chiar tot ce vreau.

Cartea care v-a marcat adolescența…

Horațiu: Maitreyi, scrisă de Mircea Eliade. Un roman erotic care m-a incitat foarte tare.

Sonia: Citeam multe cărți de literatură pentru adolescenți împrumutate de la biblioteca Institutului Goethe. Erau cărți care mă fascinau pentru că vorbeau despre o lume diferită de a noastră, cu acces la foarte multe – spre deosebire de noi, chiar și cei din București.

Ce materie vă pasiona în liceu?

Horațiu: Mi-a plăcut fizica în liceu, la egalitate cu geografia, unde am avut un dascăl de excepție – dl. Octavian Mândruț – datorită căruia am învățat de plăcere.

Sonia: Gramatica limbii germane și a limbii române și orele de engleză. Erau materiile pe care le înțelegeam cel mai ușor și pentru care învățam cu multă plăcere.

Ce vă mai amintiți din manualul de Psihologie din clasa a X-a?

Horațiu: Pe vremea mea, nu se făcea psihologie în clasa a X-a! Pe vremea lui Ceaușescu, psihologia, psihanaliza și yoga erau „underground“, oarecum interzise, din motive lesne de înțeles. Regimul se proteja de arma de care se temea cel mai tare: spiritul omului!

Sonia: Cât se poate de sincer: nimic! Nici nu îmi mai amintesc să fi avut un manual de Psihologie.

De ce Sonia și nu o altă femeie? De ce Horațiu și nu un alt bărbat?

Horațiu: Pe Sonia am visat-o într-o noapte, când aveam vreo 17 ani. Și am rămas marcat de această imagine a unei femei blonde, înalte, sportive, cu piele translucidă și pistrui… și cu ochi albaștri! S-a născut ceva mai târziu, dar iată că a ajuns la mine!

Sonia: Pentru că am simțit că mă iubește cu toată ființa lui și pentru că am înțeles că mă va proteja tot timpul. N-am greșit…

Cât de des spuneți „te iubesc“?

Horațiu: Foarte des, de circa 20 de ori pe zi!!! Te iubesc, te iubesc, te iubesc! Astăzi, de 23 de ori!

Sonia: Zi de zi!

Trei calități ale Soniei (spuse de Horațiu)…

Fizic – superbă în detaliu; spiritual – foarte educată (din toate punctele de vedere); material – om de nădejde, descurcăreață!

Trei calități ale lui Horațiu (spuse de Sonia)…

Simțul umorului; creativitatea; arată foarte bine.

Rolul de părinte este…

Horațiu: O responsabilitate enormă pentru formarea unor oameni integri, plină de incertitudini, dar și de satisfacții, ce se îndeplinește cu multă muncă fizică și mentală. Rolul se îndeplinește în doi…

℗PUBLICITATE



Sonia: Greu spre… foarte greu, uneori. Este un rol pe care trebuie să-l îndeplinești zilnic, din momentul în care micuța ființă apare în viața ta; un rol pe care îl înveți continuu, pe care sigur nu-l faci perfect – și asta îți creează destul de multe temeri. Ești conștient că, într-o mare măsură, fericirea copilului tău (copiilor tăi) depinde de tine.

Ce v-ați dori să-și amintească băieții voștri despre voi ca părinți, când vor fi mari?

Horațiu: Că suntem cool și că au petrecut timp de calitate cu noi!

 

View this post on Instagram

 

Two out of three! 😍 #fatherandson

A post shared by Sonia Argint-Ionescu | TV Host (@silversonia) on

Sonia: Ha, ha!… am răspuns identic cu Horațiu!!

Cea mai mare dovadă de curaj de care ați dat dovadă în ultimul an?

Horațiu: Am continuat cu un business ce se clătina serios în urma unei crize economice majore și căruia puțini îi vedeau șansele de a mai exista în România!

Sonia: Eu sunt mai puțin curajoasă, în sensul în care prefer să merg pe calea mai sigură, mai cunoscută… Dar mai am accese de nebunie, în care mă răzvrătesc împotriva sistemului sau îmi exprim punctul de vedere diferit de cel general acceptat/apreciat. A ajuns să mi se pară un act de curaj să fac așa ceva…

Cum ați defini relația de cuplu, la modul general, în 2018?

Horațiu: O relație bazată pe iubire, cu încredere în celălalt, bazată pe tehnologie (social media), purtată cu bune și cu rele alături de familie, unde se regăsesc cele mai pure sentimente ale unor oameni față de alții. Chiar dacă rozul se mai năclăiește, din când în când. Important este să dai mai mult decât primești. Ca la box! Ha, ha, ha, ha!…

Sonia: Fundamental, nu cred că relațiile s-au schimbat în anul 2018. Cred că la baza unei relații de cuplu trebuie să existe musai iubirea, respectul reciproc și atracția sexuală. Părerea mea e că lipsa oricăruia dintre aceste trei ingrediente nu poate duce la o relație pe termen lung. Ce s-a mai schimbat este disponibilitatea oamenilor de a face sacrificii – renunță cu mai multă ușurință să lupte pentru trăinicia unei relații, iar comunicarea a devenit, chiar și în cuplu, deseori… online.

Cum arată un bărbat curajos în secolul XXI? Dar o femeie curajoasă?

Horațiu: O femeie curajoasă este aceea care ia decizii, se luptă pentru ceea ce are sau vrea să obțină și… iubește! „Căci dacă dragosteee nu eee, nimic nu e!

Sonia: Un bărbat curajos are lângă el o femeie puternică și independentă, pe care o iubește și o susține.

Doer“ este…

Sonia: Cel de-al doilea loc de muncă al meu. Este un spațiu care sper să inspire către acțiune. Atitudinea pasivă este atât de passé în toate aspectele vieții noastre! Doer este acela care nu așteaptă să i se dea, ci muncește ca să obțină. Doer este un spațiu virtual în care căutăm și oferim soluții. Poate, nu cele perfecte, dar măcar ne străduim. Doer este pratic, util, dar și estetic în același timp.

Un mesaj pentru voi la bătrânețe…

Faceți sport și mâncați sănătos!

Un gând pentru cei care au citit acest interviu:

Horațiu: Faceți tot ceea ce este mai bine și mai sănătos pentru voi, până la limita dreptului celorlalți de a face ceea ce este mai bine și mai sănătos pentru ei!

Sonia: Iubiți și fiți buni!

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0