fbpx
skip to Main Content

Cultura intimității, a pasiunii, a sexualității, a inteligenței erotice, a fost prea multă vreme un subiect de pus sub preș pentru noi, românii. Totul este minunat la nivel declarativ, însă, în intimitate, ne copleșesc umbre din cele mai intense.

Esther Perel va povesti românilor, pe 4 iunie, despre aceste umbre și despre refacerea pasiunii și a intimității, în contextul împletirii vieții de familie cu erotismul.

De aceea, avem nevoie să știm care este realitatea noastră, acum și aici. Răspunde la acest chestionar de 12 întrebări și susține cercetarea exploratorie despre intimitatea românilor!

Acest sondaj se adresează doar persoanelor de peste 18 ani.

Vă mulțumim în avans pentru contribuția voastră! Vă mulțumim pentru participare! Ne vedem pe 4 iunie, la Umbrele Intimității, cu Esther Perel!

Update 04.05.2016: votarea pentru acest chestionar s-a finalizat, poți vedea aici rezultatele și interpretarea datelor.

12 ÎNTREBĂRI PE CARE SĂ ȚI LE PUI DESPRE PROPRIA SEXUALITATE

• Ce înseamnă sexul pentru tine? Care este rolul sexualității în viața ta?

• Dintre următoarele verbe, dacă le dăm o conotație sexuală, cu care te simți mai confortabil și pe care ai vrea să îl accentuezi? (a întreba, a lua, a da, a primi, a refuza, a împărtăși, a avea fantezii)

• Ce cauți să exprimi prin sex? (Simte-te liber să bifezi mai multe optiuni: tandrețe, delicatețe, apropiere, intensitate, agresivitate, o stare transcedentală, o conexiune spirituală, rebeliune, eliberare, supunere, dominare, abandon, lipsa de limite, libertate, lipsa de responsabilitate, duritate, veșnicia, a da, a primi, a fi luat, a poseda;)

• Care au fost mesajele dominante, cu care ai crescut despre fete, băieți, bărbați, femei și gen?

℗PUBLICITATE• Cine ești tu ca amant(ă) și cum te vede partenerul tău ca parter sexual?

• Cum îți comunici nevoile și antipatiile în materie de sex?

• Cum răspunzi preferințelor și cerințelor partenerului tău atunci când vine vorba de sex?

• Cât de bine îți negociezi limitele în materie de sex (acestea pot include exclusivitatea în cuplu, abstinența, monogamia sau relațiile poliamoroase, etc).

• Ce aspect al sexualității tale ai vrea să explorezi mai mult? Sunt anumite bariere, interne sau externe, pe care ar trebui să le treci pentru a putea face asta?

• Când te plictisești din punct de vedere sexual, ce faci pentru a schimba asta?

• Ai fost rănit în dragoste? Ai rănit pe cineva, la rândul tău, în dragoste?

• De unde ai aflat despre sex și care sunt sursele tale de informare astăzi?


Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0