fbpx
skip to Main Content

Într-o rafală de știri negative, bilanțuri sumbre și planuri ratate, vestea că Papa Francisc susține căsătoria între persoanele de același sex sădește, în sufletele noastre, o licărire de speranță. 

Potrivit americamagazine.org, în cadrul documentarului Francesco (a cărei premieră a avut loc la Roma, pe 21 octombrie), regizat de Evgeny Afineevsky, suveranul pontif și-a reafirmat convingerea că persoanele din comunitatea LGBTQ+ ar trebui să se simtă binevenite în biserici. Acesta susține că „sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie aruncat afară, să fie făcut să se simtă mizerabil din cauza aceasta“.

De asemenea, Papa Francisc a completat, în contradicție față de poziția Vaticanului și a predecesorilor săi și pentru prima dată de când se află în această postură, că perechile homosexuale merită recunoaștere legală pentru relațiile lor. 

Nu este prima oară când suveranul pontif are o astfel de poziție radicală pentru uniunile civile între persoane de același sex; inclusiv în calitate de arhiepiscop de Buenos Aires a încercat blocarea unei legi ce interzicea căsătoria între persoanele homosexuale, el susținând uniunile civile între partenerii de același sex.

În ceea ce privește drepturile imigranților, suveranul pontif blamează administrația Trump (care are o istorie ce datează din 2016, odată cu discuția planului lui Trump de a construi un zid de-a lungul frontierei SUA-Mexic) pentru politica de separare a familiilor ce intră ilegal pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, catalogând-o ca fiind „împotriva drepturilor naturale… ceva ce un creștin nu poate face“.

℗PUBLICITATE


De-a lungul pontificatului său, Papa Francisc a avut întâlniri cu persoane catolice din comunitatea LGBTQ+ și a cerut catolicilor să se concentreze asupra umanității acestora.

În pelicula Francesco, Juan Carlos Cruz (supraviețuitor al abuzurilor sexuale ale clerului, care s-a împotrivit modului în care suveranul pontif a conciliat abuzurile sexuale în Chile) a purtat o discuție cu Papa privind sexualitatea sa, care, la rândul său, i-a replicat: „Dumnezeu te-a făcut gay. Dumnezeu te iubește așa cum ești și trebuie să te iubești pe tine însuți.“

Lungmetrajul se concentrează pe domnia Papei Francisc, precum și pe problemele sensibile asupra cărora acesta și-a canalizat atenția și puterea, precum combaterea schimbărilor climatice, drepturile imigranților ori rolul femeilor în Biserică.

Regizorul Afineevsky are o afinitate pentru subiectele ce tratează drepturile omului – o altă capodoperă cinematografică fiind și Cries from Syria – și susține că și-a dorit ca următorul lungmetraj să se concentreze pe iubire.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatrii și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
×Close search
Caută