Skip to content

Este mamă, soție, PR Manager pentru UNTOLD Universe și lista poate continua. Îi place să muncească cu plăcere și face rai din ce are. Este vulcanică și pasională, blândă și răbdătoare. Crede în puterea relațiilor și le cultivă cu multă grijă și atenție. Despre toate acestea și despre multe alte secrete, am „descusut-o“ pe Ioana Chereji, în interviul de mai jos.

Ai activat în televiziune și ai făcut switch-ul către industria de evenimente. Care este legătura dintre ele?

Am reușit să procesez această trecere din televiziune în industria de evenimente destul de natural și repede. După 9 ani în PRO TV, unde eram obișnuită cu dinamismul mediului de lucru, am regăsit același dinamism și la UNTOLD, respectiv, Neversea, și nu doar în timpul festivalurilor, dar și în timpul anului. Lucrăm pentru o ediție un an întreg. Mai sunt și poveștile despre oameni frumoși pe care le descopăr zi de zi, și pasiunea colegilor de a construi ceva pentru România, de a oferi ceva României, pasiune cu care m-am identificat în mod firesc, de la bun început, și în PRO TV, iar mai apoi, și aici.

ABONARE NEWSLETTER


Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.


De unde pasiunea pentru muzică?

Când eram mică, rețineam destul de natural toate versurile la toate piesele pe care le auzeam la radio sau la televizor, inclusiv piesele din reclame. De la muzica pe care o ascultau părinții mei, până la muzica generației mele, New Kids On The Block, Backstreet Boys, Jennifer Lopez și Dr. Dre, am simțit mereu muzica ca fiind o parte foarte importantă din mine, o parte care mă reprezintă. Și mai mult decât să cânt, îmi plăcea să dansez foarte, foarte mult. Chiar și acum se întâmplă să mai dansez. Când am intrat în lumea magică UNTOLD, pot spune că s-a întâmplat mix-ul perfect între job și pasiunea mea pentru dans și muzică, și de asta mă simt ca un gladiator.

Ce înseamnă meseria de PR, pentru cei ce se află la început de drum sau care cred că reprezintă „relații cu clienții“?

24 hours connected and sticked to your phone: și asta este una dintre asemănările dintre meseria de jurnalist și cea de om de comunicare. Relațiile publice înseamnă, cel mai mult, gestionarea imaginii unui brand și gestionarea comunicării acestuia cu publicul care interacționează cu el, intern sau extern. Aici intră, desigur, comunicarea cu presa națională și cea internațională, cu oamenii din echipă, cu partenerii sau cu sponsorii. Tot ce ține de comunicarea noastră este un efort depus de o echipă întreagă, specializată pe fiecare tip de public în parte, sau tip de presă, specializată sau generalistă. Mai mult decât atât, dezvoltăm și strategii pentru a decide modul în care putem comunica mai bine și mai eficient, atât pentru noi, cât și pentru fanii noștri.

© Ioana Chereji

Dincolo de festivalurile UNTOLD și Neversea, ați organizat și parcul tematic de Crăciun, West Side Christmas Market, și urmează și festivalul Massif (la munte). Cum gestionezi provocările din jurul acestor evenimente?

Universul UNTOLD este în continuă dezvoltare. Când ne-am adunat toți și am pus toate proiectele pe masă, toate proiectele la care am lucrat de o bună parte de timp și care prind acum formă, am simțit bucurie și adrenalină. Mie îmi plac foarte mult provocările și consider că sunt o persoană care se adaptează oricărei situații. În echipă, ne-au unit bucuria și adrenalina, iar asta ne ajută să depășim orice provocare care apare. S-a format în acești ani o echipă de profesioniști pasionați de muzică, ce sunt cu sufletul în aceste proiecte, iar asta contează foarte mult. Acestea fiind spuse, o să vă mai întâlniți cu West Side Christmas Market și în 2023, iar până la Massif mai e puțin. Ne vedem în Poiana Brașov, pe 3-5 martie 2023.

Cum au sunat cele mai ciudate cerințe ale artiștilor?

Dacă la început unele dintre ele erau greu de gestionat, pe parcurs, au mai dispărut din aceste doleanțe pe care artiștii le pun în contractele care ajung la noi. Multe dintre ele erau puse doar ca să ne verifice dacă citim acele ridere de acomodare, pe care ni le trimit. Însă, la început, ni s-au cerut un lemur viu la scenă, piscine cu gheață, mașini blindate, oglinzi imense în backstage sau ceasuri extrem de scumpe. Unele trebuie îndeplinite, altele, însă, nu. Să știți că mulți dintre ei sunt oameni normali, cu cerințe normale și au devenit atașați de festivaluri și parte din familia UNTOLD Universe.

Ce sfaturi ai pentru persoanele care vor să încerce o reconversie profesională?

5 secunde și… start! Să își ia 5 secunde și să spună „Acum e momentul, o fac!“. Viața e un cumul de momente unice, care dau naștere unui nou capitol, tot timpul. Cel mai important ingredient este curajul! Curajul, încrederea în tine și asumarea. Pentru multă lume, schimbările nu sunt confortabile, dar, de cele mai multe ori, se dovedesc life changing experiences. Schimbarea vine la pachet cu o mulțime de provocări, oameni frumoși, povești memorabile și o nouă carieră, care poate deveni visul pe care ți-l doreai dintotdeauna să se îndeplinească. Mereu, când am simțit că am făcut tot ce puteam să fac în locul în care eram, am simțit nevoia să evoluez și să fac și altceva. Nu mi-am dorit niciodată să devin un mercenar la locul de muncă, adică să vin, ca să mai bifez o zi de job, mereu mi-am dorit să fiu un gladiator în locul în care sunt, sau în proiectele în care sunt implicată, adică să cred în acel proiect, să-i simt potențialul, să lupt și să depășesc orice provocare.

Cât de mult a contat faptul că faci echipă și acasă, dar și la serviciu, cu soțul tău, Edy? Este un plus sau un minus?

Am încercat ca acasă să nu vorbim despre job ‒ nu ne-a ieșit. Mă mir că primul cuvânt al Luizei, fetița noastră de 4 ani și jumătate, nu a fost „UNTOLD“. Au fost situații mai tensionate, să le zic așa, la început, dar asta și pentru că suntem firi diferite, eu mai impulsivă și vulcanică, el e mai calm și calculat, însă le-am depășit. Egali acasă și în relație de subordonare la serviciu, cam asta e concluzia. [Zâmbește].  Cu toate astea, de la început, Edy a fost un sprijin real și un mentor pentru mine, și încă mai învăț de la el.

℗PUBLICITATE



Cine reușește să lase de la el, atunci când apare un conflict în cuplu?

Mai mult el, eu sunt mai încăpățânată și mai orgolioasă și n-aș da vina neapărat pe zodie (Leu). Îmi cer și eu scuze, dar mai rar.

Care sunt lucrurile pe care le-ai învățat despre tine, de când ai devenit mamă?

Am aflat cât de puternică poate fi o femeie, de fapt. Cât de înțelegătoare și de răbdătoare pot să fiu! Luiza este minunea din viața noastră, ea este totul pentru noi și ea ne arată și ne învață, zi de zi, să observăm cu adevărat de ce suntem capabili ca părinți.

Cum sună cel mai recent gest romantic pe care l-ai făcut pentru partener?

Consider că zilnic facem amândoi gesturi, nu neapărat, romantice, ci gesturi care să ne arate fiecăruia că ne pasă unul de celălalt.

© Ioana Chereji

Care este relația ta cu sportul?

Relația mea cu sportul a fost, până de curând, una destul de proastă ‒ recunosc asta. Împinsă de faptul că nu eram mulțumită de cum stăteau hainele pe mine, de Edy, care mi-a dat un imbold important, dar și de faptul că m-am gândit la sănătatea mea și la exemplul pe care îl dau Luizei, m-am apucat de sală. Mai mult decât apucatul de sală, pentru mine, foarte important a fost antrenorul peste care am dat. Am cunoscut-o pe Emma Parfenie, și datorită ei, fac sală de trei luni și o să fac mult timp de acum încolo. Mă trezesc la ora 6.00 și ajung la sală fie pe la 7.30, fie la 8.30. Stau două ore în sală, după care merg la birou. Edy o duce pe Luiza la grădiniță în acest timp, după care are și el ora lui de sport, alergat. Mă simt mult mai bine fizic și psihic de când am început sala și am cunoscut-o pe Emma, care are ea un stil special de a mă face să înțeleg că trebuie să fac sport, nu ca să slăbesc, ci ca să am un stil de viață sănătos, și sportul să fie parte din viața mea.

Care este gândul cu care te trezești dimineața, înainte de a te ridica din pat?

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că suntem sănătoși și sunt recunoscătoare pentru ce am. Apoi, mă apucă panica pregătirilor cu grădinița, să plec devreme, să nu stau mult în trafic și să reușesc să beau și cafeaua de dimineață.

Ce îți spui, atunci când ai un moment mai greu?

Momentele dificile personale sau profesionale cred că le poți depăși mai ușor cu oamenii dragi de lângă tine. Comunicarea cu cei apropiați cred că ajută foarte mult și de multe ori îți poate oferi și soluția, sau rezolvarea pentru o anumită provocare mai dificilă.

Ai apelat vreodată la ajutorul psihologului?

Nu am apelat niciodată, dar nu sunt împotriva acestui lucru. Cei care simt nevoia să facă asta, să o facă! Eu, până acum, nu am simțit această nevoie, dar consider că e absolut normal și sănătos să mergi să vorbești cu un specialist, dacă simți că ai nevoie să te consulți cu cineva.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Livrare gratuită în România la achiziții de peste 149,00 lei
0%