Skip to content

Iraida este cântăreață și unul dintre cei mai apreciați compozitori din industria muzicală românească. A scris cântece pentru artiști precum Banx & Ranx, Rêve, INNA, Alexandra Stan, Sak Noel, Elvana Gjata, SICKOTOY, Manuel Riva, Olivia Addams, Gromee, Antonia și mulți alții. Personalitatea ei puternică și puterea ei de a obține ceea ce își dorește este și mai puternică. Colaborarea cu Manuel Riva, Modern Love, a urcat rapid în topul clasamentelor, ajungând pe locul 1 în Top 200 Shazam în Bulgaria și România, plus multe alte clasamente din diferite țări. Datorită vocii sale cameleonice, artista este întotdeauna perfectă pentru orice act artistic. În 2023, Iraida a avut ocazia să colaboreze cu DJ-ul polonez Gromee, alături de care a lansat piesa Don’t Stop The Party. Mai mult decât atât, colaborarea sa alături de Puya, pentru piesa Opriți planeta, a propulsat-o în topuri. Piesa a stat în Top 10 Media Forest timp de 20 de săptămâni, atingând locul #1. Ultimul său single, NTM (Nu te mint), marchează debutul ei solo complet în limba română, demonstrând talentul și versatilitatea sa de neegalat. Mai mult decât atât, artista a colaborat cu Majii pentru piesa Paradoxal și cu Marco Nobel pentru piesa Dali Dali Dum. De curând, artista a lansat o nouă colaborare cu Puya, piesa Las-o așa.

Prima dată când ai realizat că vrei să devii artistă a fost atunci când…

Cred că artiști ne naștem cu toții, și vine la pachet cu creativitate și intuiție. Poate diferența dintre a urma o carieră artistică și o alta în direcție total opusă, o face curajul, disciplina, puterea de muncă, educația ș.a.m.d. În altă ordine de idei, consider că fiecare om este artist în felul lui, cât timp simte.

Care este cea mai neașteptată reacție primită la adresa faptului că ești foarte deschisă și vorbești despre fricile și anxietățile tale?

Nu neapărat neașteptată, dar mi-a deschis ochii că ar trebui să vorbesc și mai des despre asta, deoarece îmi scriu oameni „doamne, am crezut că sunt singura/singurul care simte asta“. Chiar și prin muzică, ce îmi doresc cel mai tare este ca oamenii să nu se simtă singuri văzând că există și alții care trec prin situații asemănătoare.

© Iraida

Ce apreciezi cel mai mult la o persoană?

Sinceritatea, umorul și bunătatea.

Cine este persoana alături de care-ți permiți să fii cu adevărat vulnerabilă?

Mai mereu a fost partenerul de viață.

Care sunt primele indicii ale faptului că o piesă va avea succes?

Dacă ne referim strict în momentul creativ, atunci nu există. Se poate întâmpla ca o piesă să ne placă extrem de mult și să nu aibă succes, sau invers. Altfel, există un întreg proces prin care piesa ajunge la ascultători, prin multe urechi, primind feedback și raportându-ne (sau nu) la el.

Ce pregătește Iraida pentru publicul său?

Pe lângă colaborări drăguțe, un album.

Care este relația ta cu hainele?

Iubesc să mă simt confortabil și am o obsesie pentru adidași, deci… avem o relație love-hate. Eu le ador, ele îmi fac daună în portofel.

Comentariile negative primite în online au impact asupra stării tale emoționale?

℗PUBLICITATEȘi da, și nu. Depinde cât de vulnerabilă sunt în momentul acela și dacă sunt triggere la traume directe. Dar cuvintele au o mare putere și oamenii ar trebui să aibă grijă cum le folosesc.

Ce strategii de autoliniștire și de gestionare a anxietății folosești?

Tehnici de respirație, conectare la sinele superior și sport.

Ai apelat, vreodată, la psihoterapie?

Nu, dar am vrut de multe ori. Cumva niciodată nu a fost momentul potrivit.

Vorbește-ne puțin despre planurile tale personale pe 2024.

Să-mi găsesc liniștea și să fiu iubită + să am grijă mai multă de mine și de sănătatea mea.

Care este plăcerea ta (ne)vinovată, de care-ți este cel mai greu să te ții la distanță?

Shoppingul.

© Iraida

În adâncul sufletului tău, ce apreciezi cel mai mult la omul care ai devenit de-a lungul timpului?

Că nu mi-am schimbat principiile odată cu locurile prin care am umblat și oamenii pe care i-am întâlnit.

Cel mai greu de digerat eșec a fost…

Nu cred că l-am avut încă, sau dacă l-am avut, l-am digerat foarte bine și l-am uitat.

Ce faci atunci când chiar te plictisești și nu-ți vine să ai nicio îndeletnicire „cu sens“?

Nu cred în conceptul de „plictiseală“. Nu cred că poate exista un moment în care să nu ai ce să faci. Simplul fapt că stai și te gândești la lucruri înseamnă că faci introspecții din care ai ce învăța, în opinia mea. Nu am experimentat plictiseala până acum sau poate i-am dat un alt sens.

Bianca Sîrbu - contributor senior, jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0