Skip to content

În luna iubirii, vă propun spre lectură trei titluri care au puterea de a ne duce în zone prea puțin cunoscute și explorate de mințile multora dintre noi. Prima este o carte care ne amintește de faptul că trăim prea puțin conștienți de importanța și valoarea propriul corp, care adesea este un trup viu, dar lipsit de vitalitate. Celelalte două sunt scrise de aceeași autori și punctează cât de important este să privim și spre spațiul invizibil dintre noi, fără să ne lăsăm seduși mereu de ceea ce ne spune în șoaptă mintea. 

Într-o voce nerostită: deblocarea traumelor și restabilirea stării de bine este prima carte dintr-o serie de mai multe volume ale psihologului american Peter A. Levine care vor fi publicate la Pagina de Psihologie. Despre acest titlu se spune că a revoluționat psihologia și psihoterapia traumei, datorită perspicacității clinice a autorului și a explicațiilor ample cu privire la suferință și vindecare umană. Spre deosebire de multe alte personalități din domeniu, dr. Levine ne spune că trauma este un fapt al vieții, dar nu este și o condamnare la moarte. Adesea raportarea noastră față de traumă este una greșită, deoarece o considerăm o boală sau o tulburare, în condițiile în care nu reprezintă altceva decât o rană căreia îi putem găsi leacul și vindecarea, dacă le căutăm în latura noastră somatică și trupească.

Trauma nu este o afecțiune mentală sau o boală a creierului, aceasta se produce în corp, drept urmare tot acolo se află și cheia care deschide poarta transformării. Scrisă, deopotrivă, pentru specialiști și profani, cartea lui Peter Levine este unul dintre cele mai fascinante și profunde texte pe care le-am citit în ultima vreme. Integrând studii și dovezi din mai multe discipline (neuroștiințe, psihoterapie, studii naturiste pe animale, fizică cuantică, practici de vindecare tradițională etc.), cartea ne reamintește că multe dintre cele mai importante dialoguri au loc pur și simplu prin „vocea nerostită“ a expresiilor corpului nostru în dansul vieții. Așadar, a venit vremea să luăm cunoștință de corpul nostru viu și atât de bine informat!

℗PUBLICITATE



Primește iubirea pe care o dorești, de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, este cel mai complex text despre profunzimile relației de cuplu și despre cât de mult ne poate ajuta spațiul interpersonal în procesul nostru de transformare și de maturizare emoțională. Misiunea celor doi autori, despre care știm din alte ediții ale clubului de carte că sunt și parteneri în viața privată, este aceea de-ai ajuta pe oameni să trăiască starea bine, fiind conștienți de nevoile și durerile lor.

Într-o lume în care, la tot pasul, ni se spune să fim autosuficienți și suntem aspru judecați pentru nevoile noastre de conectare, cei doi autori ne dezvăluie viața prin prisma relațiologiei – știința relațiilor – și ne reamintesc de adevărul potrivit căruia noi putem exista doar în relație cu cineva sau ceva. Descoperirea sinelui nostru real, vindecarea copilului rănit din noi și dobândirea fericirii autentice sunt posibile doar dacă ne reamintim de condiția noastră profund umană – aceea în care avem nevoie de siguranță, susținere și stabilitate. Cartea aceasta este, de mulți ani, bestseller în România, iar la nivel internațional, în 2019, și-a serbat a zecea ediție aniversară. Din multe puncte de vedere, am putea să o numim biblia relațiilor conștiente!

Jurnal de cuplu, ghidul practic de regăsire a fericirii în relație, este partea aplicativă a cărții Primește iubirea pe care o dorești. Dacă în carte dr. Hendrix și dr. LaKelly Hunt ne ajută să înțelegem din punct de vedere teoretic complexul dans al relațiilor dintre oamenii care se iubesc, în Jurnal de cuplu aceeași autori ne oferă exerciții menite să ne transforme în partenerii care suntem meniți să devenim. Activând de ani buni ca psihoterapeut relațional imago (metoda terapeutică dezvoltată de Harville și Helen), pot spune cu toată încrederea că acest ghid este asemenea unui proces de psihoterapie, doar că psihoterapeutul nu este prezent și fizic. Extrem de bine structurată și concis formulată, tot ce mai necesită cartea este să o lecturăm și apoi să aplicăm exercițiile propuse într-una dintre relațiile noastre semnificative, poate chiar cea de cuplu!         

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din România, formator la diferite programe de formare complementară, președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0