fbpx
skip to Main Content

Pentru lectura lunii mai, vă propun trei autoare care au revoluționat domeniile lor de activitate. Una dintre ele este fascinată de importanța și rolul emoțiilor, o alta este atrasă de puterea relațiilor, iar cea de-a treia ne ajută să acționăm într-un mod util pentru planurile și visurile noastre. Sunt mai mult decât entuziasmat de ce avem în programul de lectură pentru săptămânile care urmează și sunt convins de puterea transformatoare pe care aceste cărți o vor avea asupra noastră.  

Agilitatea emoțională este o carte semnată de dr. Susan David, psiholog la facultatea de Medicină de la Harvard. De Susan am aflat ascultându-i prezentarea TED, care a fost mai mult decât virală în rândul oamenilor pe care-i urmăresc pe social media. Ulterior, m-a entuziasmat să descopăr că are cartea deja tradusă în limba română, cu atât mai mult cu cât voiam să-i înțeleg mai bine raportarea la emoții. „Agilitatea emoțională“ este un concept propriu al lui Susan David, prin care încurajează acceptarea emoțiilor și a trăirilor, fără să le reprimăm sau „clocim“. Este un instrument util pentru a descoperi relația inconștientă pe care o avem cu triada gând – emoție – comportament. Viziunea sa include inclusiv strategii de mindfulness și exerciții de autocompasiune. Cartea este o lectură plăcută și revigorantă. Este presărată cu exemple și vignete de caz, cu autodezvăluiri și rezultatele dobândite din studii și cercetări.

Inteligența erotică este o deja o carte de referință la categoria cuplu sau psihologia relațiilor. Este genul de lectură pe care o reiau periodic, deoarece, adesea, descopăr câte o nuanță care mi-a scăpat inițial. Autoarea Esther Perel este un psihoterapeut cu o minte filosofică, care vorbește folosind multe paradoxuri și astfel ne încurajează să nu ne atașăm prea mult de nicio tendință extremistă de gândire. Spre deosebire de alți terapeuți de cuplu, Esther nu are o metodă, dar are o abordare care este greu să nu-ți placă. Personal, iubesc metaforele pe care le folosește și stilul extrem de lejer de a se juca cu cuvintele. În 2016, când ne-am întâlnit la București, timpul petrecut cu Esther m-a ajutat să regândesc o parte din ideile pe care le aveam despre oameni și relații. Iar dacă ar fi să fac un top zece al celor mai bune cărți despre intimitatea în cuplu, Inteligența erotică s-ar afla, cu siguranță, pe unul dintre primele trei locuri.   

℗PUBLICITATEMel Robbins este una dintre cele mai energice persoane pe care le urmăresc pe Instagram. Este asemenea unui argint viu care se află în continuă mișcare. Are două cărți, ambele traduse în limba română, iar pentru clubul nostru de lectură am ales The High 5 Habit. O carte care ne spune răspicat – este timpul să te bucuri de tine! Mel Robbins este un coach de dezvoltare personală, iar acest aspect este destul de evident citindu-i cartea. Nu doar că are o părere clară, dar ne spune și ce am avea de făcut pentru a avea mai multă încredere în noi și în acțiunile noastre. Până să-i citesc cartea, niciodată nu m-am gândit cât de important poate fi să ne conectăm într-un mod sincer și autentic cu imaginea noastră din oglindă, să dăm high 5 cu sinele nostru. După ce am citit primele capitole și am făcut exercițiul cheie, am realizat că privitul în oglindă (pentru mine) nu va mai fi niciodată ca în trecut. 

Vă reamintesc că din shop-ul online al Paginii de Psihologie puteți comanda câte un exemplar din fiecare volum propus pentru lectură și aștept cu nerăbdare impresii, păreri și revelații! Spor la citit și să ne reamintim că #LecturaNeFaceBine!

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din România, formator la diferite programe de formare complementară, președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0