fbpx
skip to Main Content

Își urmează inima în tot ce face și, după paisprezece ani de televiziune și șase ani în radio, ajunge din nou pe micile ecrane, în cadrul rubricii meteo, la ProTV. Nu pune preț pe frumusețe și are mereu emoții în fața camerelor de luat vederi, chiar dacă experiența își spune cuvântul. Despre curaj, planuri, visuri și nu numai am discutat cu Iulia Pârlea, în cel mai recent interviu #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de pe paginadepsihologie.ro.

Cât de des te întreabă cunoscuții ori prietenii despre starea vremii?

În ultima vreme, sunt întrebată foarte des. Și nu doar cunoscuții sau prietenii. Chiar și la supermarket, doamnele de la casă mă întreabă: Mâine o să plouă?“.

Care sunt superstițiile de care nu poți scăpa?

Ies mereu din casă cu piciorul drept și întotdeauna port ceva roșu la mână.

Numește-ne un gest repetitiv, pe care cel mai adesea te enervezi?

Nu cred că am, dacă nu îmi vine nimic în gând în momentul ăsta. Dacă mă deranja ceva, cu siguranță, îmi aduceam repede aminte!

Ești critică cu tine însăți, după jurnale?

Foarte! Și nu numai după jurnale, în general, sunt critică atunci când este vorba despre mine. Cu toate că știu că nu există perfecțiune, am vrut mereu să fiu perfectă! În ultima vreme încerc să repar asta. Am realizat că trebuie să existe o limită, altfel te autosabotezi. 

Care este relația ta cu rețelele de socializare?

Nu sunt dependentă de rețelele sociale. Le folosesc pentru divertisment în timpul liber sau pentru a arăta oamenilor ce face Iulia în spatele camerelor. 

Care este acel ceva ce nu-ți place la tine? 

Gândesc prea mult, analizez în detaliu și cel mai mic gest, cuvânt… 

Cum ai defini relația cu greutatea ta corporală?

Până la vârsta asta avem relația perfectă. Sper să fie așa și de acum încolo. 

Ce importanță are, pentru tine, sănătatea emoțională și ce strategii folosești, în acest sens?

Cred că sănătatea emoțională este o parte foarte importantă a sănătății generale. Atunci când simt că există un dezechilibru emoțional, încerc să înțeleg prima oară ce se întâmplă, de unde vin emoțiile care mă copleșesc. Petrec timp cu mine, meditez, citesc. E drept că sunt momente când nu ne putem ajuta singuri și atunci e bine să cerem ajutor specializat. 

℗PUBLICITATECât de des ai curaj să ieși din zona de confort?

Nu o să mă ascund după deget. Nu am curaj foarte des să ies din zona de confort. Încă lucrez la asta! 

Ai avea curaj să participi la un show de anduranță fizică?

Nu, tocmai pentru că nu am des curajul să ies din zona de confort. 

Ce strategii abordezi atunci când simți că nu mai poți?

Depinde de situație. Când este ceva care mă ajută să evoluez, trag de mine. Pentru că atunci când nu mai poți, mai poți un pic! Când este ceva toxic, strategia este să renunț și să mă focusez pe ceva ce-mi face bine. 

Ce rol a jucat frumusețea în dinamica succesului tău profesional?

Frumusețea este un plus, fără doar și poate, dar nu ajută, dacă nu ești un om cu substanță, dacă nu ai conținut. 

Ce nu ai accepta niciodată de la partener?

Nu aș accepta niciodată violența verbală, fizică.

Ce părere ai despre trendul acesta al mersului la psihoterapeut?

Să mergi la psihoterapeut a devenit o necesitate în zilele noastre. Trăim vremuri tulburi, care se suprapun cu situații − să nu le numesc traume − din copilărie, adolescență. Nu consider că e un moft să mergi la terapie, din contră, e un gest de putere. În momentul în care ai pășit în cabinetul unui terapeut, accepți că ai nevoie de ajutor. Chiar cred că primul pas spre vindecare este acceptarea, dar e și cel mai greu pas.


Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0