fbpx
skip to Main Content

O prezență delicată, dar extrem de impunătoare, cu o energie interioară greu de stăvilit, invitata noastră de astăzi este cea care a adus folclorul la un alt nivel, făcându-l să „dea mâna“ atât cu alte genuri muzicale, cât și cu generațiile actuale. Este absolventă a Liceului de Pedagogie și a Facultății de Drept, însă destinul i-a croit un alt drum, cel al televiziunii și, în ciuda luminii reflectoarelor, reușește să-și țină departe viața personală, remarcându-se doar prin realizările profesionale. Doamnelor și domnilor, Iuliana Tudor este protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de astăzi, de pe paginadepsihologie.ro.

Cum este viața Iulianei Tudor dincolo de ecranele TV?

Este cât se poate de normală și m-am străduit să fie așa, tocmai pentru că mi-am dorit ca lumea personală să rămână, pe cât se poate, doar a mea. Mă străduiesc să fiu mamă, fiică, soție, prietenă și colegă, într-un echilibru care să-mi ofere liniște și să mă păstreze aproape de ce înseamnă viața reală, cu toate ale ei. În meseria mea, riscul de a pierde contactul cu realitatea este foarte mare. De aceea, sunt recunoscătoare pentru toți oamenii din jurul meu care au grijă să mă țină cu picioarele pe pământ. 

Ai ajuns vreodată la burnout?

Au fost ani în care am considerat că meseria mea merită orice sacrificiu. Au fost ani în care i-am dat totul. Am sacrificat prietenii, sănătatea și mult din relația cu partenerul meu de viață. Însă nu regret nimic și, dacă aș lua-o de la capăt, aș face la fel.

Care este partea cea mai dificilă a parentingului, din punctul tău de vedere?

A fi părinte înseamnă o mare responsabilitate pentru cine înțelege asta cu adevărat. A te implica în educația copilului tău e o datorie fundamentală din momentul în care el se naște. Sunt tot mai mulți oameni de la care aud fraze de genul: „Păi și viața mea unde mai e? Timpul pentru mine unde mai e?“ Timpul pentru noi ar trebui să devină timp petrecut împreună. Orice copil are nevoie zilnic de dragoste, atenție și implicare din partea ambilor părinți. Altfel, vom oferi comunității adulți cu probleme afective, adulți fără repere puternice, care nu-și vor găsi drumul decât foarte greu. De aceea, pentru mine, a fi părinte e o bucurie, oricât de greu poate să pară acest lucru.

Ce înseamnă caritatea pentru tine?

Ne naștem din iubire, iar scopul vieții noastre este iubirea. Grija pentru cel de lângă noi ar trebui să fie ceva firesc, pentru că este parte din ceea ce ne definește ca oameni. Când mă implic în astfel de proiecte la nivel public o fac tocmai pentru că am crezut dintotdeauna în putea exemplului și am primit o șansă extraordinară de a fi parte din cea mai veche și cea mai importantă organizație umanitară de pe planetă: Crucea Roșie Română, al cărui ambasador sunt de foarte mult timp.

Când ai plâns cel mai recent?

De bucurie, când fiul meu a împlinit 10 ani.

Ești extrem de legată de folclor. Te-ai vedea și într-un alt format de televiziune?

Am mai spus, sunt deschisă oricărui alt gen de televiziune, atât timp cât mă păstrează aproape și de lumea mea, cea a tradițiilor românești.

Care este experiența de viață care a avut cel mai mare impact asupra ta în copilărie?

℗PUBLICITATEExemplul mamei mele: de putere și de luptă. Ea mi-a arătat ce înseamnă cu adevărat un învingător.

Te-a tentat, de-a lungul vremii, să încerci și o carieră artistică?

Nu. Am renunțat la aceste gânduri din clipa în care am intrat în televiziune.

Care este emoția care te-a încercat cel mai puternic pe perioada pandemiei?

Faptul că suntem extrem de fragili; în ciuda atâtor câștiguri pe care le avem la nivel tehnologic și de cunoaștere, suntem vulnerabili și poate că acesta a fost un semn pentru fiecare dintre noi să ne întoarcem la energiile primordiale. Iar cea mai puternică energie cu care ne putem încărca este IUBIREA. Doar așa cred că putem păși în viitor către o lume mai bună.

Ce părere ai despre educația sexuală și cum se desfășoară aceasta în familia voastră?

Tudor nu a ajuns încă la vârsta la care putem vorbi despre acest subiect. Dar o vom face cu siguranță, atunci când va veni momentul.

Ce-ți lipsește cel mai mult în momentul de față?

Îmi lipsesc chipurile oamenilor, expresiile fețelor lor atunci când vorbim… Îmi lipsește publicul meu, dar sunt sigură că ne vom revedea curând.

Ce înseamnă pentru tine vulnerabilitatea?

E parte din uman și, în opinia mea, forța unui om vine și din slăbiciunea lui.

Cum îți imaginezi că vei fi la bătrânețe?

Înțeleaptă, luminoasă și iubind.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
×Close search
Caută