Skip to content

Originară din Gorj și absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Izabela Pănescu este actualmente prezentatoarea emisiunii „Tinerețe fără bătrânețe“ de la Digi24, este health blogger (izabelapanescu.ro), dar și o neobosită promotoare a unei vieți sănătoase, prin sport și alimentație. Spune despre ea că este un om vesel, calm, răbdător, dar în niciun caz, matinal. Despre cum este ea și despre munca ei, în interviul de mai jos.

Care este relația ta cu corpul tău?

Învăț să îl iubesc așa cum este și, aproape în fiecare zi, îi mulțumesc că mă poartă prin această lume.

Care este cel mai puțin sănătos obicei alimentar pe care-l ai?

În ultima vreme, am gătit cam puțin acasă, deci am mâncat destul de mult în oraș sau am comandat. În rest, chiar mănânc echilibrat, pentru că nu mai pot altfel, așa mi-am obișnuit organismul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Izabela Pănescu (@izabela.panescu) on

Cea mai amuzantă gafă făcută într-o emisiune TV…

Sincer, nu-mi amintesc. Sunt destul de serioasă și conștiincioasă – poate, de asta. Dar învăț să mă relaxez mai mult și să nu mai iau viața așa în serios.

Ce te supără cel mai tare, atunci când vine vorba despre relațiile interpersonale?

Prefăcătoria. Când una spui în față și alta gândești sau spui altora, despre o persoană. E adevărat că există situații când, poate, nu îți permiți să spui ce crezi sau nu ai acest curaj, știu asta, dar în relațiile apropiate nu ar trebui să existe astfel de situații.

Care crezi că este acea calitate a ta care, uneori, se dovedește a fi un defect?

Perfecțiunea. Pe de o parte, îmi place că sunt perfecționistă, că sunt atentă la orice detaliu, la orice semn de punctuație, la orice formulare care ar putea avea două înțelesuri, că mă documentez mereu temeinic, până și pentru o postare pe Facebook sau Instagram. Pe de altă parte, devine un defect, când trebuie să deleg din ceea ce am de făcut și mi se pare că nimeni nu face asta la fel de bine ca mine și mă consum, uneori mă apuc și fac eu de la capăt… Știu că, oricât aș vrea, nu le pot face singură pe toate, teoria o știu, dar mai am de lucru cu practica.

Cât de des îți verifici conturile de social media, într-o zi de weekend?

Depinde ce anume fac în acel weekend. Dacă sunt în natură, la un curs ori am ceva de făcut, de scris un articol, de documentat un subiect pentru emisiune, dacă am ceva care mă acaparează, atunci verific rar conturile de social media: o dată, de două ori pe zi. Dar dacă nu am altceva de făcut, dacă am un program lejer, de stat acasă, atunci… mult mai des. Am observat că, atunci când nu sunt bine din punct de vedere emoțional și fug de a sta eu cu mine, de a privi în față situația respectivă, atunci mă „ascund“ cu ajutorul telefonului și verific conturile așa, aiurea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Izabela Pănescu (@izabela.panescu) on

Atunci când vine vorba despre o ceartă, ești persoana care vorbește și se precipită sau mai degrabă cea care se retrage și evită să comunice?

℗PUBLICITATE



Cea care se retrage. Prefer să aplanez un conflict, deși de multe ori asta înseamnă să țin în mine ceea ce aș fi avut de spus și, la un moment dat, paharul se umple…

Cât de des îi spui mamei tale că o iubești?

Pfff, mai am de lucru la acest capitol… Nu se întâmplă prea des, pentru că încă îmi e greu să fac asta. Cred că o să îmi amintesc mereu cât de greu mi-a fost când le-am spus părinților mei prima dată că îi iubesc, cât m-am fâstâcit, cât am ocolit. Aveam temă dată de psihologul cu care lucram atunci. A fost cea mai grea temă pe care mi-a dat-o.

Care este cel mai surprinzător cadou primit de tine în luna femeii?

Un trandafir, primit de la un taximetrist. În drum spre redacție, am oprit la un restaurant, de unde trebuia să ridic o comandă de mâncare. Când m-am întors la mașină, șoferul avea doi trandafiri pe banchetă. Mi-a spus că a traversat să îi ia o floare soției lui și că a luat una și pentru mine. Chiar a fost un gest care m-a surprins!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Izabela Pănescu (@izabela.panescu) on

Sunteți un cuplu de doi oameni tineri și frumoși; cât de supărătoare este întrebarea „Când veți face copii?“

Acum nu mai este, dar a fost. A fost o perioadă când nu mai suportam să ne întrebe toată lumea asta, mai ales rudele, când mergeam acasă. Acum nu mă mai enervez deloc și cred că, de asta, suntem întrebați mai rar.

Care este acel comportament al oamenilor din jur care te scoate cel mai tare din starea de liniște și de pace interioară?

Țipetele și înjurăturile.

Care este acea piesă muzicală sau acel serial care ți-a captat interesul și despre care ai fi preferat ca cei din jur să nu știe?

Nu am nicio melodie sau serial care să îmi fi plăcut și să îmi fie cumva rușine de asta. De altfel, la seriale nici nu mă uit; am avut doar o perioadă în care am văzut „Friends“ și apoi „Big Bang Theory“, iar acum de curând m-am uitat de curiozitate la „Grace and Frankie“, dar nu m-a prins. Nu mă uit la seriale, pentru că îmi e teamă că o să pierd nopțile dacă mă captivează unul, așa că mai bine nu mă uit.

Lucrând la o televiziune de știri, te-ai gândit vreodată să prezinți jurnalul sau să moderezi o emisiune politică?

Nu. Domeniul politic ar fi ultimul de care m-aș ocupa. De fapt, nu ar fi deloc un domeniu de care să mă ocup. Nu îmi place absolut deloc și nu aș face ceva ce nu îmi aduce bucurie.

Care este vedeta de televiziune care te inspiră în meseria ta?

Oprah Winfrey este un exemplu pentru mine.

Ultima minciună pe care ai fost „nevoită“ să o spui este…

I-am spus Dariei, nepoțica mea, că mi se descarcă telefonul, ca să putem închide apelul video, să meargă la culcare. Ar mai fi stat cu noi în telefon și era ora de somn.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0