Skip to content

J.K. Rowling este autoarea mult îndrăgitei serii Harry Potter. După ce ideea pentru Harry Potter i‑a venit în 1990, în timpul unei călătorii cu trenul care avusese întârziere, a schițat și a început să scrie seria de șapte cărți, dintre care prima, Harry Potter și piatra filosofală, a fost publicată în Marea Britanie în 1997. A mai fost nevoie de încă zece ani să desăvârșească seria, aceasta încheindu‑se în 2007, odată cu publicarea volumului Harry Potter și Talismanele Morții. Cărțile din seria Harry Potter s‑au vândut până acum în peste 600 de milioane de exemplare, fiind traduse în 85 de limbi,  au fost ascultate sub formă de audiobookuri în peste un miliard de ore și ecranizate în 8 filme de mare succes.

Pentru a însoți seria, J.K. Rowling a scris trei cărți scurte inspirate de lumea Harry Potter, publicate în scopuri caritabile: Quidditch: O perspectivă istorică, Animale fantastice și unde le poți găsi (pentru asociațiile Comic Relief și Lumos) și Povestirile Bardului Beedle (pentru Lumos). Animale fantastice și unde le poți găsi a inspirat o nouă serie de filme avându‑l ca personaj principal pe magizoologul Newt Scamander.

Povestea vieții lui Harry, de data aceasta ca personaj matur, a fost continuată în piesa de teatru Harry Potter și copilul blestemat, pe care J.K. Rowling a scris‑o în colaborare cu dramaturgul Jack Thorne și cu regizorul John Tiffany, și care actualmente este jucată în mai multe locuri de pe glob.

Autoarea a scris și o serie de bestsellere polițiste, precum și două romane pentru copii de sine stătătoare: Ickabog și Mărețele aventuri ale Porcului de Crăciun.

℗PUBLICITATEPentru scrierile ei J.K. Rowling a primit numeroase premii și distincții, printre care Order of the British Empire și Companion of Honour, precum și o Blue Peter Gold Badge.

J.K. Rowling sprijină un mare număr de cauze umanitare prin intermediul trustului Volant și este fondatoarea organizației caritabile pentru reformarea îngrijirii copiilor la nivel internațional numită Lumos.

J.K. Rowling locuiește în Scoția împreună cu familia sa.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0