Skip to content

Jerome „Jerry“ Seinfeld (n. 29 aprilie 1954) este un actor, scenograf și producător de film american. S-a născut în Brooklyn, New York, într-o familie de evrei; tatăl său, Kálmán, era originar din Ungaria, iar mama sa, Betty, din Siria. Este un comic de tip „observator“, comedia sa bazându-se pe observații de multe ori evidente din viața cotidiană. Faima i-a fost adusă de sitcom-ul Seinfeld, în care l-a interpretat pe Jerry Seinfeld, o caricatură a propriei sale persoane, rol pentru care a fost răsplătit cu Globul de aur în 1994. Jerome Seinfeld a participat și ca producător al acestui serial, împreună cu prietenul său Larry David.

Seinfeld este de asemenea un scriitor, autorul bestseller-ului Seinlanguage. Publicată in 1993, cartea a devenit numărul unu New York Times bestseller. Fiind scris în timpul primelor filmări, romanul reprezintă mai mult o adaptare a materialui comic din serial. Titlul a fost inspirat de un articol apărut în Entertainment Weekly ce publica lista replicilor din serial ce au rămas în memoria și limbajul colectiv. În 2003, Jerry Seinfeld a scris o carte pentru copii intitulată Halloween. Cartea a fost ilustrată de către James Bennett.

℗PUBLICITATEExistă de asemenea multe alte cărți despre Seinfeld și despre serial, dar multe dintre acestea au alți autori. Seinfeld a scris prefața la toată seria de cărți ale lui Ted L. Nancy Letters from a Nut (Scrisori de la un nebun) și de asemenea a cărții lui Ed Broth Stories from a Moron (Poveștile unui idiot). S-ar bănui că ambii autori ar fi doar pseudonime utilizate de către Seinfeld sau de către un prieten cunoscut acestuia. Nu a fost făcută niciodată publicitate nici unuia dintre autori, dar Seinfeld a prezentat mult în televiziune cărțile acestora. Pentru a promova cartea lui Broth, Seinfeld a ținut chiar o recepție, dar autorul nu s-a prezentat.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0