Skip to content

John Caldwell Holt (14 aprilie 1923 – 14 septembrie 1985) a fost un autor și educator american, un susținător al școlii de casă și, de asemenea, un pionier în teoria drepturilor tineretului.

După o perioadă de șase ani de predare la școala elementară în anii 1950, Holt a scris cartea How Children Fail (1964), în care a catalogat problemele pe care le-a văzut în sistemul școlar american. I-a urmat cartea Cum învață copiii (1967). Ambele cărți au fost populare și i-au propulsat cariera lui Holt ca și consultant în școlile americane. În anii ’70 a decis că va încerca să reformeze sistemul școlar și a început să pledeze pentru școala de casă, iar mai târziu forma de școlarizare cunoscută sub denumirea de unschooling.

℗PUBLICITATEEl a scris în total 11 cărți pe tema școlarizării, și a început să scrie jurnalul Growing Without Schooling.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0