Skip to content

Kazuo Ishiguro s-a născut la Nagasaki în 1954 și a emigrat în Marea Britanie în 1960, împreună cu familia.

A debutat ca prozator la douăzeci și opt de ani, cu Amintirea palidă a munților, roman recompensat cu The Winifred Holtby Memorial Prize of the Royal Society of Literature și tradus ulterior în 13 limbi. În 1986 i-a apărut al doilea roman, Un artist al lumii trecătoare, nominalizat în același an la Booker Prize, laureat al Whitbread Book of the Year Award și tradus în 14 limbi. Anul 1989 i-a adus lui Ishiguro, odată cu Rămășițele zilei, râvnitul Booker Prize. În 1995 Ishiguro a publicat romanul Nemîngîiații, urmat de Pe cînd eram orfani și Să nu mă părăsești. În 2015 i-a apărut romanul Uriașul îngropat. Ishiguro a mai publicat și o antologie de povestiri, apărută în 2009 și intitulată Nocturne. Cinci povești despre muzică și amurg. Cel mai recent roman al său, Klara și Soarele, a fost lansat în martie 2021.

℗PUBLICITATEÎn 1995 Ishiguro a primit distincția Officer of the Order of the British Empire for Services to Literature, în 1998, titlul de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, oferit de statul francez, în 2017 i s-a atribuit American Academy of Achievement’s Golden Plate Award, iar în 2018 statul japonez i-a acordat Ordinul Soarelui-Răsare. În anul 2017 Kazuo Ishiguro a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Literatură.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0