fbpx
skip to Main Content

2020 ne-a dat celor mai mulți dintre noi planurile peste cap. Bianca Nuțu, astrologul de la Neatza cu Răzvan și Dani, crede însă cu tărie că în spatele fiecărui moment de cumpănă se ascunde o comoară sub forma unei lecții. În funcție de conștientizările fiecărei zodii, viitorul ar putea să sune chiar bine.

„Încă de la începutul anului am spus în direct că 2020 va fi un an istoric“, spune Bianca Nuțu, „unul memorabil, ușor pentru unii (mari șanse de profit, chiar de îmbogățire) și greu pentru alții (afaceri care se închid, căsătorii care se destramă, probleme grave de sănătate). La final de ianuarie, când aproape nimeni în România nu lua în serios pandemia de coronavirus, mi-am exprimat părerea că nu e nicidecum o joacă. Ulterior, am insistat tot în direct că octombrie va fi o lună problematică, că aduce un nou val de restricții, iar până înspre 12 noiembrie, la nivel național situația va escalada.“

„Totuși, în ciuda izolării, în ciuda fricilor care ne-au bântuit, 2020 e un an pe care eu personal îl consider unul dintre cele mai prețioase daruri. A fost și încă este șansa noastră să privim în interiorul nostru, să facem curat în gânduri și simțiri, să dăm pagina și să pornim «pe curat». Lecțiile au fost dure, dar și răsplata va fi măsură. Vă invit să descoperiți (preferabil în funcție de Ascendent) care sunt lecțiile care, odată învățate, deschid ușa către posibilități infinite.“

BERBEC

În ultimii doi ani și jumătate, cariera a devenit un punct nevralgic pentru cei mai mulți Berbeci. Obstacolele, limitările, restricțiile (din partea unor șefi autoritari, a birocrației sau a altor evenimente pe care nu le-au putut controla) au avut însă un scop precis. Și anume să descopere care este adevărata lor chemare pe plan profesional, să nu mai lase proiecte în aer (acești nativi sunt faimoși pentru că le place partea de început a unui business, dar treptat își pierd interesul) și să devină ași în organizare.

După 19 decembrie au toate șansele să culeagă roadele și să primească recunoaștere socio-profesională. Asta, evident, dacă și-au asumat răspunderea slujbei pe care o au și nu au ignorat nici cele mai plictisitoare sarcini. Cât despre nativii care lucrează pe cont propriu și sunt proprii șefi, aceștia au de învățat regula de aur a corporațiilor: Disciplină și iar disciplină!

Pe plan relațional, până pe 22 octombrie un parteneriat poate deveni oficial, fie că vorbim de o asociere de business sau de o căsătorie. Până pe 13 noiembrie, o fostă iubire se poate întoarce în viața Berbecilor. La fel de posibil ca o pasiune pe care ai făcut-o pentru cineva ori face vâlvătăi și mai mari, ori se stinge cu totul. Cât e Marte retrograd, nu e o perioadă bună să lanseze proiecte, produse sau afaceri noi.

TAUR

Fără îndoială, 2020 i-a scos pe Tauri din zona lor de confort, bombardându-i cu o sumedenie de evenimente neprevăzute și dându-le senzația că nu își găsesc locul. Pentru a le putea face față a fost nevoie să se redescopere, să își schimbe mentalitatea și să se debaraseze de credințe limitative – „călătorie“ care continuă până în ianuarie 2021.

Mulți nativi s-au întors pe băncile școlii, s-au specializat în diverse domenii, iar alții și-au asumat ei înșiși rolul de profesori și și-au împărtășit cunoașterea. Și încă mai au timp să o facă!

Pe plan personal, până pe 13 noiembrie vor fi mulți nativi care vor avea nevoie de o încheiere, iar alții își vor pregăti lovitura de grație din dorința de a se răzbuna. Este cea mai bună perioadă din an să apeleze la un terapeut, mai ales dacă au obosit să își ascundă nesiguranțele și fricile.

Financiar, după 14 decembrie Taurii pot avea parte de un deal avantajos. Încheierea unei vânzări sau a unui partaj, o moștenire sau o infuzie de capital va decurge în favoarea lor.

GEMENI

Până la final de an, banii care vin prin intermediul partenerului, veniturile comune, sponsorii, investitorii, datoriile și împrumuturile vor fi subiecte fierbinți pentru Gemeni. De asemenea, nu este exclus să se confrunte cu procese sau chestiuni juridice.

Tema lor în 2020 a fost să învețe să își recapete puterea personală și să folosească într-un mod corect resursele care vin prin alții. În plus, vor fi puși în situația de a se redefini din punct de vedere sexual, financiar și psihologic. Lucrurile se vor complica însă mai ales în cazul celor care au format atașamente nesănătoase.

Până pe 13 noiembrie, nativii ar trebui să fie atenți la ce zvonuri răspândesc în grupul lor de prieteni sau ce share-uiesc pe rețelele de socializare deoarece se pot trezi în mijlocul unui scandal. Ar fi recomandat de asemenea să își salveze datele pe un drive extern și să își securizeze parolele. Nu mai spun cât de bine le-ar prinde o detoxificare digitală.

RAC

De la începutul anului și până acum, relațiile, parteneriatele, asocierile Racilor au fost supuse unui șir (aproape interminabil) de teste. Legăturile șubrede s-au rupt sau sunt pe cale să se rupă. Pentru tot mai mulți nativi, divorțul sau ruperea unui parteneriat de business a devenit sau va deveni cel mai la îndemână soluție. Așa că, până în ianuarie 2021, înclin să spun că vor rămâne în picioare doar poveștile de iubire solide, stabile, profunde.

Privind retrospectiv, Racii au avut timp doi ani și jumătate la dispoziție să-și evalueze cu luciditate mariajul, preconcepțiile despre ideea de familie și să verifice dacă sentimentele le sunt cu adevărat împărtășite și de partener. Partea bună a tranzitului lui Saturn prin casa 7 (casa parteneriatelor) este că până în noul an le poate aduce Racilor un partener sau un asociat puternic lângă care să crească și să capete stabilitate.

LEU

Orele lungi petrecute după program, stresul, nopțile albe, mâncatul pe fond nervos, un stil de viață nesănătos vin ca notă de plată pentru workaholicii Lei. Sănătatea acestora e pusă în pericol dacă nu ies din acest cerc vicios. Având în vedere că s-au neglijat (nu le-a mai păsat de corpul lor, de odihnă, de starea lor de bine), Universul dă alarma. S-a încheiat cu supra-solicitarea!

E adevărat că pentru mulți nativi, locul de muncă a fost ca un câmp minat. Colegii sau șefii le-au dat Leilor multe bătăi de cap. Pentru a rămâne pe poziții, a fost nevoie de efort susținut, chiar dacă recompensele au întârziat să apară. Unii și-au făcut griji că vor rămâne fără un job, alții că o nouă funcție le aduce responsabilități în plus și că nu vor mai face față. Din fericire, din ianuarie încolo, acest sector se deblochează și Leii vor respira ușurați.

FECIOARĂ

Deși nu a fost chiar floare la ureche, Fecioarele au fost puse în situația de a se maturiza emoțional și de a fi mai rezervate în exteriorizarea sentimentelor (să nu se mai pronunțe până nu sunt sigure de ceea ce simt). Nativii care s-au comportat copilărește revin acum cu picioarele pe pământ, iar dacă nu își asumă responsabilitatea faptelor lor („amantlâcurile“, relațiile care nu se leagă din iubire, ci din frica de singurătate sunt taxate) riscă să se nimerească în tot felul de situații incomode.

De asemenea, în relația cu copiii, Fecioarele au de verificat dacă nu cumva au fost prea permisive. Posibil să fie nevoite să devină mai drastice și să își impună autoritatea.

Fecioarele care activează într-un domeniu artistic și sunt conștiente de valoarea lor pot avea parte de mari succese. Secretul este să nu o lălăie și să nu piardă vremea cu fleacuri.

Până pe 6 ianuarie 2021, unor nativi li se poate oferi ocazia de a pune bazele unui startup, al cărui valoare ar putea crește rapid, sau de a investi într-un proiect imobiliar.

BALANȚĂ

2020 pare să fi fost un an încărcat pentru Balanțe când vorbim despre relațiile cu părinții, cu membrii familiei, imobiliare sau condițiile în care locuiesc. E foarte posibil ca mulți nativi să fi cumpărat o casă (sau au de gând să o facă în viitorul apropiat), să se fi mutat sau să fi renovat un apartament.

Până în ianuarie 2021, planetele încă îi supun la teste vizavi de tot ce ține de casă și de acasă. Astfel, se pot aștepta la schimbări drastice în relația cu cineva din familie sau chiar la schimbări ale atmosferei din casă. Apele ar trebui să se mai liniștească, însă asta depinde de fiecare în parte. Unele Balanțe se pot îndepărta și mai mult de cei dragi, adâncind prăpastia, iar altele (în urma evenimentelor din ultima vreme) vor decide că este mai înțelept să construiască poduri. O problemă de sănătate s-ar putea totuși să îi unească.

Nu sunt excluse nici situațiile în care nativii să nu se poată desprinde de casă pentru că sunt anumite elemente de ordin financiar sau emoțional care îi țin pe loc. Sau poate că nu își asumă responsabilitățile unui cămin, caz în care vor avea parte de multe încercări.

℗PUBLICITATE


Până pe 13 noiembrie, parteneriatele de orice fel vor trece printr-un test al răbdării și al toleranței. În loc să formeze o echipă, multe Balanțe vor ajunge să se ia la întrecere cu un partener sau un asociat. Mai mult ca sigur, până acum s-au acumulat multe tensiuni. Asta fie pentru că nativii au fiert în suc propriu și și-au reprimat mânia, fie că nu au mai contenit cu reproșurile. În cuplu, soții se pot amenința cu divorțul, iar în afaceri, unele colaborări nu vor mai rămâne în picioare.

SCORPION

Cred că sunt puțini Scorpioni care m-ar contrazice când spun că 2020 a fost ca un roller coaster.

Până pe 29 martie, au existat șanse mari să își fi mărit veniturile sau să fi semnat unele contracte care (cel puțin în primă fază) păreau profitabile. Totuși, în funcție de aspectele din astrograma fiecăruia, au fost și nativi care au avut parte de pierderi însoțite de stări de anxietate. Grija zilei de mâine nu prea i-a lăsat pe mulți să doarmă. 30 noiembrie și 14 decembrie sunt zile importante pe plan financiar.

Pe de altă parte, la capitolul comunicare au fost tot felul de discuții incomode (cu atât mai mult Scorpionii care au sentimentul că știu ei mai bine decât oricine; subiect închis!) sau au respins dialogul și s-au retras și mai mult în ei înșiși.

Până la finalul anului, cu cât se vor încăpățâna mai mult să nu accepte feedbackul sau, din contră, să tacă mâlc, se vor convinge că nu aceasta este soluția potrivită. Felul în care se exprimă trebuie să se transforme.

Relațiile cu frații sau vecinii pot de asemenea să le fi adus fie motive imense de bucurie, fie… din contră.

SĂGETĂTOR

În 2020, banii au fost și continuă să fie un subiect fierbinte pentru majoritatea Săgetătorilor. Cei care în 2019 sau la început de 2020 s-au pripit să-și asume riscuri prea mari și cheltuieli exagerate încă mai plătesc polițe.

Au fost multe momente (și vor mai fi!) în care, financiar, au făcut un pas înainte și doi înapoi. Puțini au înțeles că în acest fel li se oferă șansa de a construi o bază solidă pentru viitorul imperiu. Până la final de an, încă li se cere răbdare, realism (musai să nu consume mai mult decât produc), eliminarea tiparelor financiare preluate de la părinți (banii sunt ochiul dracului, de exemplu). Cheltuielile inutile sau opulența de dragul mândriei vor fi aspru sancționate. Iar dacă standardele stilului de viață nu sunt în concordanță cu veniturile, cu salariul pe care îl câștigă acești nativi, consecințele nu vor întârzia să apară.

Marea binecuvântare a acestui an este că tot Universul conspiră ca Săgetătorii își descopere talente pe care să le monetizeze. Unii au făcut deja o avere din asta.

Până pe 13 noiembrie, un fost iubit(ă) poate reapărea în peisaj sau e posibil ca o pasiune care a început în vară să se stingă. Săgetătorii care nu au motiv de supărare în relații se pot lupta cu un proiect care a scos la iveală multe frustrări. Nu au încotro decât să îndure și să aștepte zile mai bune.

Pe plan familial sunt mulți Săgetători care întorc pe toate părțile ideea de a avea un copil sau cum pot avea un copil (poate e nevoie de unele tratamente, analize etc.).

CAPRICORN

Mă îndoiesc că există vreun Capricorn care va uita vreodată 2020. Anul acesta e unul memorabil deoarece este anul în care au fost supuși la cele mai grele încercări pe toate planurile și totuși s-au reinventat fizic, psihic și spiritual. La prima vedere, s-ar zice că nu a fost anul lor norocos. Însă privind în profunzime, anul acesta le-a dat șansa unui nou început. Mulți Capricorni care au venit să le calculez astrograma mi-au zis că simt că în 2020 s-au născut a doua oară și că viața lor nouă abia începe.

Până la finalul anului, încrederea ei înșiși va fi testată iar și iar până vor învăța că nu au nevoie de validarea nimănui. Totuși, cei care își înving cele mai mari frici și pășesc în afara zonei lor de confort vor fi cu siguranță răsplătiți.

Până spre 13 noiembrie, relațiile cu membrii familiei pot fi conflictuale. Acasă nu va fi chiar oaza liniștită la care visau. Casa (se pot strica diverse lucruri), chiriile, proprietățile, cei cu care locuiești, toate acestea pot fi subiectul unor discuții iritante. Există și varianta mai neplăcută în care Capricornii să se preocupe de starea de sănătate a unui părinte. 

VĂRSĂTOR

Fie că și-au propus sau nu, Vărsătorii nu au avut de ales și au fost nevoiți să accepte că 2020 este un an de curățenie generală. Și încă sunt în faza în care trebuie să își îndeplinească responsabilitățile pe care Universul le așteaptă de la de ei: să elimine din viața lor tot ce e toxic (parteneri, prieteni, gânduri, obiceiuri etc.) și să se rupă de trecut. În urma acestei perioade cu mare încărcătură emoțională, mulți Vărsători își vor găsi iubirea vieții. Dar asta doar după ce vor învăța că nu au nevoie de o jumătate și că sunt deja compleți. Până vor învăța lecția singurătății și importanța unei încheierivor trece cu siguranță printr-un tăvălug de situații și de emoții. Decât prost însoțiți, mai bine singuri! 

Vărsătorii au șansa de a se regăsi, de a se vindeca și de a nu se mai pedepsi și învinovăți pentru ce a fost.

În următoarea perioadă, Vărsătorii pot adopta un ton mai tăios și ar fi înțelept să se retragă dintr-o conversație atunci când spiritele se încing. Nu de alta, dar nu prea cred că poți miza pe diplomație. În plus, până pe 13 noiembrie nu este indicat să semneze un contract, dar i-ar putea găsi, în schimb, hibele.

PEȘTI

În 2020, Peștii au avut de învățat că secretul succesului stă în colaborare și susținere din partea echipei. În ciuda situației actuale, mulți nativi au avut parte de surprize extrem de plăcute în urma networkingului. Și încă li se mai poate întâmpla asta până la finalul anului.

Recomandat ar fi să deschidă bine ochii la cei din anturajul lor, la prieteni și la cei cărora le dăruiesc timpul lor. Fie că se simt pregătiți sau nu, Peștii sunt încurajați să facă o selecție riguroasă în grupul lor de prieteni. Unele rupturi, deși dureroase, sunt necesare. Cu cât vor trece cu vederea comportamentul nepotrivit al prietenilor, a celor din grupul lor social, cu atât vor avea parte de neplăceri.

Cei care au fost serioși și nu și-au tratat superficial visurile și ambițiile pot acum să performeze în fața unui public. Totuși, visurile care nu sunt în concordanță cu sufletul lor, ci mai degrabă cu dorința de a le face altora pe plac se năruie.

Mai trebuie să fie atenți la oamenii pe care îi las să îi influențeze. Asta pentru că vor întâlni mentori, dar și falși guru.

Financiar, până pe 13 noiembrie e posibil să fie puși în situația de a corecta anumite greșeli sau de a verifica de ce nu le-au crescut veniturile sau de ce unele investiții nu au dat rezultate. 

Bianca Nuțu este astrolog la Neatza cu Răzvan și Dani și și-a dezvoltat propria metodă de calcul, care poartă numele de „citirea eului“. Întocmită pe baza cunoștințelor de astrologie, numerologie, Human Design și intuiție, citirea eului este o experiență în sine care oferă informații despre vieți anterioare, tipare karmice care ne pot ține pe loc, profilul emoțional și relațional care stă la baza succeselor sau eșecurilor noastre. În plus, Bianca folosește o teorie diferită pentru a calcula previziunile: dacă îți înțelegi prezentul, poți să îți schimbi viitorul. 

Bianca Sîrbu

Bianca Sîrbu - jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Back To Top
×Close search
Caută