Laura Boghiu – Ce nu vreau să știe lumea despre mine – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Este tânără, tenace, ambițioasă și curioasă, familistă convinsă, iubitoare de frumos, dar și de bine și tihnă. Dincolo de proiectele pe care le împarte cu sora sa geamănă și cu echipa sa, o putem urmări în noul sezon #VisuriLaCheie, ce se difuzează în fiecare seară de miercuri, la ProTV. Doamnelor și domnilor, arhitecta Laura Boghiu este protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de pe paginadepsihologie.ro.

Trei cuvinte prin care ai vrea să te descrie partenerul tău de viață…

Ambițioasă, charismatică și plină de viață.

Care este rolul unui designer în amenajarea unei case?

Un designer de amenajări interioare studiază spațiul pe care îl are la dispoziție și încearcă să țină cont de dorințele beneficiarului, propunându-și, în același timp, să creeze un spațiu funcțional și plăcut. Aceste lucruri pot fi realizate doar de un expert în domeniu, care a urmat cursuri sau a făcut o facultate de profil.

Cât de mult contează să-ți cunoști clientul, respectiv preferințele acestuia?

Doar cunoscându-ți beneficiarii reușești să creezi un spațiu pe gustul lor. Eu încep prin a le analiza stilul vestimentar, urmând ulterior o discuție cu ei legată de hobby-urile pe care le au, joburile și pasiunile lor.

De ce crezi că aleg românii să nu se îndrepte spre un specialist, chiar dacă și-ar permite, din punct de vedere material?

Din păcate, noi, românii, considerăm că suntem buni în orice domeniu: avocați, doctori, arhitecți etc. Ar trebui să înțeleagă toată lumea că există niște cursuri pentru fiecare domeniu în parte, unde se învață mai mult decât ceea ce vedem. Mulți români consideră că dacă știu să asorteze două culori sau două tipuri de materiale, pot să își amenajeze și propria locuință, dar nu e atât de ușor.

Care este acel element definitoriu ce face dintr-o casă acasă?

Decorațiunile și accesoriile.

Cum este să ai o soră geamănă cu care să împarți și aceeași meserie?

Este mai mult decât mi-am dorit vreodată de la un job. Mă bucur că activăm amândouă în același domeniu și că ne ocupăm de aceeași firmă, pentru că există multe perioade în care ideile lipsesc și ai nevoie de o persoană lângă tine, care te poate ajuta din punctul ăsta de vedere.

Care este sfatul tău pentru cei ce sunt în căutarea unei locuințe?

Important este să existe acel „vibe“ când intră în spațiu, chiar gol fiind. Ar trebui să țină cont și de compartimentarea locuințelor, pentru că multe dintre ele nu sunt foarte bine gândite și există multe spații moarte.

Ce părere ai despre produsele „do it yourself“? 

℗PUBLICITATENu sunt o mare fană a produselor „do it yourself“, pentru că niciodată nu mi-a plăcut lucrul manual. Dar încurajez oamenii să își facă lucruri cu propriile mâini în locuințele lor, bineînțeles, nu înainte de a cere sfatul unui specialist. Eu, de exemplu, mi-am scos tapetul de pe un perete din living, perete pe care l-am placat prin cărămidă aparent albă.

Care este povestea de viață care te-a emoționat cel mai mult în cadrul emisiunii Visuri la cheie?

Sezonul acesta am cunoscut o fată care m-a învățat că viața trebuie trăită la maximum. Va înțelege toată lumea despre ce vorbesc, în momentul în care va fi difuzat episodul.

Care sunt sentimentele care te încearcă în pragul noului sezon?

Dorința de a face mai mult bine.

Cum arată vacanța ta de vară?

Vacanța de vară ideală? Nu neapărat ca cea care a trecut, cu toate că am avut parte de niște evenimente de neuitat. Ador să călătoresc și îmi doresc o vacanță de vară care să mă țină departe de casă [râde].

Care este ultima „renovare“ interioară pe care ai făcut-o?

Am reușit anul aceasta să îmi renovez și propriul apartament, schimbând zona de bucătărie, de dining, grupul sanitar și o baie. Mi-am dorit să se întâmple totul foarte repede și trei săptămâni de construcții mi s-au părut o eternitate.

Când te-ai simțit cel mai mândră din punct de vedere profesional?

Când am reușit să termin, într-un timp scurt, cel mai mare proiect pe care l-am avut până în prezent, și anume: Face Club și Face Kusin.

Cum arată dependența ta de social media?

Nu sunt atât de dependentă. Nici nu am timp, neapărat. Intru mai des pe paginile de social mediacând sunt în București. Când sunt plecată în vacanțe, prefer să mă bucur de momente decât să stau pe telefon.

Care este acel vis „la cheie“ la care tânjești?

Îmi doresc să mă mut din țară, temporar sau poate chiar definitiv, undeva unde briza mării îmi bate în ferestre. 

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută