Skip to content

Este absolventă de științe politice, jurnalist, specialist în social media, parte din echipa Morning Glory cu Răzvan Exarhu și una dintre cele mai simpatice apariții din mediul online. Este tenace, mereu pusă pe glume, atentă și curioasă la tot ceea ce emoțiile și trăirile sale încearcă să-i transmită, reușind să transpună empatic, în lumea reală, tot ceea ce nu este mereu roz.

Care este gândul ce te motivează dimineața, să te dai jos din pat?

„Oh, sună ceasul!“ ‒ ăsta e. Și vine la pachet cu niște dureri de spate și pipăit după papucii de casă, că am îmbătrânit și nu mai stau cu picioarele goale. E o parte de glumă aici, dar și adevăr, pentru că nu mă gândesc la nimic dimineața, ca să mă dau jos din pat. Știu, poate suna ciudat, dar sunt setată pe ce trebuie să fac: „A sunat ceasul? Bine, hai, jos“. Iar setarea asta se face de seara, când pun alarma.

Ce-ți place, cel mai mult, din rolul de social media person al matinalului „Morning Glory“?

Trezitul de dimineață. Că după, am o scuză cum nu se poate mai bună pentru faptul că la 14 îmi pică ochii-n gură de somn și pot să mă și plâng de asta.

Eu ajung în radio la 6:00, când încă nu e aproape nimeni. Însă deschid laptopul și acolo sunt o groază de oameni, comunitatea Morning Glory. Persoane din toată țara, copii, cărora le spunem lipicioși, care se strâng în jurul nostru și țin ritmul cu noi în tot ce facem. Iar eu în social media am contact direct cu ei.

Pe Twitch avem o comunitate care ne urmărește live pe parcursul celor trei ore de emisie. Pe Facebook sunt oameni care ne lasă mesaje cu versuri, plecând de la numele emisiunii, pe WhatsApp ne dau mesaje audio și răspund celor mai ninonino provocări lansate de noi.

Iar pe Instagram mai pun câte un story cu cât sunt ei de adormiți, ca să nu ne simțim singuri. Tot ce înseamnă Morning Glory în social media are în jur comunitatea de ascultători care vrea să vorbească cu noi. Iar asta e cel mai frumos.

Cât de des ești întrebată despre cum este să lucrezi cu Exarhu?

Fix pe cât de des te-ai aștepta. Și la fel de mulți spun că și-ar dori să aibă ocazia asta, să lucreze cu Răzvan, că nu pare că noi muncim, ci că ne distrăm tot timpul. Dar e mult efort în spate, din partea tuturor din echipă.

Crezi în prietenia sinceră dintre persoanele de sex opus?

Am avut o prietenie de genul în liceu. Eram trei. Eu, colega de banca, Florinela, care-mi este și acum prietenă foarte bună, și un băiat. Era cu un an mai mare și avem acest triunghi al prieteniei care a durat pe tot parcursul anilor de liceu. Acum el e super șmecher, ceva inginer în aviație (Radu, dacă am greșit, te rog să mă ierți!). Mai vorbim când și când.

Ce sfat le dai celor care se luptă cu probleme emoționale?

Pfff! ‒ asta e complicat. Nu cred că sunt eu în măsură să fac asta, pentru că sunt în aceeași situație cu ei. Dacă vrei o metaforă, aș zice că înotăm împreună într-o apă nu tocmai limpede, în timp ce încercăm să ajungem la mal. Eu am cerut de pe mal un colac de salvare, poate ar ajuta să facă și ei asta.

Ai apelat, de-a lungul timpului, la psihoterapie?

Da, da, da! Voi spune asta de câte ori va fi nevoie. Atât de mult cred în terapie, că am și pus bazele unui proiect, un podcast despre sănătate emoțională și psihoterapie ‒ Ia un loc.

Poate acum nu se mai pune problema de stigmă când vine vorba de a cere ajutor în direcția asta, dar tot nu cred că avem grijă de problemele noastre emoționale pe cât avem de cele fizice. Adică, atunci când ne doare stomacul mergem la medic, nu? Dacă „ne dor“ emoțiile sau nu le înțelegem, de ce nu mergem la un specialist?

Spiritualitatea pentru tine înseamnă…

℗PUBLICITATEAm crescut cu bunici credincioși. În vacanțe, mamaie mă ducea în fiecare duminică la biserică și toate sărbătorile purtau și dimensiunea asta, religioasă. Încă încerc să-mi dau seama unde începe spiritualitatea pentru mine, cum o simt eu, separat de ce m-au învățat ai mei și familia.

Cum ai descrie relația pe care o ai cu părinții tăi?

Creștem împreună. Până am plecat de-acasă, din Brașov, ei au fost cei de la care am învățat ce am putut. Acum dau și eu puțin, din ce știu, și creștem împreună.

Cine este plasa ta de siguranță?

Persoana de lângă mine, adică Andrei. Și nu-l văd ca pe cel care trebuie să mă prindă oricum și oricând sau care să preîntâmpine asta, ci ca pe omul care mă ajută să mă simt în siguranță. Asta mă ajută să experimentez, să mă arunc și mai sus. Și dacă e, totuși, să cad, știu că va întinde o mână să mă ajute.

Cum ai grijă de tine, după o zi complicată și provocatoare?

Încerc să fac tot ce pot, pentru a scoate stresul din aria vizuală. Și să mă simt iar în siguranță. Încerc să las telefonul într-o cameră separată, în primul rând. Sau măcar să-i opresc internetul și să nu mai aud beep-ul de notificare. Asta după ce știu că mi-am terminat tot treaba.

Ajută mult un episod din Friends sau Sex and the city văzut pe canapea, cu râsetele lui Andrei pe fundal. O rețetă mai clară nu am, încă descopăr.

Care este scuza pe care o folosești în exces, în relația de cuplu?

„Mă trezesc dimineață“. [Râde] Nu, nu cred că am o scuză pe care s-o folosesc în exces în relația cu Andrei. Noi alegem să comunicăm despre orice aspect care ține de viața de cuplu. N-a fost ușor să ajungem aici, că nu te învață nimeni cum să vorbești cu persoana iubită, cum să-i comunici ce te supără și cum să asculți și să înțelegi răspunsul pe care-l primești. Dar în relația de cuplu am învățat ce înseamnă comunicarea asertivă și cât de mult ajută.

Cum arată dependența ta de social media?

Zic doar atât: telefonul mi-a arătat că săptămâna trecută am stat cu ochii-n telefon aproximativ 4 ore pe zi. Cam așa arată. Petrec multe ore în social media, în mare parte, ca urmare a job-ului. Notificările sunt viața mea. De dimineață, de când ajung în radio, și până seara, sunt cu ochii peste tot prin social media. Asta e. Poate n-ar fi bine să faceți ca mine.

Dacă ai avea o trupă, ce artist ți-ar plăcea să ți se alăture?

Clar, Andrei Leonte! Doar așa ar putea fi ascultat ce am pune în scenă, că eu n-am nicio legătură cu muzica, talentul la cântat în cuplul nostru îi revine lui Andrei. Am avut mici încercări prin școala generală, dar cred că doar îi era profesoarei de muzică drag de toți elevii ei și atunci se chinuia cu noi la cor. Dar nimic mai mult. Așa că n-aș face asta fără Andrei.

De curând te-ai întors în sala de sport. De ce ai recomanda unei persoane sedentare să facă mișcare?

Din același motiv din care fac mișcare și eu: face bine la căpuț! [Râde]. Pe lângă toate beneficiile pe care le aduce corpului, pe mine, mișcarea mă ajută să am o stare mai bună.. Mă repune pe linia de plutire și pot continua cu ce am de făcut. Sunt zile în care n-am chef de mișcare, însă ajută și faptul că fac asta cu Andrei. În doi e mai plăcut. Ne motivăm unul pe celălalt. Un partener de mișcare este o soluție super faină pentru a te ține de sport.

Care este serialul pe care l-ai recomanda, pentru un weekend de binging?

N-am un serial, ci o serie: Harry Potter. Always, pentru cunoscători. E incredibilă starea de bine pe care reușește să mi-o dea. Aproape în fiecare an fac un maraton cu toate cele 7 filme și mereu mi se ridică părul pe mâini când începe intro-ul.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0