Skip to content

Lavinia Petrea este unul dintre jurnaliștii care ne spun „Bună dimineța!“ în cadrul Știrilor PRO TV! Născută în București și crescută o vreme la Caracal, Lavinia lucrează în televiziune încă din facultate. Căsătorită cu Romulus Varga, alături de care are trei copii (Mathias, Klara și Karin), nimeni nu o crede atunci când își dezvăluie vârsta. Înainte de a ne ține la curent cu știrile, Lavinia ne-a povestit despre ea, despre rolul de mamă și soție în interviul de mai jos.

Care este cea mai dragă amintire pe care o ai din copilărie?

Amintirile dragi din copilăria mea sunt legate de joaca liberă, fără nicio barieră, din casa și curtea bunicii mele. Nu avea mamaie o listă cu principii de parenting, dar pur și simplu a făcut ce trebuie, zice acum adultul din mine. Mă lăsa să pun în practică orice idee năstrușnică aveam, să fac tot felul de experimente chiar cu prețul degradării iremediabile a oalelor ei prețioase și nu se supăra niciodată. Am totuși o amintire concretă și foarte emoționantă care se leagă atât de bine cu ipostaza mea de mamă: a primit mamaie de la cineva, nu mai știu exact în ce context, un biberon. Ea la pus la păstrat în vitrină și mi-a zis: ăsta o să ți-l dau când o să fii tu mare și o să ai copilul tău. Din când în când stăteam și priveam biberonul acela (pe care să știți ca mi l-a și dat când l-am născut pe Mathias) și visam cum o să-i dau eu bebelușului meu să bea cu acel biberon. Mă văd mereu în fața vitrinei visând.

 

View this post on Instagram

 

Va astept cu mare drag și in weekend la #știriledimineții, apoi ne revedem tocmai la anu’ 😊 de Boboteaza! #lovemyjob

A post shared by Lavinia Petrea (@laviniapetrea) on

Numește-ne trei valori morale care te definesc.

Corectitudine, umanitate și respectul față de viață.

Cum visezi să te descrie copiii tăi, când vor fi adulți?

Să spună că i-am crescut cu bunătate, răbdare și blândețe și că simt cât de mult îi iubesc. Și să mai spună despre mine: mama îl iubește mult pe tata. Dacă ei vor ajunge să vorbească despre asta când vor fi adulți înseamnă că au crescut înconjurați de dragoste și bucurie.

Care este cea mai mare provocare a rolului de părinte?

Pentru mine este aceea de a face din copiii mei oameni buni.

Sunteți o familie numeroasă. Cine ți-a suflat în aripi cel mai mult, în copilărie?

Mama. Și-a dorit foarte mult pentru mine să fiu independentă din toate punctele de vedere și liberă să fac tot ceea ce simt și gândesc și m-a făcut să cred despre mine că sunt specială.

Ce înseamnă succesul pentru tine?

Să fii mulțumit cu ceea ce ești, cu ceea ce ai. Și nu spun asta în sensul că să nu aspiri la mai mult ori să te plafonezi odată ajuns într-un punct, ci să ai norocul de a ajunge la un nivel de împlinire și satisfacție care să te facă fericit pur și simplu. Indiferent dacă îți permiți să mergi într-o vacanță de lux sau nu, ori la ce nivel de popularitate te afli la un moment dat, spre exemplu.

Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ai primit de sărbători?

Crăciunul de acum doi ani, petrecut într-un loc care mă face foarte fericită. Este meritul soțului meu și nu credeam atunci că va fi posibil acel lucru.

Cum depășești momentele dificile ale maternității?

Cu ajutorul soțului meu. El știe mereu ce să îmi spună ca să mă scoată dintr-o pasă mai proastă provocată de sentimentul de vinovăție că poate am greșit eu ceva față de copii, atunci când ceva nu merge bine sau așa cum aș fi vrut eu în relația cu ei.

Care crezi că este ingredientul secret al relației voastre de cuplu?

Iubirea. Ingredientul esențial, nu secret.

Ce te motivează să te ridici din pat dimineața și să faci ceea ce faci la Știrile PRO TV?

Îmi place ceea ce fac. Eram un copil când am intrat în PRO TV. Este a doua mea casă, și în plus, in acest moment, programul pe care îl am mi se potrivește de minune pentru că ajung devreme acasă și mă pot ocupa de copii.

Ai fost, vreodată, într-un cabinet psihologic?

Nu, dar până acum o lună, și deasupra și sub apartamentul nostru funcționau cabinete psihologice. Uneori când la noi în casă cei trei copii se manifestau liber, mă apuca groaza gândindu-mă la ce spun vecinii noștri psihologi și clienții lor. Acum renovează cabinetele, oare s-or mai întoarce?! (râde)

℗PUBLICITATECare este cea mai recentă carte care te-a atins sufletește și mental?

Cred că 1984 a lui George Orwell, dar probabil că m-a atins în contextul social-politic în care ne-am aflat în ultima vreme.

Care este ultima faptă bună pe care ai făcut-o?

Am donat un pătuț cu tot ce-i trebuie pentru un bebeluș care urmează să se nască, iar zilele acestea urmează să mai dăm încă unul pentru un alt bebeluș. Faptele bune însă, cred că trebuie să le facem cumva în fiecare zi prin modul în care gândim și ne purtăm și atunci când nu ne vede cineva.

 

View this post on Instagram

 

Detalii mici, bucurii mari! ☕ #coffeelover

A post shared by Lavinia Petrea (@laviniapetrea) on


Ce obicei nesănătos ai vrea să scoți din rutina ta zilnică, în 2020?

Nu să scot, ci să introduc unul sănătos. Să beau mai multă apă. La cafea nu renunț, nicio picătură în minus.

Dacă nu ai fi făcut televiziune ce altceva ți-ar fi plăcut să faci?

Să fiu învățător, profesor… Să fiu în mijlocul copiilor.

Cu ce rezoluții ai plecat la drum, în 2020?

Să mă ocup mai mult de conținutul pe care-l ofer în social media. Primesc foarte multe întrebări de la urmăritorii mei, în special legate de viața de mamă și de alegerile pe care le fac pentru copiii mei. Iau în calcul și un blog unde să pot dezvolta aceste teme.

Dacă în acest nou an ai avea o superputere, care ar fi preferata ta?

Să îmi dau mai multă energie … și să mai am o mână.

Care este locul de vacanță și relaxare la care visezi să ajungi anul acesta?

Îmi doresc să ajungem toți 5 într-o vacanță exotică. Dacă nu în 2020, poate în 2021. Nu îmi place să zbor cu avionul, îmi este teama și un zbor lung cu cei trei copii mi se pare o provocare destul de mare.

 

View this post on Instagram

 

Când mama vrea și ea o poza cu copiii 😂 #puiimei❤️

A post shared by Lavinia Petrea (@laviniapetrea) on

Dacă, peste 20 ani, copiii tăi vor citi acest interviu, ce mesaj ai avea pentru adulții ce vor fi devenit?

Mama vă iubește tot timpul. Sunteți minunați și mă fascinați, fiecare în parte, într-un mod pe care nu îl pot descrie în cuvinte. Mathias, ești cel mai blând copil și un frate bun și iubitor. Klara, ești atât de delicată și puternică în același timp, iar tu, Karin, ești o veselie de copil care nu se comportă deloc ca cea mai mică dintre frați.

Dacă ar fi să-i transmiți un mesaj fetiței Lavinia, de la 6-7 ani, ce i-ai spune despre viitorul ei?

Lavinia, vei fi binecuvântată și vei avea parte în viață numai de oameni speciali în jurul tău, nu vei regreta nimic din ce vei trăi și vei avea parte de acel Făt Frumos la care visezi.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0