Lectura ne face bine: „Anul lui Da“, recomandarea Mihaelei Gáspár – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Luna aceasta, la rubrica noastră preferată despre citit, i-am lansat invitația de-a ne recomanda o carte uneia dintre colegele dintr-un domeniu conex psihologiei. Mihaela Elena Gáspár se ocupă de secțiunea de sănătate și frumusețe corporală prin flexibilitate mintală și în fiecare lună ne oferă recomandări practice despre cum putem avea grijă de noi atât la exterior, cât și la interior. Pentru rubrica #LecturaNeFaceBine, Mihaela a ales un volum care s-ar putea să transforme mințile multor cititori, așa cum s-a întâmplat în cazul ei, și să ne aducă un dram de curaj în modul în care trăim, iubim, muncim.

„Sunt o fată timidă și de cele mai multe ori când primesc o invitație undeva la o petrecere, zi de naștere sau eveniment, primul meu gând este să spun «Nu». 

De multe ori am regretat acel Nu, însă pe moment tot ce simțeam era frica de a părăsi zona de confort. Nici nu știu dacă acesta este termenul potrivit, cred că pentru mine aceasta zonă este mai degrabă de un pseudo-confort și tot ce mă ține pe loc este hitul repetat de mintea mea, care-mi fredonează că «aici este mai bine». Însă experiența mi-a dovedit de atât de multe ori că și altfel poate fi cu adevărat bine. 

Dar acum, după această scurtă introducere în lumea mea psihologică, vreau să vă vorbesc despre ceva ce pentru mine a fost de mare folos, ca un angajament pe care mi l-am asumat și care m-a ajutat mult să-mi transform o parte din visuri în realitate.

Totul a pornit de la momentul în care m-am intersectat online de cartea Anul lui DA. Când am văzut pentru prima oară în shopul Paginii de Psihologie această carte am spus că o vreau, fără să știu exact despre ce este vorba. Mi-a atras atenția prima dată titlul cărții, iar ulterior, în paginile cărții, simțeam că Shonda (autoarea) vorbește despre viața mea, despre fricile mele și despre dificultatea mea de a spune «Da». Drept urmare, am achiziționat cartea și, între timp, m-am documentat și cu privire la autoare. Shonda Rhimes este cunoscută drept o celebră producătoare de seriale TV și autoare, scriind scenariile pentru mai multe seriale de succes precum Anatomia lui Grey sau Cum să scapi nepedepsit.

℗PUBLICITATEDupă ce am citit cartea, «Nu-ul» meu era încă acolo, însă dorința de a spune «Da» era mult mai arzătoare, astfel că am început să ies din cochilia mea și mi-am permis chiar să mă bucur de experiențe noi. La început este foarte greu să spui Da, cel puțin așa a fost în ceea ce mă privește pe mine, însă cu cât exersezi mai mult, cu atât mai ușor devine. Iar «Nu – nici vorbă!» nu mai este primul gând atunci când primesc o invitație. 

Cu inima deschisă, vă spun că această carte m-a ajutat să îmi depășesc frica de a spune Da noilor experiențe și astfel mi-am oferit posibilitatea de-a trăi și altfel. 

«Să spui Da… să spui Da înseamnă mult curaj. Să spui Da este soarele. Să spui Da înseamnă însăși viața.»“

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută