Lectura ne face bine. Dr. Adela Moldovan recomandă „Împreună la bine și la greu“ – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Pentru ediția de astăzi a rubricii #LecturaNeFaceBine am povestit cu psihoterapeutul relațional Adela Moldovan, doctor în psihologie și cofondator al Centrului Psy-Life (alături de Raluca Anton). Adela ne-a vorbit despre una dintre cele mai apreciate cărți despre conectarea în cuplu și sănătatea vieții în doi. Adela este unul dintre cei mai populari terapeuți Imago din România, drept urmare recomandarea ei este una dintre cărțile publicate de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt

Împreună la bine și la greu este cartea pe care o recomand fără ezitare tuturor, atât cuplurilor din cabinet, cât și prietenilor și familiei. Este o carte bine scrisă, care cuprinde, într-un format surprinzător de succint, informații revelatoare pentru cum să înțelegem mai bine ce se întâmplă în spațiul relațional dintre doi parteneri. 

Puțini dintre noi avem parte de un mediu în care să învățăm, implicit sau explicit, cum să ne construim o relație sănătoasă sau cum să abordăm matur conflictele și problemele de relație. În marea noastră majoritate creștem undeva între iluzia basmului «și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți» și teama că vom eșua în relația de cuplu, așa cum percepem adesea multe relații de cuplu din jurul nostru. 

℗PUBLICITATEÎn Împreună la bine și la greu, Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt ne oferă un instrument util pentru un „curs intensiv“ de educație relațională. Cartea începe cu un capitol, cu un titlu ce poate părea descurajant: «Dragostea romantică este o iluzie» și continuă cu unul contra-intuitiv: «Incompatibilitatea este baza căsniciei». Însă tocmai în aceste aspecte contra-intuitive stă adesea valoarea informațiilor. Apoi ne oferă treptat viziunea lor, aș spune genială, asupra conflictului, prezenței și pașii unui dialog constructiv care să ne ajute să rămânem conectați și să creăm siguranță în relațiile noastre. Să devenim, treptat, mai conștienți de modul în care ne construim și ne trăim povestea de dragoste. Și asta ne duce la un spațiu relațional mai sănătos, mai sigur, mai armonios. Și cine nu își dorește asta, nu?“

Pentru o diversitate informațională și mai mare cu privire la terapia relațională Imago, vă mai recomandăm și: Spațiul dintre noiPrimește iubirea pe care o doreștiDăruiește iubirea care vindecă.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută