Lectura ne face bine: „Spațiul dintre noi“, recomandarea Laviniei Tăutu – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Luna aceasta, la rubrica #LecturaNeFaceBine, am stat de vorbă cu unul dintre terapeuții relaționali Imago din România. Lavinia Tăutu este absolventă a Facultății de Psihologie de la Cluj-Napoca, lucrează ca psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental și terapeut de cuplu specializat în metoda Imago. Este, de asemenea, lider de workshopuri pentru cupluri, organizând periodic, alături de Andrada Cosma, atelierul pentru cupluri Primește iubirea pe care o dorești. Fiind pasionată de teoria și terapia Imago, Lavinia ne recomandă o carte de profil.

„Cartea Spațiul dintre noi este nelipsită din cabinetul meu psihologic. O recomand cu încredere tuturor celor care îmi trec pragul, fie că sunt într-o relație sau sunt în căutarea unui partener și, bineînțeles, o fac cadou la workshopurile de cuplu pe care le organizez. Dar, la fel de bine, această carte poate să fie de un real folos în tot ceea ce înseamnă viața noastră relațională, întrucât toți suntem angajați într-un tip de relație, fie că vorbim de relații de iubire, familiale, prietenie sau relații de muncă. Tot noi suntem, dar în dinamici diferite. 

În terapia de cuplu, clientul este relația. Iar dr. Harville Hendrix și soția sa, dr. Helen LaKelly Hunt, au reușit să surprindă, în 114 pagini, esența unei relații de cuplu armonioase și să ofere informații prețioase despre ce este acel spațiu relațional, rolul aprecierilor într-o relație, despre ce înseamnă și cum se poate desfășura o conversație sigură, ce înseamnă și cum poți să recunoști negativitatea din cuplu și, bineînțeles, cum poți să schimbi felul în care comunici cu partenerul tău, despre dorințele mascate în frustrare. Și multe altele, dar vă las pe voi să descoperiți ce se mai află ascuns în interiorul acestor pagini atât de valoroase pentru fiecare dintre noi, care își dorește să aibă o relație de cuplu armonioasă. 

Iar pentru a fructifica cu adevărat informațiile citite, autorii au presărat în rândurile scrise, o mulțime de exerciții practice, ce vor ajuta cuplurile să aibă un spațiu relațional sigur și să migreze de la relații inconștiente înspre relații conștiente.

℗PUBLICITATEAșadar, dragi cititori, vă doresc o lectură plăcută și curiozitate în ceea ce privește descoperirea și redescoperirea partenerului vostru!“

Tot în colecția cărților scrise de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt se numără: Împreună la bine și la greu, Primește iubirea pe care o dorești, Dăruiește iubirea care vindecă și Doing Imago Therapy (carte care se află în lucru la editura Pagina de Psihologie).

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută