Skip to content

Gabor Maté este un cunoscut psihoterapeut și autor de carte, absolvent al facultății de medicină, specializat în dinamica vieții de familie, psihologia traumei și tratamentul adicțiilor. Una dintre cele mai recente cărți publicate în limba română este Când corpul spune nu, un text care ne îndeamnă la explorarea de sine. Autorul se bazează atât pe experiența din cabinet, cât și pe studiile clinice, dar mai ales pe ceea ce a observat și descoperit în propriul proces de dezvoltare personală. Dinamica reprimării funcționează în noi toți, spune dr. Maté. Asta înseamnă că ne negăm părți ale sinelui și ne tratăm în moduri lipsite de starea de prezență conștientă. Iar această reprimare, spune renumitul medic canadian de origine maghiară, este o cauză majoră de stres și un factor care contribuie decisiv la apariția bolilor. 

Scopul lui Gabor Maté este destul de clar. El intenționează să promoveze învățarea și vindecarea, nu să ne crească nivelul de vinovăție sau de rușine. Deoarece ambele sunt emoții pe care le trăim cu toții, din plin. 

Când corpul spune nu este recomandarea de carte a Petronelei Rotar. Ea se numără printre cei mai îndrăgiți autori români contemporani, scrierile Petronele sunt axate pe descoperirea universului interior, cunoașterea de sine și pe depășirea propriilor limitări cognitive și emoționale. Iată ce evidențiază Petronela despre cartea lui Gabor. 

℗PUBLICITATE„«Oamenii au înțeles dintotdeauna, intuitiv, că mintea și corpul nu pot fi separate. Modernitatea a adus cu sine o disociere nefericită», spune Gabor Maté în nota către cititor a cărții. E o notă care mi se adresează personal, căci sunt unul dintre cei care a suferit de boli ale corpului pe care am încercat să le vindec cu medicamente, dar care erau în strânsă legătură cu trauma, cu mintea, cu psihicul. M-am făcut bine abia atunci când mi-am vindecat rănile emoționale. Din lista mea de afecțiuni acum rezolvate am regăsit multe în capitolele cărții. E o carte-manual, care explică cu empatie și blândețe, cu exemple din experiența lui Maté, aducând în sprijin dovezi științifice – legătura dintre boală și stres, boală și traumă, minte și corp, o carte pe care ar trebui să o citească absolut toată lumea.“

Pentru iubitorii lui Gabor Maté, încheiem articolul și cu o veste bună, la mijloc de ianuarie, autorul a anunțat pe rețelele sociale titlul noii sale cărți, despre miturile normalității. Un volum semnat împreună cu fiul său Daniel Maté și care urmează să fie publicat în, SUA, Canada și UK, în luna septembrie a acestui an.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0