Skip to content

Una dintre cele mai așteptate lecturi din sfera terapiei de cuplu este volumul semnat de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, publicat în limba română sub titlul: Terapia imago: știința relațiilorCe doi sunt creatorii modelului imago și au lucrat timp de un deceniu la cartea pe care Gáspár György a numit-o „Biblia terapiei de cuplu“. Cartea iese din tiparele cărților de profil obișnuite, deoarece iese din paradigma individuală (specifică terapiei individuale) și ne introduce în fascinanta paradigmă relațională. Dincolo de explicațiile concrete despre ce face terapeutul imago și cum își organizează inclusiv cabinetul, volumul cuprinde un capitol excelent despre fizica cuantică. Dar mai multe despre carte ne povestește Ana Băiescu, doctor în psihologie și terapeut relațional imago certificat internațional.   

„Fiecare dintre noi ne dorim să simțim bucurie, relaxare, trăire deplină, siguranță pasiune − nu-i așa? Dar, oare, este posibil să ajungem la aceste trăiri într-o relație de lungă durată? La astfel de întrebări cheie primim răspunsuri în excepționala carte semnată de dr. Hendrix și dr. LaKelly Hunt, doi dintre cei mai importanți terapeuți de cuplu din întreaga lume. 

Povestea terapiei imago este descrisă de autorii cărți în patru părți, fiecare având mai multe capitole, pe care, sincer, nu mă mai săturam să le citesc. La fel cum în relația de cuplu nu poți avea o iubire adevărată, fără să conștientizezi călătoria, la fel de important este și drumul pe care pășesc terapeuții relaționali și călătoria care urmează, indiferent cât sunt de experimentați. Devenim, fără îndoială, o parte extrem de importantă a mișcării de transformare a vieții, și toți cei aflați în relații semnificative pot să treacă de la conflict la conexiune, transformând calitatea interacțiunilor lor.

Folosind procesele terapiei imago, cuplurile creează un parteneriat conștient, în care cei doi se simt în siguranță, pe deplin vii și bucuroși, învățând să fie reciproc empatici față de provocările din copilărie ale celuilalt și să se prezinte unul altuia fără a se judeca. Hendrix și LaKelly Hunt ajută cuplurile să învețe și să practice dialogul imago (singurul instrument tehnic), trecând de la vină și reactivitate, la acceptare reciprocă, afirmare și empatie, adâncindu-și astfel legătura.

℗PUBLICITATEÎmbinând cu eleganță teoria și practica, terapeutul este îndrumat, pas cu pas, cu ajutorul prezentării multor situații concrete, exerciții și versiuni ale dialogului imago − ceea ce asigură o fundație temeinică pentru călătoria psihologică din cabinet. Unul dintre principiile clinice dezvoltate de autorii acestei cărți este cel al conștientizării faptului că siguranța emoțională nu este negociabilă și pentru a te simți în siguranță trebuie să ajungi la zero negativitate. De asemenea, este descrisă abilitatea partenerilor de cuplu de a-și manifesta curiozitatea și uimirea pentru ceea ce exprimă partenerul de dialog, și rolul magic în acest proces este susținut de întrebarea: «Poți să-mi spui mai multe despre asta? Mai este și altceva?».

Conectarea înseamnă Existență. Ne naștem în relație, trăim în relație, suferim în relație și ne transformăm în relație, spun autorii, care au schimbat pentru totdeauna istoria mondială a terapiei de cuplu. Dacă ești terapeut și vrei să descoperi relațiologia (știința relațiilor), această carte este pentru tine – nu este simplă sau ușoară, dar, fără îndoială, este transformațională. Dacă ești coach sau profesor și vrei să înveți ceva nou și extrem de util, fă-ți un bine și descoperă terapia imago. Dacă ești într-o relație dificilă și nu ai posibilitatea de-a merge la terapie, această carte îți arată știința și arta din culisele vindecării relaționale. O recomand cu drag, și sper să puneți cât mai repede mâinile pe ea!“ 

Comandă exemplarul tău din Terapia imago, pe paginadepsihologie.ro și profită de reducerea de 10%. Citește aici și interviul oferit în exclusivitate pentru România, pentru rubrica #EpicTalk.    

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0