skip to Main Content

Una dintre cele mai îndrăgite cărți din ultimele luni este Terapie 1 la 1 cu sinele tău, semnată de Raluca Anton. În doar câteva săptămâni, cartea a devenit extrem de populară, atât în online, cât și în cabinetele de psihoterapie. Despre această carte ne-a vorbit Răzvan Costa, terapeut în formare în Somatic Experiencing, model de intervenție prezentat în volumul Într-o voce nerostită.

„Această carte este, de fapt, un instrument care îți va aduce claritate minții. Autoarea ne însoțește într-un demers prin care ne ajută să privim, cu multă ușurință, în interiorul minții noastre. Dincolo de valoarea pe care o aduce pentru fiecare cititor, cartea este o călăuză bună în demersul terapeutic, indiferent de forma de intervenție terapeutică. Cartea oferă conținut relevant despre gânduri, comportamente, emoții, senzații din corp și poveștile pe care le ducem cu noi. Dincolo de această structură, în fiecare capitol, Raluca reușește să creeze, cu o îndemânare fantastică, un echilibru fin între termeni științifici, cazuri reale din practica terapeutică și viața personală. Autoarea folosește un limbaj clar, pentru a explica procese complexe și ajungi să simți că toată povestea cu terapia nu mai este de speriat. Când ai senzația că teoria este limpede, regăsești în fiecare capitol exemple întâlnite de autoare în practica terapeutică și remarci eleganța cu care reușește să identifice procesele mentale complexe din viețile clienților săi. Din loc în loc, dai peste câte o poveste emoționantă sau amuzantă din viața personală a Ralucăi și asta îți amintește că vulnerabilitatea este poarta către conexiune autentică.

Pentru mine, prima lecturare a cărții a fost ca o gură de aer. Am simțit că lucrurile sunt mai ușoare.  Toate senzațiile noi pe care le-am trăit mi-au stârnit curiozitatea de a parcurge din nou cartea, de data asta, cu mai multă intenție și cu un creion în mână. Am subliniat aproape toată cartea. Nu voi scrie de câte ori am reluat cartea, dar pot să mărturisesc că de fiecare dată am descoperit noi înțelesuri. Am identificat multe tehnici noi, pe care le integrez în activitatea pe care o desfășor.

Un lucru valoros pentru mine a fost că am găsit în rândurile cărții descrierea modului în care emoțiile se conectează cu senzațiile din corpul nostru. De multe ori, când auzi despre terapie, demers terapeutic sau psihologie e ușor sa îți imaginezi că tot ce faci este să vorbești. Raluca, însă, ne ajută să înțelegem că mintea nu poate fi separată de corp și că, uneori, corpul ne spune ce ni se întâmplă, înainte să simțim manifestarea gândurilor. În terapia somatică, demersul terapeutului este de a urmări senzațiile corpului, care, până la urmă, vor spune povestea persoanei din față, iar acest lucru este ceva ce devine vindecător.

℗PUBLICITATEDacă ar fi să evidențiez o învățătură pe care am luat-o din carte, aceasta ar fi că am învățat să fiu autentic, în primul rând, în relație cu mine. Am reușit să îmi văd părțile rănite din sinele meu și să le accept. În tot procesul am simțit mereu că sunt însoțit, cu răbdare, de către autoare, ceea ce m-a ajutat să mă simt în siguranță.

Te invit să citești cartea cu deschidere și să ai încredere în procesul descris de autoarea Raluca Anton. Ea spune că nu face magie, dar este foarte greu să nu simți magia ei. Am certitudinea că modalitatea în care este scrisă cartea și cunoștințele extensive ale autoarei îți vor oferi îndrumarea spre a descoperi mai mult sens în tot ce se întâmplă în mintea ta. Pentru aceia dintre voi care practicați orice formă de terapie, cartea vă va oferi multă îndrumare în demersul terapeutic. Dacă ești ca mine, îți va deschide mintea, să privești cu blândețe spre sinele tău autentic.“

Cartea, la fel ca multe alte volume, este disponibilă cu reducere în librăria online a Paginii de Psihologie. Comandă exemplarul tău și profită de reducere pentru a-i face o surpriză și unei persoane dragi.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0