Skip to content

Luna aceasta, recomandarea de lectură vine din partea Andradei Lupșe, doctor în psihologie și psihoterapeut relațional. Andrada trăiește și activează profesional în Cluj-Napoca, acolo unde are un cabinet de psihoterapie, exact în inima orașului. Este unul dintre terapeuții Imago din România cu certificare internațională, fiind, de asemenea, prezentator al workshop-ului pentru cuplu – Primește iubirea pe care o dorești. Însă, ca recomandare de lectură, Andrada ne face o surpriză și ne propune un roman.

„Cu toate că mă bucură tare mult oferta generoasă de cărți din categoria dezvoltare personală, trebuie să recunosc că prefer să aleg o carte de ficțiune, pentru a-mi oferi momente de introspecție. Așadar, în cadrul rubricii #LecturaNeFaceBine, vă invit să deveniți deschiși și curioși, pentru a vă da voie să vă simțiți inspirați de un roman. Cred foarte mult în puterea vindecătoare a lecturii, fie că este ficțiune sau non-ficțiune, lectură de specialitate sau nu. De câte ori citim, ne putem conecta cu o nouă lume și în felul acesta ne îmbogățim.

Cartea Ultimii cai din stepă, de Maja Lunde, face parte dintr-o tetralogie despre schimbările climatice, alături de Istoria Albinelor și Istoria Apelor. Subiectul propus este cu atât mai important, cu cât oamenii de știință trag din ce în ce mai multe semnale de alarmă despre efectul nociv al schimbărilor climatice, o temă care ar trebui să fie de interes pentru fiecare dintre noi. Cu toate că romanele autoarei poartă un mesaj puternic despre importanța grijii față de planetă și resursele ei, romanul de față este, de fapt, despre locul omului în natură și despre modul în care ne purtăm durerile, dar și speranțele, din generație în generație.

℗PUBLICITATE



Ce m-a atras la această carte este felul în care se întrepătrund trei voci distincte, din trei epoci: Sankt Petersburgul anului 1881, Mongolia sfârșitului de secol XX și Norvegia anului 2064. Te-ai putea întreba cum se conectează cele trei fire narative într-o poveste coerentă? Vei fi, însă, plăcut surprins de măiestria autoarei care reușește să te poarte nu doar în timpuri diferite ci, mai ales, să te conecteze cu trăirile personajelor pe care, într-un fel sau altul, fiecare le poartă cu sine: de la tristețe și neputință, îndurerare și sacrificiu, pierderea speranței și regret, la speranță și curaj, la libertate și iertare, la iubire față de sine și față de cei de lângă noi. 

Și ce mesaj important poartă romanul acesta, pendulând între ficțiune istorică și distopică: indiferent de timpurile pe care le-am trăit sau le vom trăi ca specie umană, indiferent de confortul sau alerta acelor vremuri, nevoia de conectare cu ceva mai profund și autentic din noi ne va călăuzi pretutindeni.“

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0