Skip to content

Caldă, răbdătoare și șarmantă, sunt doar câteva dintre atributele care o descriu pe protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de astăzi, de pe paginadepsihologie.ro. Dincolo de acestea, însă, Lili Sandu este mamă, actriță, prezentatoare tv, pasionată de scris, stil de viață sănătos și de frumos, în general. Despre toate acestea, dar și despre planurile de viitor, parenting, blogging, precum și despre relații puteți descoperi în interviul de mai jos.

Actorie, televiziune sau online? Ce te definește cel mai bine din punct de vedere profesional în această perioadă?

În ultima perioadă, dat fiind faptul că așa au fost împrejurările (pandemie, maternitate), online-ul mi-a stârnit cel mai mult creativitatea și recunosc că mi-a plăcut tare mult să mă apropii și să-mi construiesc comunitatea în social media. Dacă începusem cu preconcepții vizavi de tot ce înseamnă a te expune și a fi un creator de conținut, uite că ulterior mi-am dat seama că atât timp cât pui pasiune și ești real, poți contura orice ai face în așa fel încât să devină o poveste pe care cei interesați să o poată urmări în timp real alături de tine. Maternitatea m-a creat și m-a descoperit frumos, zic eu, în multe feluri, iar online-ul a fost motorul care a făcut să se știe asta și în rândul celor care voiau sa fie inspirați de mine și de povestea mea. Reîntorcându-mă la actorie și televiziune simt că am ajuns la acel nivel în care pot să și refuz atunci când nu mi se potrivește. Proiecte apar, doar că nu mă regăsesc în ele încă.

Cu ceva timp în urmă, îți doreai să creezi blogul lilianasandu.ro. În ce stadiu se găsește acest proiect în prezent?

Blogul lilisandu.ro a fost creat cu ceva timp în urmă, mai exact în 2018, așa că te aștept să-l „răsfoiești“.

Ce sfat le-ai da cuplurilor cu diferențe de vârstă între parteneri? 

Cel mai bun sfat ar fi acela că dacă ajungi să trăiești după și pentru societate, atunci ar fi bine să-ți cauți un psiholog, pentru că ești pe un drum total greșit care, mai devreme sau mai târziu, te va adânci doar în anxietate. 

Atunci când iubești, iubești. Punct. Nu contează vârsta, religia, culoarea ș.a.m.d. Și atunci când iubești o faci pentru tine, nu pentru cei din jur. Societatea are cele mai tâmpite stereotipuri și dacă ar fi să trăim după ce ne dictează ea am fi veșnic nefericiți.

Care este lecția cea mai brută pe care ți-a predat-o maternitatea?

Maternitatea în sine este o minune. Doar faptul că te îndrăgostești iremediabil încă de la început de un suflet pe care-l porți în pântec fără să-l fi atins sau să-l fi văzut este magic. Apoi iubirea necondiționată, și când spun asta nu mă refer neapărat doar la iubirea pentru copilul tău care, până la urmă, este ceva care vine firesc, ci și la acele momente în care efectiv simți că clachezi: nopți întregi de nesomn, renunțarea la tine și la identitatea pe care o aveai înainte de a fi mamă, stres, responsabilitate uriașă; aceste trăiri care-ți dau un rollercoaster emoțional fantastic de intens și pe care, totuși, le poți depăși zi de zi datorită iubirii necondiționate.

În momentele de maximă fericire personală ai făcut cunoștință și cu anxietatea. Cum ai gestionat acea perioadă?

Recunosc că au fost momente în care am simțit anxietate și am căutat mereu să găsesc și cauza. Să zicem că hormonii joacă un rol în aceste stări, iar apoi faptul că apare cineva în viața ta pentru totdeauna, un suflet pe care trebuie să-l crești, educi, protejezi și nu trebuie să dai greș pentru că ai purta cea mai mare vină, aduce la pachet pe lângă fericire, împlinire și stări mai ciudate, să le spun. Mereu mi-am căutat liniștea lângă familie și am încercat să fiu recunoscătoare pentru ce am, dar și să nu mă mint că sunt bine atunci când nu eram. Acceptam stările și le înlocuiam cu gânduri pozitive și meditație.

Ce părere ai despre psihoterapia de cuplu?

Oh da, sunt de părere că orice cuplu de pe planeta asta ar avea mai târziu sau mai devreme nevoie de terapie împreună. La noi pare încă o rușine să mergi la psiholog și sper să se ajungă la o normalitate a acestui lucru pentru că am fi total schimbați ca națiune, iar asta ar fi minunat. Educarea în acest sens ne-ar face să ne acceptăm și să ne mai schimbe din metehnele comuniste sau învechite. 

După apariția copiilor, cuplurile suferă un declin abrupt. Cum a fost în cazul vostru și dacă mai reușiți să păstrați tradiția „întâlnirii“ o dată pe săptămână? 

Este normal să se schimbe brusc ceva în relație. Atunci când 1+1=3 deja ceva este schimbat. Noi nu mai suntem totul, ci acest întreg este copilul. Cel puțin în primul an al maternității m-am dedicat total fiului nostru și am avut noroc să am lângă mine un bărbat care a înțeles și nu a pus presiune în niciun fel. 

Acum, ușor, începem să ne remontăm și noi ca parteneri și ne redăm momentele în doi, iar acel date o dată pe săptămână este mai mult decât binevenit.

℗PUBLICITATE



Vegană, vegetariană sau carnivoră? Cu ce stil de viață te împaci cel mai bine în prezent?

De câțiva ani nu mi-am mai pus un label. Dacă în urmă cu ceva timp am fost timp de șapte ani vegană, de când am rămas însărcinată mi-am ascultat corpul si am mâncat ce aveam nevoie. Sunt perioade în care mănânc carne și pește, perioade în care nu mănânc nimic cu proteină animală și așa mă simt cel mai bine, când încerc să țin un mod de viață echilibrat și un regim alimentar sănătos fără a pune presiune pe mine.

Ai urmat și cursuri de nutriție. Te-ai gândit să urmezi o carieră în acest sens?

Mă gândisem la un moment dat, atunci când mă întorsesem din Los Angeles, să explorez acest domeniu și să mă implic, să o fac aici în România, dar m-am luat cu altele. Cine știe, poate când o veni momentul să fac asta o voi face.

Care este titlul de ziar pe care nu ți-ai dori să-l citească TJ niciodată?

Sincer mi-aș dori ca TJ să nu-și piardă timpul cu niciun ziar, să fie prea ocupat cu pasiunile și hobby-urile lui. 

Ce stil de parenting abordezi?

Suntem undeva între Old School și New Parenting. Nu citesc cărți și nu am simțit să fac asta până acum. Este mai important să-mi simt eu ca mamă copilul și să-l educ în funcție de cine este el ca identitate decât să ascult părerea unora care vorbesc generalizat. Eu zic că am făcut o treabă bună până acum.

Care este rezoluția restantă de anul trecut, pe care vrei să o bifezi în 2022?

Clar să călătorim mai mult! 

Care este ultimul gest de self care pe care l-ai făcut?

În dimineața asta mi-am făcut niște pancakes.

Cum te remontezi după o noapte albă?

Cafea cât mai neagră! [Râde]

Care este media timpului pe care îl petreci în mediul online?

Depinde de ce campanii am de făcut. Sunt multe ore petrecute la filmări, poze și editat. 

Nu petrec timp să văd ce fac alții pentru că nu mă interesează în special. Sunt câțiva creatori de conținut care-mi stârnesc creativitatea și pe care-i urmăresc, în rest nu pot spune că petrec multe ore în social media dacă nu am un motiv anume.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0