Skip to content

Identificarea de către public, pe o durată îndelungată, cu un personaj, are atât părți bune cât și aspecte mai puțin favorabile. Autenticitatea și prezentarea unei persoane publice așa cum este, dincolo de platourile de filmare, atrage mult mai multă simpatie și empatie, totodată. Exemplul pe care vi-l propun este Lisa Marie Diane Kudrow (56 ani), sau Phoebe Buffay din serialul Friends (1994-2004), care, deși nu pare de crezut, este mama unui băiat deja adult, pe nume Julian.

 

View this post on Instagram

 

Love THIS girl

A post shared by Lisa Kudrow (@lisakudrow) on

Actrița de origine americană, câștigătoare a nouă premii Emmy, nu s-a sfiit să vorbească, în diverse ocazii, încă din anul 1998 despre experiența sa maternă. Spre exemplu, în timpul filmărilor pentru serial, aceasta era însărcinată, și vestea că ea urma să devină mamă a fost foarte bine primită de către colegii săi, lucru care este extrem de important, mai ales când, în perioada gravidității, hormonii tropăie și stările afective pot diferi de la o secundă la alta. În sezoanele 4 și 5, aceasta a jucat rolul mamei surogat pentru fratele său Frank și soția sa, Alice, deși, în viața reală, era însărcinată chiar cu unicul său fiu. Este o mamă deschisă și extrem de apropiată de fiul său, iar sfaturile venite din partea sa sunt mai mult decât sănătoase, firești și de urmat.

O primă regulă în incursiunea parentingului pe care Lisa o susține, cu tărie, este cea a cunoașterii celorlalți părinți, cu precădere pe cei ai prietenilor copiilor voștri. Actrița este de părere că adulții sunt cei care radiografiază în exces comportamentul altora, sau emit judecăți în baza a nimic concret, dar care, pe termen lung, pot lăsa urme adânci în sufletele copiilor. Taxează răutatea fără o bază solidă și susține că este extrem de important ca și ceilalți adulți din jurul unui copil să fie pe aceeași lungime de undă, pentru sănătatea emoțională a copilului.

De asemenea, comunicarea cu propriul copil, înțelegerea lui și a punctului său de vedere sunt extrem de importante. Una dintre lecțiile pe care fiul său, Julian, le-a dat-o ei și soțului său, Michel Stern, a fost aceea prin care și-a exprimat ferm dorința de a nu mai avea alți frați, și se pare că au ținut cont de ceea ce el și-a dorit. Ascultarea și prezența conștientă în viața micuților sunt alte reguli pe care le-a adoptat Lisa. Experiența maternității este, fără doar și poate, cea mai grea meserie. Frumusețea absolută în tot acest fenomen este aceea că scoate la iveală cele mai bune și pure sentimente pe care un om le poate avea, acea sevă care extrage alte și alte sentimente noi.

Întrebată de viitorul artistic al fiului său, aceasta este de părere că un artist trebuie să capete, inițial, experiență de viață, deoarece succesul poate fi galopant și răsunător, dar greu de gestionat pentru o persoană guvernată de o tinerețe trăită năvalnic. Susține că este un părinte structurat, care a impus reguli și limite în educația copilului său, iar un aport important l-a avut chiar soțul său. Este tributară echilibrului și trăirii cu picioarele pe pământ, chiar dacă celebritatea i-a fost aliat. Ca orice om responsabil, aceasta l-a pregătit pe Julian și pentru ceea ce implică să fii persoană publică și despre repercusiunile pe care le pot avea acțiunile lui, subliniind că ceea ce va scrie presa, acolo va rămâne, riscul reputațional fiind foarte ușor de distrus, dar extrem de greu de construit. Își descrie fiul drept un viitor filozof, independent, bun, dar cu o nerăbdare de fier, doritor să treacă rapid, la următoarele etape, specifice tinereții.

 

View this post on Instagram

 

℗PUBLICITATETHANK YOU @peoplemag! And @HBO! 🙏🙏🏆 and @entertainmentweekly! And Michael Patrick King! And @danbucatinsky! TV Actress of the year! #PEOPLEmagazineawards #theComeback

A post shared by Lisa Kudrow (@lisakudrow) on

Despre maternitate aceasta mai exclamă că este guvernată, în totalitate, de frici, deoarece nimeni nu se naște cunoscând această meserie, ci doar experimentând și trăind cu sufletul la gură orice obstacol. Se dorește a fi, în continuare, activă, în viața fiului său, chiar și atunci când își va aduce prietenele acasă, pentru care Kudrow consideră ca va fi o prezență jovială.

Este de părere că cea mai bună calitate parentală este capacitatea și disponibilitatea de a explica logic copilului ce stă în spatele deciziilor pe care le iau, în familie, și nu doar trântirea sintagmei „pentru că așa e bine“. Recunoaște că dialogurile familiale ajung să fie un monolog interminabil ținut chiar de ea, atingând, practic, toate subiectele ce urmează a fi dezbătute, iar acest lucru este etichetat drept un dezavantaj pe care încă îl deține. S-a făcut remarcată prin prisma personajelor pe care le-a interpretat, și în continuare nu-și dorește ca viața de familie să fie pusă de tapet, mizând pe ideea că oricât de populară ar fi o persoană, este mai sănătos și mai înțelept ca familia să rămână un spațiu intim, intangibil outsider-ilor.

 

View this post on Instagram

 

21 years ago today this boy entered the world SINGING, no joke. Thank you. Happy birthday. I LOVE YOU!!! #mothersdaygift

A post shared by Lisa Kudrow (@lisakudrow) on

„I’ll be there for you (Voi fi mereu acolo pentru tine)“ este nu numai coloana sonoră a serialului care a făcut-o celebră pe Lisa Kudrow, ci și o promisiune făcută fiului său, Julian, indiferent de orice va urma.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0