fbpx
skip to Main Content

Este una dintre cele mai îndrăgite artiste, este prezentatoarea emisiunii „Vorbește Lumea“ (de luni până vineri, de la 10:30, pe ProTV), dar și antreprenoare. Discretă cu viața personală, familistă convinsă și mereu cu zâmbetul pe buze, Lora și-a deschis sufletul în cadrul interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, pe paginadepsihologie.ro.

Care este obiceiul sau persoana care te ajută să faci față cel mai ușor anxietății?

Anul trecut a fost unul care mi-a arătat că îmi pot găsi liniștea de care aveam nevoie. Perioada pe care am petrecut-o în Bali m-a schimbat și m-a ajutat să trec peste lucruri care mă nelinișteau. 

Sunt om și am momentele mele de nesiguranță, iar atunci, evident, apelez la cei care îmi sunt cel mai aproape: la iubitul meu, Ionuț, care mă înțelege și știe foarte bine cum sunt, mă ascultă și îmi poate oferi căldura de care am nevoie. Totodată, îl am aproape și pe fratele meu, care mi-e, totodată, și cel mai bun prieten.

Muzică sau televiziune, ce te împlinește, sufletește, mai mult?

Muzica a apărut în viața mea înaintea televiziunii, deci are un loc aparte în sufletul meu. Cu toate acestea, televiziunea și, mai nou, zona filmului și-au făcut, și ele, loc alături de ea. Cumva, toate îmi aduc împlinire, profesional. Și știți de ce? Pentru că au la bază creativitatea, deci îmi dau ocazia să fiu liberă, să le arăt celor care mă urmăresc mici fragmente din mine. 

Care a fost emoția cea mai puternică pe care ai trăit-o, când ai văzut că șederea în Bali s-a prelungit cu șase luni?

Au fost atât de multe emoții, toată acea perioadă m-a făcut să trec dincolo de bucuria unei vacanțe într-o zonă unde, la început, virusul nu era atât de prezent. Am ajuns să-mi fie teamă, să mă gândesc cum ne vom descurca să stăm acolo, departe de familie și prieteni. Pe final însă, mi-a adus un calm pe care mi-l doream, dar pe care nu știam cum să-l ating. M-a ajutat să mă redescopăr, să înțeleg mai bine oamenii și să descopăr lucruri noi legat de cariera mea. 

Care sunt valorile după care te ghidezi în viață, indiferent de vremuri?

În primul rând, aici contează lecțiile pe care le-am primit de la mama: să fiu o persoană independentă, să învăț din greșelile mele și să muncesc pentru ceea ce îmi doresc. 

Cine este idolul copilăriei tale?

Muzica a făcut mereu parte din viața mea și m-a ajutat până și în momentele mai dificile. Mi-e greu să numesc un idol, am ascultat mulți artiști și am interpretat stiluri foarte diferite. Uite, îmi amintesc și acum când am cântat piese precum „Hero“, a lui Mariah Carey, sau „I just wanna be with you“, a lui E. Type. Eram tânără și visătoare. [râde]

De cine ți-e cel mai dor în prezent?

N-am cum să stau pe gânduri la această întrebare… mi-e extrem de dor de mama! Îmi lipsesc atât de mult momentele cu ea, discuțiile, sfaturile pe care mi le dădea, mesajele pe care mi le trimitea după emisiune.

Din repertoriul tău, care este piesa ce te emoționează cel mai mult, și de ce?

Mereu pun suflet în ceea ce cânt, mă asigur că sunt piese cu mesaj, piese în care se pot regăsi cei care le ascultă. Spre exemplu, piesa „Ne împotrivim“ este despre luptele mele interioare, despre cum am trecut peste perioada dificilă la care mă refer în ea. Totodată, mai am o piesă, „Singuri în doi“, care are la bază un alt eveniment important, ce m-a format la acel moment: divorțul meu. Prin urmare, e greu să aleg o singură piesă.

Care sunt comportamentele tale despre care știi că nu sunt sănătoase, și totuși, uneori le manifești, mai ales când ți-e greu din punct de vedere emoțional?

Până anul trecut, nu aveam suficientă răbdare. Simțeam că lucrurile nu se legau așa cum voiam eu, că nu mergeam în direcția dorită. Iar perioada petrecută în Bali a adus numeroase schimbări legat de modul în care gândeam și simțeam. M-a făcut să fiu mai calmă, să am mai multă răbdare și să văd lucrurile bune din jurul meu. 

Deci încă lucrez cu mine și cred că sunt o versiune mai bună a mea, cu fiecare experiență, dar știu că lipsa răbdării și faptul că nu văd mereu partea bună a lucrurilor sunt aspecte pe care le-aș putea îmbunătăți.

View this post on Instagram

A post shared by LORA (@loraofficial)

℗PUBLICITATEAi pus vreodată piciorul într-un cabinet de psihoterapie?

Da, am făcut asta și consider că este o metodă absolut normală de-a depăși perioade mai dificile din viața noastră. Iar când lucrezi într-un mediu în care întâlnești extrem de multe persoane, fiecare cu păreri personale și opinii despre orice, e cu atât mai bine să te poți duce într-un loc unde să poți discuta cu o persoană obiectivă! 

Drumul de la pasiune la business, sau cum ai ajuns să ai propria linie de produse de îngrijire a pielii?

Mama m-a inspirat legat de acest business, învățându-mă să am grijă de mine, și am hotărât să duc lecțiile ei la alt nivel. Crema „Go Beautiful“ este inspirată de ea: rețeta, culoarea și aspectul. Dacă nu știați, am optat pentru forma sferică, rotundă, deoarece are legătură cu sânul și culoarea roz am ales-o pentru că este culoarea asociată cu mișcarea de conștientizare a cancerului la sân. În anul 2020, am lansat o serie de produse noi, lucrurile s-au dezvoltat, iar acum deja mă gândesc la ce va urma pe mai departe: noi rețete, noi culori pentru ambalaje. 

N-ai fost scutită de critici, de-a lungul vremii. Cum reacționezi la cele care vin din partea publicului?

Depinde de critici și de modul în care sunt formulate. Traversăm o perioadă în care toată lumea își dă cu părerea pe social media, așa că am învățat să nu mai pun la suflet răutăți care n-au nicio bază. 

În schimb, dacă primesc critici constructive, atunci mă gândesc ce am făcut, încerc să văd de ce a deranjat și analizez ce-aș putea face diferit data viitoare.

Cine cedează primul, după o discuție aprinsă, în cuplu?

Eu și Ionuț am evoluat împreună, ne-am regăsit și înaintăm pe un drum comun. După șase ani de relație, am ajuns să ne cunoaștem suficient de bine, să știm ce ne deranjează, să înțelegem când celălalt se supără și când e nevoie să cedăm într-o anumită discuție. 

Cred că asta este ceea ce contează, cu adevărat, într-o relație, ca să fie de durată. Dacă doar o singură persoană face compromisuri, dacă doar unul gândește în perspectivă, atunci e dificil ca lucrurile să meargă bine. 

Ce greșeli nu-i poți ierta parterului tău?

Să ajung în punctul în care să nu pot ierta ar însemna că s-a întâmplat ceva foarte grav, ceva care mi-a încălcat valorile și care nu respectă nimic din ceea ce mă reprezintă. Fiecare om greșește și merită o a doua șansă, mai ales atunci când face parte din viața ta de ceva timp și contează pentru tine. 

Evident nu pot accepta să fiu înșelată, mințită sau rănită în vreun fel. Dar n-aș vrea să mă gândesc la așa ceva. 

Cât de ușor este să o înlocuiești pe Adela Popescu, în emisiunea „Vorbește Lumea“? 

Adela este parte a emisiunii, este o persoană care mi-e foarte dragă și cu care am discutat în momentul în care am primit telefonul prin care mi se cerea să revin la „Vorbește Lumea“. Țineam să știu părerea ei și să fim amândouă pe aceeași lungime de undă. Poate vă amintiți că, în ziua în care a anunțat că este însărcinată…, a plâns! Am început și eu să plâng. De emoție, de bucurie pentru ea. Așa că n-aș vrea să spunem c-o înlocuiesc. Eu sunt eu și, alături de Cove, prezint emisiunea în perioada în care Adela se îngrijește să aducă un suflet pe lume. 

Și, ca să încheiem într-o notă glumeață, poate data viitoare va avea și Cove treabă și voi face echipă cu Adela! Nu credeți că ne-am distra?

Ce apreciezi cel mai mult la Cove și care este trăsătura lui de caracter cu care ți-e cel mai greu?

Sper să nu vadă acest răspuns! [râde] De fapt… el știe foarte bine. Răspunsul este că, pe cât de mult îmi plac glumele lui, pe atât mi-e de greu cu faptul că face atâtea! Și uneori le mai și repetă. [râde]

Glumesc! Eu și Cove am ținut legătura după ce am făcut echipă prima dată, prin „Jurnalul de Bali“, iar apoi l-am regăsit în emisiune. Dacă n-aș fi simțit că este un om cu care pot lucra bine, n-aș fi acceptat să revin. E important să am alături oameni cu care să rezonez. 

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
Caută