Skip to content

Este jurnalist, antreprenor, content creator, mamă și soție. Diafană și delicată, dar, totodată, fermă și convingătoare, Lorena Buhnici ne-a destăinuit planurile sale de viitor, dar și vulnerabilitățile sale, în cadrul interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine din această săptămână, de pe paginadepsihologie.ro.

Spune-ne trei lucruri pe care doar prietenii le cunosc despre tine.

Sunt dependentă de curățenie, unt de migdale și alergică la praf. 

Completează spațiile libere:

Îmi este dor de… copilărie, câteodată.
Visez să… trăiesc cel puțin șase luni în altă țară. 
Am plâns atunci când… am născut.
Iubesc din toată inima… când călătoresc.

Cum arată ziua ideală de vacanță pentru tine?

Dacă sunt în vacanță, toate zilele sunt ideale [râde]. Însă o zi completă pentru mine înseamnă: mic dejun devreme, o oră de sport, multă plimbare și mâncare bună. În ultimii ani, îmi place foarte mult ideea de a experimenta locuri și mâncare. Sunt amintirile cele mai frumoase.

https://www.instagram.com/p/CKvA5r6pZFM/

Evident, ești prezentă și în online, asta și datorită emisiunilor tale. Cum gestionezi comentariile malițioase? Le răspunzi, le ignori sau folosești butonul „delete“?

Trebuie să recunosc că la acest capitol sunt un om norocos, am o comunitate foarte frumoasă și loială. Nu am avut și nici acum nu am parte de un hate atât de mare, încât să stau să răspund cu orele mesajelor mai puțin prietenoase. Sunt câteva pe sezon și da, la unele răspund, pentru că vreau să am comunicare cu cei din comunitatea mea, pe altele le ignor și, extrem de rar, le șterg pe cele care vin intenționat să strice vibe-ul bun. Iar asta o fac și din respect pentru invitații mei!

Ai fost nevoită să blochezi accesul unor persoane la conturile tale de social media?

Da! Cred că de vreo două ori, unor bărbați foarte convinși de ceea ce spuneau, doar că și jigneau. Și trebuie să înțelegem cu toții un singur lucru: chiar dacă suntem pe internet, nu înseamnă că putem spune orice, oricând, fără să cunoaștem foarte bine subiectul, conjunctura și, mai ales, personajul. Pur și simplu, nu putem! 

Săptămână de săptămână ai câte un invitat diferit, iar interviurile sunt disponibile pe canalul tău de YouTube. Care este un răspuns primit de la un invitat, care te-a bântuit mult și bine?

Oh! Sunt multe răspunsuri pe care le rețin și care mi se întorc permanent în minte. Învăț foarte mult de la ei și sunt recunoscătoare pentru fiecare invitat.

https://www.instagram.com/p/CIP3m5KpN_i/

Ce preferi, Facebook sau Instagram? 

Instagram. Dar dacă mâine ar dispărea amândouă, nu m-ar deranja deloc. 

℗PUBLICITATEDacă ar fi să-i aloci o funcție nouă YouTube-ului, care ar fi aceasta?

Ar fi fain să aibă secțiuni specializate. Un fel de catalog de clipuri pe nișe selectate de editori. Ceva în genul a ce face Spotify cu playlists. Acum YouTube e doar bazat pe algoritm, iar asta favorizează canalele care abuzează de agenția următorilor și nu încearcă să educe ori să spună povești mai lente.

Cum stai cu detoxificarea digitală? Există astfel de rutine în viața ta?

Da, categoric! Păcat că am învățat rutina asta destul de târziu. În ultimul an îmi gestionez timpul pe internet mult mai bine și încerc să îl folosesc eu pe el, nu invers. 

Soțul tău, George, este un expert al tehnologiei moderne. Cum reacționezi atunci când el este încântat de un nou device electronic, dar tu nu-i vezi încă utilitatea?

Foarte rar reacționez la un device pe care George îl testează. Dacă nu este ceva ce mă poate face curioasă, nu dau atenție. E simplu! [Râde]

https://www.instagram.com/p/CKyxe8GpgzP/

Dispozitivul electronic fără de care ți-ar fi tare greu să trăiești…

Telefonul, din păcate. Cred că este dispozitivul umanității, fără îndoială. 

Invitatul pe care încă nu l-ai avut în emisiune, dar de la care simți că ai avea foarte multe de aflat este… ?

Un preot. Dar unul dintre aceia înțelepți și cu har. Apoi aș vrea un face to face cu Greta Thunberg, iar pentru entertainment, cu Sofia Vergara.

Atunci când cineva insistă să te implici într-un proiect, dar tu nu ai disponibilitate, cum îi explici persoanei respective că prioritățile tale sunt altele?

Sunt un om foarte direct și pragmatic, așadar răspunsul este identic. Nu iau sarcini peste limita puterii mele sau a timpului disponibil. 

Care este planul din viața personală căruia intenționezi să-i aloci mai mult spațiu și timp din această toamnă? 

Toamna este o perioadă foarte aglomerată în calendarul meu, însă în ultimii ani am învățat să deleg mai mult. Doar în felul ăsta nu mai ajung în puncte de oboseală mare și de frustrări că nu îmi mai ajunge timpul pentru tot ceea ce mi-am propus să fac pentru mine. Toamna asta, de exemplu, am în plan să merg la câteva cursuri de înot (nu, nu știu să înot) și la câteva ore de tenis. Să văd unde îmi place mai tare…

https://www.instagram.com/p/CPbSMuOH9KQ/

Care este serialul cu care te-ai delectat în ultima vreme și pe care-l recomanzi, cu încredere, prietenilor?

Nu am mai văzut un serial de mult, am evitat să mai încep altul, dar cel pentru care eu aștept noul sezon acum, în toamnă, este Peaky Blinders.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0