Skip to content

M. Scott Peck (n. 22 mai 1936) a fost un cunoscut și apreciat psihiatru și autor american. A absolvit Friends Seminary în 1954, Harvard în 1958 și a obți­nut titlul de doctor în medicină în 1963, la Case Western Reserve University.

De-a lungul carierei sale de psihiatru, a ocupat diverse funcții administrative guvernamentale. A fost director la New Milford Hospital Mental Clinic și a practicat psihiatria în cadrul unui cabinet particular în New Milford, Connecticut.

℗PUBLICITATELucrările lui Peck reprezintă o sinteză a experienței obținute din practica psihiatrică și a unei puternice și distincte perspective religioase. Una dintre convingerile sale este că oamenii în care sălăș­luiește răul își atacă semenii în loc să se confrunte cu propriile eșecuri. Opiniile sale religioase au fost criticate de anumiți fundamentaliști creștini (de exemplu, Debbie Dewart).

În 1984, Peck a colaborat la înființarea Foundation for Com­munity Encouragement, o fundație nonprofit de educație publică, a cărei misiune declarată a fost de „a învăța indivizii și organizațiile principiile comunității“. Fundația și-a încetat activitatea în 2002. În 1994, Peck și soția sa, Lily Ho (de care s-a despărţit în 2004), au primit Premiul Internațional pentru Pace al Comunității lui Hristos.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0