fbpx
skip to Main Content

Este originară din Sibiu, este mereu fresh, diafană și, pe cât e de activă în mediul online, pe atât e de discretă cu viața personală. Este în lumina reflectoarelor de mult timp, fiind prezentatoarea rubricii meteo la ProTV, iar astăzi, Magda Pălimariu este protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, de pe paginadepsihologie.ro.

Care este sfatul primit de la mama ta, atunci când ai decis să te muți in București?

Nu știu dacă a fost neapărat un sfat anume. Mama mereu m-a încurajat să am încredere în mine, să fac ceea ce-mi doresc și să-mi urmez visurile. Înainte să vin la București, am fost la facultate în Cluj.

Cum ți-a afectat pandemia viața personală?

Dincolo de toate necazurile pe care le-a provocat pandemia, am încercat să iau cumva partea bună. Sigur, am fost opriți din ceea ce consideram noi a fi „normal“ înainte, dar cred și că a fost o perioadă de regăsire. 

Am făcut lucruri pentru mine, m-am bucurat de timpul pe care l-am avut ca să „mă răsfăț“. Și aici mă refer la chestii simple, la o introspecție amănunțită, la momentele în care petreci o zi întreagă cu o carte în mână sau ai timp să-ți savurezi cafeaua în câteva ore.

Care este acel obicei supărător care pe alții îi deranjează la tine?

Cred că întrebarea asta ar fi trebuit pusă celor din jur [râde]. Lucrez într-un colectiv destul de mare, iar respectul reciproc cred că este cheia, așa că nu fac nimic din ce ar putea să-i deranjeze sau să-i afecteze pe cei de lângă mine. Eu zic că mi-a reușit, dar fiecare zi poate să ne învețe câte ceva.

Ai discutat cu părinții tăi, în adolescență, despre educația sexuală?

Așa cum cred că se discută în fiecare familie. Dar nu am făcut acasă o educație sexuală cum aș fi făcut, de exemplu, dacă exista un curs special la școală.

Ai traversat în adolescență experiența bullyingului și dacă da, cum ai reacționat?

Din fericire, nu. Sau poate că nici nu era atât de evidențiat termenul cum este astăzi. Dar nu, nu am rămas cu vreo „traumă“, să-i zic așa, din adolescență. Dar bullyingul a existat dintotdeauna și, din păcate, sunt copii cărora li se schimbă viața din cauza diferitelor discriminări, hărțuiri.

Ți s-a întâmplat să verifici telefonul partenerului, fără că el să știe?

Dacă rămânem la perioada adolescenței, nu zic nu [râde]. Dar nu aș face asta astăzi.

Ai avut, de-a lungul timpului, probleme cu stima de sine?

℗PUBLICITATECred că fiecare experiență ne ajută să ne cunoaștem pe noi înșine, dar până ajungem la maturizarea asta emoțională, trecem prin anumite experiențe. Au fost momente când, poate, n-am avut suficientă încredere în mine sau puneam la îndoială propriile dezicii, dar, cu timpul, am învățat să depășesc astfel de incertitudini.

Cât de des ieși din zona de confort?

Cred că am ieșit cu toții din zona de confort în ultimul an [râde]. Prin natura jobului trebuie să respect o rutină, iar asta cumva m-a făcut mereu să-mi organizez și lucrurile din viața personală și să-mi planific timpul pe care-l am. Dar nu renunț la pasiunile mele – de cele mai multe ori, ele sunt cele care mă scot din „zona de confort“.

Ai fost vreodată într-un cabinet de psihoterapie?

Da, cred că e foarte important să poți vorbi cu un psihoterapeut atunci când simți că umerii tăi sunt prea încărcați.

Ce faci atunci când lucrurile nu-ți ies așa cum îți dorești?

Fac în așa fel încât să-mi iasă [râde].

Ai instalat vreodată o aplicație de dating doar din curiozitate?

Nu, nici măcar din curiozitate.

Ai avut conversații telefonice aprinse, pe care le-ai încheiat subit și apoi ai zis că s-a întrerupt conexiunea?

[Râde] Nu-mi aduc aminte acum, dar nu zic nu.

Care ar fi motivul cel mai des folosit de tine, pentru a te despărți de un iubit?

Aici este o discuție destul de lungă, dar o să zic simplu: nu cred că există niciodată doar un motiv.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
Caută