Skip to content

Maia Morgenstern se naște la București, pe 1 mai 1962. Încheie studiile de licență la IATC în 1985, la clasa lui Dem Rădulescu. Este repartizată la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, apoi revine la București, unde joacă la Teatrul Evreiesc de Stat și la Teatrul Național. Realizează proiecte artistice de anvergură, atât în teatru, cât și în film, alături de Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Andrei Șerban, Theo Angelopoulos, Marta Mészáros, Mel Gibson.

Pe scena TNB se remarcă în spectacole precum O trilogie antică, după Euripide și Seneca, Dama cu camelii după Al. Dumas fiul, Vizita bătrânei doamne de F. Dürrenmatt. La TES, unde este și manager, din anul 2012, interpretează roluri remarcabile, în producții ca Astă seară: Lola Blau de G. Kreisler sau Jocul regilor de P. Kohout.

℗PUBLICITATEColaborează cu teatre din țară și de peste hotare, iar printre filmele cele mai importante sunt BalanțaCel mai iubit dintre pământeni sau Patimile lui Hristos. A fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Emma, Premiul Felix al Academiei Europene de Film, Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță, Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler, în Franța, Ordinul Regal „Nihil Sine Deo“. Parlamentul European de la Strasbourg o desemnează, în anul 2003, Actrița și Femeia anului. În 2018 devine Cetățean de onoare al Municipiului București și este decorată de către Președintele României cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Mare Ofițer.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0