Skip to content

Malala Yousafzai a devenit cunoscută inițial publicului din Pakistan sub pseudonimul de Gul Makai, o fetiță de unsprezece ani care își descria viața sub regimul taliban. Jurnalul ținut de ea, dictat unui corespondent BBC și publicat de site-ul BBC în urdu, era o mărturie despre viața adevărată a comunității și se dorea un strigăt care să atragă atenția asupra terorii semănate de talibani și un demers de apărare a dreptului la educație al fetelor. Pentru că, în timp, Malala devine din ce în ce mai vizibilă, iar în discursurile pe care le ține își exprimă fățiș părerile despre pace și măsurile amenințătoare ale talibanilor, în anul 2011 primește Premiul Național pentru Pace al Tineretului din Pakistan și este nominalizată la Premiul Internațional pentru Pace al Copiilor.

Însă activitatea sa o aduce în vizorul talibanilor. În octombrie 2012, Malala este împușcată în cap în autobuzul cu care venea de la școală. A supraviețuit în mod miraculos și, din Birmingham, unde s-a recuperat după multiple intervenții chirurgicale, Malala și-a continuat campania în slujba educației.

℗PUBLICITATEA fost unul dintre cei patru nominalizați la titlul de Omul Anului al revistei Time și i-au fost acordate numeroase premii. În prezent, Malala promovează accesul la educație prin intermediul Fundației Malala, organizație nonprofit care investește în programe comunitare și acordă sprijin militanților pentru dreptul la educație din întreaga lume.
Malala Yousafzai a fost distinsă în 2014 cu Premiul Nobel pentru Pace.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0