Skip to content

Pentru noi toți, venirea unui nou an reprezintă o oportunitate de a spune „stop și de la capăt“. În vechile tradiții babiloniene, chinezești și celtice, perioada care marchează trecerea de la anul vechi la cel nou era privită ca o luptă între haos și ordine, în care ordinea câștiga întotdeauna. Eu văd fiecare zi a vieții noastre ca pe o intersecție unde avem oportunitatea să ne oprim și să ne întrebăm: merg pe drumul bătătorit sau încerc un alt drum, al schimbării spre mai bine pentru mine?

Este adevărat că luna ianuarie vine adițional cu foarte multă energie din univers, de la multă lume pusă pe transformări mari, așa că ar trebui să valorificăm acest context. Mi-ar fi plăcut să spun că această energie vine de la toată lumea. Dar, din păcate, studiile spun că numai 20% din cei care își propun niște obiective reușesc să le transforme în realitate.

Cauzele care ne sabotează rezoluțiile

Pornind de la explicațiile unor oameni de specialitate și de la observațiile faptice, ar exista cel puțin trei categorii de cauze pentru rezoluțiile care eșuează:

  • Ne concentrăm pe a face, nu pe a fi. Primul lucru la care trebuie să lucrăm este noua noastră identitate. Asta înseamnă că dacă îmi doresc să slăbesc, obiectivul ar trebui să sune cam așa: îmi doresc să fiu o persoană suplă și sănătoasă.
  • Avem o rezistență foarte mare la schimbare. Pentru că ne concentrăm pe a îmbrățișa un nou comportament, în loc să înțelegem beneficiile actualului comportament. Mă întorc la exemplul cu slăbitul și vă împărtășesc o ipoteză: kilogramele în plus au menirea să ne protejeze, așa că primul pas este nu să ținem dietă, ci să înțelegem cum putem fi în siguranță.
  • Energia noastră rămâne prea mult în comportamentul pe care vrem să îl schimbăm, în loc să o ducem într-o zonă pozitivă, ca și când deja ne-am fi atins obiectivul. Pe scurt: dacă te concentrezi pe ce nu ai, adică pe gol, atragi tot gol.

Calea de la dorință la manifestare

Liderii gândirii și spiritualității, precum Deepak Chopra, Eckhart Tolle sau Oprah Winfrey, ne fac cunoștință cu procesul de manifestare. Proces pe care l-au folosit ca să-și atingă obiectivele personale. Manifestarea constă în a-ți face dorințele să devină realitate prin credință, claritate și energie personală. Înseamnă pur și simplu alinierea gândurilor și energiei noastre cu ceea ce ne dorim.

Fiecare dintre cele șase practici pe care le vom descoperi mai jos are menirea să susțină unul dintre cei trei piloni – claritatea, atracția sau energia personală. La care am mai putea adăuga eforturile personale. Nu este îndeajuns doar să arunci o dorință în univers. Trebuie susținută de noi și mai ales trebuie să arătăm că ne dorim cu adevărat.

1. Scrie o dorință clar exprimată la timpul prezent, căreia îi asociezi cum vrei să te simți atunci când dorința devine realitate

Iubesc această tehnică și tocmai de aceea îți propun să o transformi într-o afirmație cu care te întâlnești în fiecare dimineață a vieții tale, în oglinda de la baie.

Iată câteva exemple: „Sunt suplă și plină de energie. Poftesc numai alimente sănătoase și nutritive. Mă simt atât de bine în corpul meu!” sau „Mă simt iubită. Relația mea romantică este atât de frumoasă și de solidă” ori „Fac activitatea profesională care mă împlinește și care îmi aduce venituri excelente.“

2. Concentrează-te pe ceea ce îți dorești, nu pe ceea ce nu-ți dorești

Mai multe studii au indicat faptul că atunci când te concentrezi excesiv asupra ideii de a avea un copil, de exemplu, se poate produce o maturizare prematură a foliculilor și la eliberarea ulterioară a unor ovocite care nu sunt pregătite pentru fertilizare, conform National Library of Medicine. Acesta este exemplul perfect al modului în care o gândire focusată pe gol, adică pe ce nu ai, atrage și mai mult gol.

3. Fă din practica recunoștinței o rutină zilnică

℗PUBLICITATE



Tot ceea ce apreciezi, înmulțești. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când te afli într-o stare de apreciere, te contopești cu starea umană cea mai pură: iubirea. Aprecierea este esențială pentru manifestare, deoarece într-o stare de apreciere ești relaxat și liniștit. Aceasta este energia perfectă pentru a permite ca dorințele tale să prindă formă!

Atunci când aprecierea a ceea ce ai devine un mod de viață, îți poți abandona dorințele Universului și poți avea încredere într-un plan mai măreț decât al tău. Astăzi, te invit să scrii timp de 5 minute despre tot ceea ce apreciezi. Distrează-te cu acest proces și simte energia pozitivă care te învăluie în timp ce scrii. Bucuria pe care o simți va crea o fântână de energie pozitivă, care va sprijini energia de manifestare.

4. Restructurează gândurile negative

Am văzut un film, de curând, în care unul dintre personaje spunea: „Alege-ți gândurile exact așa cum îți alegi hainele.“ M-a uns pe inimă această afirmație pentru că același lucru îl cred și eu.

Și ce este de făcut atunci? Gabrielle Bernstein, expert în manifestare, ne propune o metodă simplă și eficientă formată din patru pași. (1) Întrebarea. Atunci când apare un gând negativ, întreabă-te: cum mă simt? (2) Iertarea. Mă iert pe mine însumi pentru că am avut acest gând. (3) Recunoștința. Îi mulțumesc gândului pentru că mi-a dezvăluit ceea ce nu-mi doresc, astfel încât eu să pot clarifica ceea ce vreau. (4) Alegerea. Alege din nou: care este gândul pe care pot să îl am acum și care să-mi aducă o stare de bine?

De exemplu, apare gândul: „Nu o să reușesc niciodată să am un stil de viață sănătos.“ Mă întreb, cum mă face acest gând să mă simt? Poate deznădăjduit, poate neîncrezător. Îmi ofer iertare: „Mă iert pe mine însumi pentru acest gând și îi mulțumesc că îmi arată ce nu îmi doresc pentru că acum îmi este clar ce îmi doresc.“ Exprim recunoștința: „Mulțumesc pentru claritatea pe care o a trăiesc acum.“ Și fac o alegere conștientă: „Am încredere în puterea mea personală de a reuși să fac ceea ce îmi propun.“

5. Crede în tine

„Mă iubesc, mă apreciez, mă accept așa cum sunt!“ este o afirmație pe care te invit să o transformi în mantra ta zilnică, deoarece îți poate crește doza de încredere. Eu o spun de cel puțin 100 de ori pe zi, cu voce tare sau în gând. În funcție de circumstanțele în care mă aflu.

6. Crede în puterea Universului

Atunci când avem dorințe și ne rugăm să se întâmple, dar nu se întâmplă, există două cauze principale. Energia din care vin dorințele este una joasă, ancorată în ce ne lipsește. Sau Universul știe că îndeplinirea acelei dorințe nu este aliniată binelui nostru suprem. Știu că este foarte greu de asimilat această ultimă ipoteză. Dar viața mi-a arătat, de fiecare dată, că atunci când o dorință nu s-a îndeplinit sau s-a îndeplinit în alt moment, a fost înspre binele meu.

Manifestarea este o artă pe care fiecare dintre noi și-o poate însuși. Ca orice altceva pe lumea asta, numai cu o preocupare constantă spre evoluția personală poți într-adevăr să faci schimbări în bine în viața ta. Cum îmi place să spun: cu o floare nu se face primăvară, dar se face lumină.

Delia Peteu este psiholog clinician, coach inFERTILITATE, inițiatoarea evenimentelor gratuite eduFERTILITATEA și gazda podcast-ului De la inFERTILITATE la MAMĂ. Delia sprijină cu empatie și iubire femeile să treacă cu brio peste provocările vieții, cu calm și stabilitate emoțională, fără anxietate, nopți nedormite și fără să cadă în spirala îngrijorării. Indiferent că te lupți cu infertilitatea, treci printr-o despărțire sau prin criza oricărei vârste, nu-ți mai găsești sensul sau te simți copleșită de o situație pe care simți că nu o poți gestiona, Delia este aici pentru tine.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0