skip to Main Content

Marina Abramović s-a născut în 1946 la Belgrad. Și-a început cariera de artistă performativă în anii 1970, pe vremea când studia la Academia de Arte Frumoase din Belgrad, multe dintre lucrările ei timpurii fiind o formă de rebeliune față de educația ei strictă. În performance-urile ei, Abramović își folosește corpul ca pe un instrument de testare a propriilor limite fizice și mentale, provocând spectatorii să iasă din atitudinea de contemplare pasivă. Lucrările ei sunt caracterizate de rezistență și durere, repetiție și durată, precum și de accentul pus pe interacțiunea cu auditoriul.

Astăzi, după o carieră de aproape jumătate de secol, este supranumită „bunica artei performative“ și conduce Institutul Marina Abramović, unde predă abordarea durațională asupra artei performative, numită Metoda Abramović.

℗PUBLICITATE 

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0