Skip to content

Mark Twain (pe numele adevărat Samuel Clemens; 1835-1910), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori americani ai tuturor timpurilor, s-a născut și a copilărit în Florida, Missouri. După moartea tatălui, la doar doisprezece ani, a fost nevoit să abandoneze școala și să-și caute de lucru pentru a se putea întreține. A muncit ca tipograf, prospector de aur, pilot de vapor și a călătorit prin întreaga lume. A luptat pentru o scurtă perioadă în Războiul Civil american. La sfârșitul războiului și-a încercat mâna la scris articole pentru jurnale și a ajuns rapid un jurnalist de succes.

A început să folosească pseudonimul Mark Twain. Nostalgia după vremurile și locurile copilăriei l-a făcut să publice în 1876 romanul Aventurile lui Tom Sawyer, bazat pe propriile experiențe din copilărie, care a fost extrem de apreciat. Romanul s-a bucurat de o continuare, Aventurile lui Huckleberry Finn (1884), despre care Ernest Hemingway spunea: „Întreaga literatură modernă izvorăște din această carte“.

℗PUBLICITATEMark Twain a mai publicat celebrele romane Prinț și cerșetor (1881), Un yankeu la curtea regelui Arthur (1889), Tom Sawyer în străinătate (1894), Pretendentul american (1892), Tom Sawyer detectiv (1896) și numeroase volume de povestiri și eseuri.

Impulsiv și temperamental, a devenit faimos în întreaga lume și a făcut de mai multe ori avere din scris, ca să o piardă apoi din cauza invențiilor neinspirate și proastelor investiții. Scriitor, jurnalist, umorist inegalabil, Mark Twain a scris opere care au încântat și au amuzat cititori de toate vârstele din toate generațiile.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0