Skip to content

Dr. Marsha M. Linehan este profesoară emerită de psihologie în Departamentul de psihologie al Universității din Washington și directoare emerită a clinicilor de cercetare și terapie comportamentală din proiecte care dezvoltă noi tratamente și evaluează eficacitatea acestora pentru tulburări severe, suicidare și multidiagnostice.

Este creatoarea terapiei dialectic-comportamentale (DBT), tratament dezvoltat inițial pentru comportamente suicidare, apoi extins la tratamentul tulburării de personalitate borderline și al altor tulburări mentale severe și complexe, în special cele care implică o dereglare emoțională gravă. În comparație cu celelalte intervenții clinice pentru comportamente suicidare, DBT este singurul tratament care s-a dovedit eficient în mai multe studii independente de cercetare.

℗PUBLICITATEDr. Linehan este membră în numeroase organizații științifice și din domeniul psihoterapiei și a primit numeroase premii pentru contribuțiile sale clinice și de cercetare la studiul și tratamentul comportamentelor suicidare.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0