Skip to content

Mary Esther Harding (1888–1971), elevă a doctorului C. G. Jung, a fost primul analist jungian marcant din Statele Unite. Absolventă a primei școli de medicină pentru femei din Londra, a devenit ulterior analist jungian, formându-se la Küsnacht, lângă Zürich, într-un cerc restrâns de studenți din preajma renumitului profesor.

℗PUBLICITATEDe origine britanică, Esther Harding este co-fondatoarea primelor societăți științifice din Statele Unite ale Americii și din Canada dedicate psihologiei analitice. A fost o scriitoare prodigioasă și a susținut numeroase prelegeri, oferind publicului american ocazia să se familiarizeze cu teoriile lui Jung despre inconștient. Lucrările sale au fost traduse în numeroase limbi. Dintre titluri amintim: The Way of All Women (1933), Psychic Energy (1947), The Parental Image (1965), The I and not I (1974).

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0