Skip to content

Maya Angelou (1928-2014) a fost o scriitoare, poetă, actriță și activistă americană. Ea este cunoscută în special pentru munca sa în literatură, în care a explorat teme precum identitatea, rasismul, discriminarea și abuzul, dar și pentru activismul său în lupta pentru drepturile civile.

Maya Angelou s-a născut în St. Louis, Missouri, și și-a petrecut copilăria în diferite orașe din Statele Unite ale Americii. Viața ei a fost marcată de dificultăți și provocări, inclusiv abuz sexual și segregare rasială. Cu toate acestea, ea a găsit refugiu în lectură și scris, iar acestea au devenit pasiuni care au influențat întreaga sa carieră.

Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Maya Angelou este romanul autobiografic „I Know Why the Caged Bird Sings“ (1969), care explorează copilăria și adolescența sa tumultoasă și remarcabilă. Cartea a fost un succes internațional și a adus atenția publicului asupra talentului și vocii unice ale lui Maya Angelou.

℗PUBLICITATEPe lângă cariera sa literară, Maya Angelou a fost o activistă vocală pentru drepturile civile și egalitatea rasială. Ea a lucrat alături de lideri importanți ai mișcării pentru drepturile civile, precum Martin Luther King Jr. și Malcolm X, și și-a dedicat viața luptei împotriva discriminării și injustiției.

Maya Angelou a fost, de asemenea, recunoscută pentru prezența sa carismatică și talentul său actoricesc. Ea a jucat în mai multe filme și piese de teatru, câștigând aprecierea criticilor și a publicului.

Cu scrierile sale puternice și influența sa în lupta pentru drepturile civile, Maya Angelou a devenit o figură emblematică a literaturii și activismului american. Lucrările și mesajele sale continuă să inspire și să provoace gândirea până în prezent, iar impactul ei cultural și social rămâne deosebit de semnificativ.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0