Skip to content

Este medic dietetician, autor, model și antreprenor. Cu o poveste de viață impresionantă, demnă de un adevărat scenariu de film, protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine a dominat panourile publicitare uriașe din Times Square (New York), dar a fost și victimă a violenței domestice (iar, ca părinte singur, a avut și lipsuri materiale).

A schimbat repere în industria modei, mentalități și a reușit să crească trei copii, de care este foarte mândră. Doamnelor și domnilor, ne face mare plăcere să v-o prezentăm pe nimeni alta decât Maye Musk.

Ce înseamnă tinerețea pentru dumneavoastră?

Tinerețea este așa cum te simți. Mă simt energică și tânără la 75 de ani. Întâlnesc adolescenți nefericiți, triști și care nu se bucură de tinerețe. Sunt ca niște bătrâni, își pierd încrederea și renunță prea repede. Concentrați-vă pe a face lucruri bune pentru alții, continuați să lucrați și înconjurați-vă de oameni buni.

Ce nu ar trebui să spună niciodată o femeie despre ea însăși?

„Nu sunt suficient de bună“. Ni se spune foarte des, nu vă repetați și voi, personal, asta.

© Susan Bowlus

Ce sfaturi aveți pentru femeile care rămân în relații nefericite și abuzive?

Când ești într-o relație nepotrivită, încrederea lipsește din tine, fizic și emoțional. Trebuie să faci un plan. Trebuie să te îndepărtezi ca să poți avea o viață mai bună. Este foarte înfricoșător și poate vei face greșeli, dar există o speranță. Nu vă fie teamă să cereți ajutor, adresați-vă familiei și prietenilor. Veți găsi moduri diferite.

Te poți întoarce oricând la situația mizerabilă.

Îndemnul „să trăiești periculos, dar cu grijă“ a venit bine înrădăcinat, pe linie paternă. Cât de mult v-a ajutat această expunere în momentele grele, pe care le-ați înfruntat, de-a lungul existenței?

Totul este în cartea mea. Oamenii mă consideră foarte curajoasă. Am trăit și mi-am început propria afacere în nouă orașe și trei țări. Niciunde nu a fost ușor. Întotdeauna există complicații pe care nu te aștepți să se întâmple. Trebuie să fii atent dacă lucrurile nu merg. Nu că aș fi fost în pericol, ca în deșertul Kalahari cu hienele, ci mai degrabă că fugeam dintr-o situație grea sau mă mutam pentru a-mi îmbunătăți viața. Dacă mi-am permis un acoperiș deasupra capului, a fost mai bine decât să dorm pe pământ în deșert.

Care a fost cel mai provocator moment în postura de mamă singură?

℗PUBLICITATEMomentul cel mai provocator a fost atunci când aveam foarte puțini bani și trebuia să hrănesc trei copii. Pe măsură ce meseriile mele de nutriționist și de model s-au dezvoltat, am putut să cumpăr treptat câte ceva precum un pui, pentru cină, o dată pe săptămână.

Ce a stat în spatele deciziei de a nu vă reface viața, după divorț?

Mi-am reconstruit viața după divorț. Doar că a durat mult până să încep să mă simt mai puțin stresată, din punct de vedere financiar, dar aveam speranță.

În calitate de bunică, declarați „nu vă răsfățați copiii cu daruri, ci cu îmbrățișări“. Vă impuneți punctul de vedere în creșterea și educarea lor?

Nu interferez cu deciziile nepoților mei. Am predat nutriție și sănătate publică la una dintre școlile lor pentru o perioadă, dar când mi-au crescut angajamentele profesionale (în calitate de speaker și de model), a trebuit să-mi dau demisia. Le ascult mereu planurile de viitor, dar ei își iau propriile decizii.

Sunteți și medic nutriționist. De ce credeți că am ajuns să catalogăm o alimentație echilibrată drept o dietă și nu un stil de viață?

Cred că toată lumea este confuză să mănânce bine din cauza tuturor dietelor fade care promit miracole. Îmi bazez sfaturile pe știință și pe bunul simț. Îmi place ca oamenii să se bucure de mâncarea lor și să nu se sperie.

© Susan Bowlus

Ați scris istorie și în modelling și chiar dacă ați avut o creștere în greutate (după despărțirea de fostul soț), industria însăși și-a reconfigurat standardele spre plus-size fashion, avându-vă drept exemplu. Ce a însemnat, pentru dumneavoastră, această readaptare?

Eram foarte fericită că puteam avea în continuare acest venit suplimentar, în timp ce lucram în cabinetul meu privat. Cu toate acestea, odată cu problemele de sănătate, a trebuit să-mi controlez obiceiurile alimentare. Oamenii cred că sunt în mod natural slabă, dar nu, sunt un om atent la ceea ce mănâncă.

Care este mesajul cu care oricine rezonează din cartea „A Woman Makes a Plan“?

Văd multe comentarii de la femei care își fac un plan de schimbare. Ele spun că sunt mulțumite de deciziile lor. Trebuie să fim mai fericite.

© Credit photo: Susan Bowlus

Bianca Sîrbu - contributor senior, jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0