Skip to content

Oamenii publici sunt adesea catalogați drept intangibili, ducând vieți lipsite de grija zilei de mâine, participând mereu la gale și realizând ședințe foto pentru diverse reviste glossy. Protagonista rubricii de astăzi demontează toate aceste opinii distorsionate și ne arată că nici faima, nici prerogativele regale, nici statutul financiar nu asigură o viață echilibrată din punct de vedere fizic și emoțional. Meghan Markle este cea care „semnează“ rubrica #AltfelDespreOameni de astăzi, de pe paginadepsihologie.ro.

Cine este ducesa de Sussex?

Rachel Meghan Markle a crescut într-o zonă prosperă din Los Angeles, cunoscută sub denumirea de „Black Beverly Hills“. Mama sa, Doria Carlos Ragland, este asistent social și instructor de yoga, iar tatăl său, Thomas Markle Sr., este un celebru director de lumini (câștigător al premiului Emmy pentru serialul Familia Bundy). Au format o familie până când Meghan avea șase ani, apoi drumurile părinților au mers pe căi separate, ea rămânând în custodia mamei sale.

Este mândră de rădăcinile sale și de faptul că este o femeie de rasă mixtă, mama sa având strămoși sclavi georgieni, iar tatăl său, origini engleze, olandeze și irlandeze. Meghan a urmat cursurile unei școli private – „Hollywood Little Red Schoolhouse“, apoi liceul catolic privat „Heart High School“, din Los Angeles.

Îndrumată de mama sa, a început, la vârsta de șapte ani, să practice yoga, activitate pe care a continuat-o cu mare drag, devenind pasionată de-a dreptul de acest domeniu.

S-a implicat activ în tot problemele egalității de gen încă din copilărie: la unsprezece ani, încurajată de tatăl său, le-a compus câte o scrisoare lui Hillary Clinton, Gloriei Allred și Lindei Ellerbee (prezentatoarea de la Nick News), vizavi de reclama la un detergent de vase, care afirma: „Femeile din toată America se luptă cu oale și tigăi grase“. Răspunsul oficial nu a întârziat să apară, compania producătoare a respectivului produs (Procter & Gamble) modificând cuvântul „femei“ în „oameni“. „În acel moment mi-am dat seama de amploarea acțiunilor mele“, a declarat Meghan.

Pe lângă teatru, studii internaționale și yoga, Markle este pasionată și de gastronomie, printre felurile de mâncare preferate numărându-se tacos de pește, adobo de pui, cioppino, chipsurile de kale, precum și nelipsitul suc verde. 

Meghan iubește animalele, motiv pentru care a preferat să adopte din adăpost doi câini (primul, o combinație între labrador și ciobănesc, pe nume Bogart, iar al doilea, Guy, un beagle). Iar împreună cu prințul Harry a mai adoptat un labrador negru.

În 2004 și-a început relația cu artistul Trevor Engelson, cu care, șapte ani mai târziu, s-a și căsătorit, dar de care a divorțat în 2013, cu trei ani înainte să-l întâlnească pe prințul Harry. 

Meghan și viața regală

Anul 2016 este cel în care Markle și prințul Harry încep să formeze un cuplu, după ce s-au cunoscut cu ajutorul unui amic comun (care i-a trimis pe cei doi la un blind date). Două întâlniri și o vacanță în Botswana le-au fost suficiente pentru a înțelege că sunt făcuți unul pentru celălalt însă, din păcate, presa nu a fost deloc de partea lor. În urma veștii că-și vor uni destinele (în 2017) au curs multe „râuri“ de cerneală, cu vorbe defăimătoare la adresa lui Markle, în ciuda faptului că actrița menționase pentru publicația Vanity Fair că cei doi erau „doi oameni cu adevărat fericiți și îndrăgostiți“.

Cu câteva zile înainte de marele eveniment, tatăl lui Markle a creat un întreg scandal în jurul fiicei sale, oferind presei niște fotografii de tip paparazzi și participând la mai multe talk-show-uri în care a discutat despre relația celor doi. Însă în ziua nunții, Thomas Markle nu a participat la ceremonie, ci a fost supus unei intervenții pe cord. Fără îndoială că speculațiile nu au întârziat să apară, însă nici acestea, nici lipsa tatălui miresei nu i-au oprit pe Meghan Markle și pe prințul Harry să se căsătorească, în data de 19 mai 2018, la Capela St. George din Windsor. La doar un an după aceea, în viața cuplului a apărut primul copil, Archie Mountbatten-Windsor. Însă dacă din afară povestea lor pare ruptă din basme, în realitate, lucrurile nu au stat nici pe departe așa pentru ducii de Sussex.

View this post on Instagram

A post shared by Meghan Markle✨ {fan account} (@hrhmeghanmarkle)

℗PUBLICITATE



În 2020, Markle și prințul Harry au scris din nou istoria, atunci când au anunțat că renunță la pozițiile de membri seniori ai familiei regale britanice și că doresc să capete independență financiară (din luna aprilie a anului trecut, cei doi și-au încetat activitatea ca lucrători ai familiei regale și nici nu au mai deținut titlurile Alteței Regale).

Deși poate părea că a avut lumea la picioare, Meghan a făcut „cunoștință“ cu depresia. 

Într-un interviu acordat de curând celebrei Oprah Winfrey și difuzat pe canalul CBS, Meghan vorbește deschis despre perioada grea din punct de vedere emoțional pe care a traversat-o pe parcursul sarcinii, despre ajutorul pe care l-a cerut (întrucât avea gânduri suicidale), precum și despre faptul că i-a fost refuzată cererea, pentru a nu periclita imaginea Casei Regale. 

Tot în interviul acordat lui Oprah, Markle deschide discuția despre o altă „rană“ sufletească pe care o are încă de la nașterea fiului său, când anumite persoane din familia regală erau preocupate, mai degrabă, pe de o parte de culoarea pielii copilului (și mai puțin de starea de sănătate mamei și a fiului) și, pe de altă parte, de confirmarea oficială că acesta nu va primi un titlu regal.

Meghan, o femeie pasionată de viață  

Este normal ca startul în piața muncii să fie unul timid, cu activități remunerate necorespunzător; sunt situații prin care trece fiecare dintre noi și care nu au ocolit-o nici pe Meghan Markle. Ea a debutat drept caligraf liber profesionist, apoi a învățat să fie legător de cărți (meșteșug pe care l-a dezvăluit într-o vizită la „Victoria Yards“, din Africa, o întreprindere socială ce pune laolaltă start-up-uri și lucrători locali). A început, apoi, să facă figurație în diverse seriale și, treptat, a ajuns să obțină și contracte mai importante în acest sens, atât domeniul actoriei, cât și al modellingului.

Culoarea pielii sale nu a fost mereu un atu, Markle declarând, în urmă cu ceva timp: „Nu am fost suficient de neagră pentru rolurile de negri și nu am fost suficient de albă pentru cele de albi, ceea ce m-a lăsat undeva la mijloc, o etnie-cameleon care nu poate obține un loc de muncă.“

Este fondatoarea și redactorul-șef al site-ului de lifestyle The Tig, pe care l-a construit pentru a promova femei dinamice, exemple de urmat. Însă deși site-ul căpătase popularitate, iar numărul următorilor creștea vertiginos, Markle a decis, în 2017, să-l închidă din cauza tabloidelor, urmând ca pe același principiu să-și închidă și conturile sociale, un an mai târziu.

În ceea ce privește domeniul artistic, potrivit site-ului marieclaire.com, deși a întâmpinat suficiente provocări pe parcursul carierei, Meghan a început încă din facultate diverse colaborări, iar activitatea sa actoricească a fost una prodigioasă, care a inclus pelicule precum Get Him to the GreekThe CandidateRemember Me și serialele General HospitalCSI: NY90210CastleThe League, precum și celebrul Suits, ca să numim doar câteva.

Voluntariatul este foarte important în viața Ducesei de Sussex, încă dinaintea căsătoriei cu prințul Harry. Câteva dintre ONG-urile la care Meghan Markle a participat activ sunt „World Vision“, „One young world“, „UN’s Women’s Political Participation and Leadership Initiative“. Iar la scurt timp după retragerea din familia regală, Markle a fost vocea femelei elefant Shani în documentarul Disney+ Elephant; în urma proiectului, uriașa companie a donat organizației „Elephants Without Borders“ suma care i-ar fi revenit actriței pentru performanța sa.

Câteva gânduri pentru suflet și minte

Din păcate, foarte multe persoane traversează (din cauza vremurilor tulburi pe care le trăim) perioade extrem de sensibile, însă mulți aleg să nu vorbească despre asta și, mai mult decât atât, să nu ceară ajutor specializat. Deschiderea față de astfel de subiecte a unei personalități de talia lui Meghan Markle poate fi o gură de aer pentru persoanele care se află în situații similare, iar exemplul său poate ajuta mult la conștientizarea și normalizarea acestor perioade și contexte sensibile. Dincolo de părerile împărțite față de reprezentanții Familiei Regale britanice, este lesne de înțeles că tulburările emoționale nu țin cont de absolut nimic, nici de statut social, nici de vârstă. Mai mult decât oricând, este important să înțelegem că sănătatea mintală contează la fel de mult precum cea fizică și că nu este nicio rușine să ne deschidem și să recunoaștem că avem nevoie de ajutor.

Bianca Sîrbu - contributor senior, jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0