fbpx
skip to Main Content

Michael Harner, Ph. D (1929 – 2018) s-a format inițial ca arheolog, urmând apoi o carieră de etnograf și antropolog. A primit un doctorat în antropologie din partea Universității California din Berkley, în 1963, și a predat în cadrul unor prestigioase instituții, precum Universitatea California, Universitatea Columbia sau Universitatea Yale și a fost coordonatorul departamentului de antropologie al Academiei de Științe din New York. A părăsit viața academică în 1987, dedicându-se în totalitate conservării, studiului și predării șamanismului.

Harner a fondat Foundation for Shamanic Studies, a fost pionierul mișcării șamanice contemporane, fiind recunoscut pentru reintroducerea călătoriei șamanice bazate pe sunetul tobei. Inițierea sa în șamanism a început în 1956, odată cu studiul întreprins asupra populației amazoniene Shuar. S-a dedicat practicii șamanismului în anii ’60 și a fost recunoscut ulterior, prin practica sa, de șamanii indigeni cu care a lucrat, din Amazon și până în Siberia.

În 2003, pentru întreaga sa activitate, el a primit un doctorat onorific din partea Institutului Californian pentru Studii Integrale. În 2009, a primit premiul Pioneer in Integrative Medicine oferit de Institute of Health and Healing.

℗PUBLICITATE


De același autor:

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută