Skip to content

Una dintre cele mai neplăcute și iritante provocări cu care ne confruntăm, odată cu înaintarea în vârstă, este apariția ridurilor, pe care ne este greu (psihologic) să le acceptăm sau să le trecem cu vederea. Iar din dorința de a le face invizibile, uneori exagerăm cu produsele de machiaj, în speranța că acestea vor estompa liniile care ne brăzdează fața și vor șterge și supărarea din mintea noastră. Dar, din păcate, aceste produse nu au efecte magice și nu vei reuși altceva decât să-ți accentuezi ridurile.

Îmi imaginez că ai observat cel puțin de câteva ori cum, în urma unui machiaj despre care credeai că este tot ce ai nevoie, ridurile păreau chiar mai vizibile și evidente. Este adevărat că produsele de machiaj sunt menite să te ajute în procesul de înfrumusețare, însă aplicate în exces, acestea vor evidenția inclusiv ridurile pe care nu știai că le ai.

Cum poți avea un machiaj impecabil, fără a evidenția ceea ce nu-ți dorești

Câteva sugestii sigur ai primit de la mama sau de la prietenele tale. Acestea sunt mereu binevenite, dar nu strică să afli câte ceva și de la o persoană care lucrează în domeniu. Sunt cosmeticiană cu acte în regulă, mă ocup de makeup de ani buni, iar de anul trecut am început să studiez cosmetica medicală la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj. Iată sugestiile mele de îngrijire pentru tenul tău:

  1. Primul și cel mai important pas este hidratarea. Înainte de a aplica fondul de ten sau anticearcănul, trebuie să-ți pregătești tenul. Ce înseamnă asta? Curățare corectă, cremă de ochi, cremă de față și nelipsitul SPF.
  2. Mai puțin înseamnă mai mult, și când vorbim despre machiaj. Dacă ai trecut de vârsta de 30 de ani, felicitări! Ești într-o perioadă minunată a vieții tale, însă este și acea perioadă în care trebuie să faci mici modificări în trusa ta de machiaj. Alege pentru utilizarea de zi cu zi un fond de ten cu acoperire lejeră și textură mai lichidă, în loc de un produs cu acoperire mare.
  3. Alege să folosești mai des produse cremoase. Din fericire, piața oferă o multitudine de alegeri și, în fiecare zi, se lansează altele noi. De acum înainte, aceste produse merită să devină cele mai bune prietene (și aliate) ale tenului tău.
  4. Cu măsură, inclusiv la pudră. Pudra este esențială, însă atenție la cantitate: mereu pulbere și într-un strat fin. Indiferent de tipul de ten, pudra te ajută să ai un machiaj rezistent, dar este și responsabilă, în mare parte, pentru evidențierea (nedorită!) a ridurilor.
  5. Protecția de care ai nevoie. SPF-ul și retinolul trebuie să devină, de asemenea, cele mai de încredere prietene ale tale în cursa pentru o piele frumoasă (alături de vitamina C, argirelină și acid hialuronic). Acestea sunt câteva dintre ingredientele mele preferate și sper să devină și ale tale.

Concluzia până aici este clară: pentru sănătatea și frumusețea pielii tale, începe să utilizezi o cantitate mai mare de produse pentru îngrijirea tenului și mai puține produse de machiaj.

℗PUBLICITATEScrisoare de iertare

Colegii mei de la Pagina de Psihologie tocmai au publicat o altfel de carte. Este semnată de dramaturga Eve Ensler care, odată cu această carte, și-a schimbat numele în V. Povestea este cutremurătoare și te face să simți ceea ce n-ai fi crezut că poți simți. Este despre ce și-ar fi dorit V să audă de la tatăl ei mort și care, timp de ani buni, a abuzat-o sexual, în copilărie. Cu toate acestea, cartea este o bijuterie. Este scrisă cu eleganță și curaj, într-un mod care te poate inspira să cauți moduri creative pentru a te elibera din închisoarea trecutului. Cartea se numește Scrisoare de iertare și este disponibilă cu reducere aici.

Dacă nu vrei să primești o scrisoare de la tenul tău, una prin care să-ți spună cât de mult ai greșit față de acesta, atunci oferă-i exfoliere o dată sau de două ori pe săptămână, răsfață-l cu măști faciale, consumă lichide din abundență, evită solarul și dormi cât mai mult. Desigur că această comparație între scrisoarea lui V și scrisoarea din partea tenului tău este o metaforă mai mult sau mai puțin reușită, dar grija de sine este cât se poate de reală și de necesară.


Citește și:

Mihaela-Elena Gáspár este pasionată de psihologia frumuseții și de comportamentele care contribuie la starea umană de bine, activează în industria make-up și a cosmeticii faciale. Iubește cărțile de suflet, crede în evoluție și în faptul că viața este despre învățare, culoare și conectare.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0