fbpx
skip to Main Content

Pentru mine, ca profesionist în știința cosmetică, este o mare mulțumire să văd că persoanele din jurul meu îmi cer și urmează sfaturile. Cultivarea grijii față de sine este valoarea care-mi ghidează fiecare zi de muncă și motivația care mă determină să muncesc chiar și atunci când este provocator. Este adevărat că femeile sunt ceva mai deschise atunci când vine vorba despre psihodermatologie – știința care aduce laolaltă mintea și pielea – dar putem observa schimbări și în ceea ce privește populația masculină.   

Și bărbații au nevoie să-și păstreze sănătatea pielii 

Psihodermatologia este o ramură nouă din medicina psihosomatică și vizează toți oamenii: dacă ne ignorăm mintea, corpul are de suferit, respectiv, dacă ne ignorăm corpul, mintea are de suferit. Aspect pe care ar fi bine să-l înțeleagă cât mai mulți dintre partenerii, fiii sau tații noștri. În ceea ce privește sănătatea mintală și pe cea a pielii, regulile sunt clare și îngrijirea nu ar trebui să mai fie un dubiu pentru niciunul dintre noi. 

Piața de marketing este plină de reclame sau glume despre bărbații care folosesc același produs pentru tot corpul și au un ten, dar și un păr superb, pe când noi, femeile folosim mai multe produse și, totuși, ne confruntăm cu probleme. Eu cred că realitatea este alta. De când activez în lumea cosmeticii, am auzit destul de des de bărbați cu o piele sensibilă sau cu probleme, cărora le este jenă sau rușine să ceară ajutorul unul specialist. Știu că este tentant să folosești doar un produs și gata, lucrurile funcționează ca prin minune, însă, credeți-mă, și pielea bărbaților are nevoie de iubire și de produse corespunzătoare.

Aruncând o privire amplă pe piața de cosmetice, am observat că aproape toate brandurile au și game speciale pentru bărbați; cu toate acestea, eu cred că nu este nimic greșit nici în a folosi aceeași cremă ca partenera sau soția, atât timp cât aveți același tip de piele. Identificarea tipului de piele se face la fel ca la femei, procesul nu este cu nimic diferit, dar este un pas esențial pentru a putea găsi produsele potrivite.

Sincer, nu știu să vă spun exact care este diferența între produsele pentru femei și cele pentru bărbați, dar știu că mulți bărbați din jurul meu sau clienți care vin la studio, se plâng de multe ori că au avut experiențe negative cu produsele destinate lor. Au verbalizat despre probleme cu acneea sau sensibilitatea tenului, motiv pentru care preferă să folosească aceleași produse ca și noi.

Produse recomandate pentru bărbați

Gelul de curățare − la fel ca noi, femeile, și bărbații au nevoie de o demachiere a tenului de 2 ori pe zi. Recomand alegerea unui produs blând cu tenul. Domnilor, puteți cere părerea unui specialist sau chiar a partenerei de viață!  

℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATECrema de față − crema este produsul care ajută tenul să își păstreze nivelul de hidratare. În sezonul rece recomand o cremă mai grasă, cu o consistență mai cremoasă, iar vara un produs cu o textură de gel. 

Crema de ochi – oameni fiind cu toții, avem pielea din jurul ochilor mai subțire. De aceea, indiferent de sex, această zonă are nevoie de hidratare. Ingredientele care ar fi indicat să se regăsească într-o cremă sunt: acidul hialuronic, colagenul și elastina, pentru un plus de hidratare, acid salicilic sau niacinamide, pentru un ten cu probleme, și vitamina C, pentru un plus de strălucire.

Uleiul pentru barbă – acest produs îl recomand bărbaților cu barbă. Domnilor, pentru a vă proteja pielea, aceasta are nevoie de atenție și grijă din partea voastră. Din cauza părului facial, este destul de dificil să hidratați pielea, iar un ulei special destinat bărbii este foarte bun pentru a disciplina firele de păr și a oferi puțină hidratare. 

Cred, de asemenea, că în conversațiile pe care le avem în cuplu, merită să includem și subiectul îngrijirii propriului corp. S-ar putea să nu fie o conversație pe care am văzut-o la părinții noștri, dar putem deveni un model pentru copiii noștri. Așadar, ce ar fi dacă începând de astăzi, am vorbi și despre sănătatea pielii și igiena minții, dincolo de listele de cumpărături, activitățile administrative sau curățarea mașinii? Ba mai mult, pentru o mai bună cunoaștere de sine, psihodermatologia accentuând și importanța dezvoltării personale, vă recomand ca lectură două cărți foarte bune: Măștile masculinității și Mindfulness urban. Vă asigur că ambele sunt lecturi interesante și veți avea doar de câștigat de pe urma lor. Ce ziceți: v-am convins? Dacă aveți nevoie de mai multe sfaturi din direcția psihotermatologie, vă las aici o listă națională cu psihoterapeuți; iar pentru sănătatea pielii vă puteți programa aici


Mihaela-Elena Gáspár este pasionată de psihologia frumuseții și de comportamentele care contribuie la starea umană de bine, activează în industria make-up și a cosmeticii faciale. Iubește cărțile de suflet, crede în evoluție și în faptul că viața este despre învățare, culoare și conectare.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0