skip to Main Content

De când a început viața mea de adult, undeva pe la finalul studiilor universitare, am început să port cu mine câteva produse cosmetice pe care le numesc must have (musai de avut), pentru cazuri de urgență și nu numai. Da, potrivit unor autori de renume în ale psihologiei, așa cum este Daniel J. Siegel, care a scris celebra carte Mintea, viața de adult începe în jurul vârstei de 23-24 de ani, pentru că abia atunci se maturizează creierul uman suficient de mult încât să iasă din adolescență.

Revenind la produsele cosmetice, căci aceasta este specialitatea mea (cosmetica și tratamentele faciale), uneori le am, efectiv, împrăștiate prin geantă (pentru că am alte forme de anxietate, dar nu și OCD – tulburarea obsesiv-compulsivă). Sunt mândră să pot spune că, de cele mai multe ori, le am într-o mini-trusă, unde sunt păstrate toate într-un singur loc și, drept urmare, mai ușor de găsit.

Sincer, mi-am dat seama cât de importantă este o astfel de trusă abia atunci când a venit pandemia. Mai țineți minte? Atunci când în interior era obligatoriu să porți mască, dar afară sau pe stradă nu. Pe atunci lucram opt ore pe zi, având masca pe față, iar machiajul era cea mai mică grijă a mea, știind că oricum nu se vede din cauza măștii (dar nici tenul nu respira suficient de bine!). Însă lucrurile se schimbau atunci când plecam de la muncă și aveam întâlniri în oraș, când simțeam nevoia să mă pregătesc puțin, dar nu aveam suficient timp să trec pe acasă.

Astfel că, mai mult decât oricând, am conștientizat cât de importantă este o mini-trusă, pe care să o am mereu în geantă și în câteva minute să-mi ofer un refresh. Din fericire, nu-mi mai este rușine cu tenul meu nemachiat, dar chiar și așa, recunosc că mă simt diferit atunci când am un strop de machiaj pe față.

℗PUBLICITATEMini-trusa care face minuni

Cinci sunt la număr produsele care compun trusa mea de machiaj și pe care mă bazez în orice moment al zilei:

  • Anticearcănul: este acel produs care ține locul fondului de ten cu succes, are o acoperire bună, iar ca dimensiune este mai mic decât un flacon de fond de ten. Îl folosesc pe toată fața sau doar pe zonele unde vreau să acopăr ceva, depinde doar de ceea ce-mi doresc.
  • Pudra sau fondul de ten compact: aici am mereu o variantă. Pentru o rezistență mai bună, este indicat să fixăm orice produs cremos cu pudră, dar în același timp putem obține și o acoperire mai bună (dacă avem nevoie). Fondul de ten compact este ușor de folosit, dar și de avut în trusă magică.
  • Fardul de obraz sau pudra de contur: depinde de preferințe și de nevoi. Pentru un aspect plin de prospețime, fardul de obraz este produsul de care ai nevoie, iar dacă îți dorești o față mai sculptată, este recomandat să apelezi la pudra de contur.
  • Mascara: eu sunt „dependentă“ de acest produs și este singurul pe care l-aș lua cu mine pe o insulă pustie (în caz că aș fi nevoită să trec printr-o astfel de experiență). Este produsul de machiaj care scoate cel mai bine în evidență ochii și te ajută să pari mai odihnită și cu un chip mai proaspăt. Recomand o nuanță de maro pentru un aspect mai natural sau un negru intens, dacă ești ca mine și iubești genele evidențiate.
  • Rujul sau luciul de buze: cred că multe dintre noi au suferit din cauză că n-au putut să poarte rujul preferat în perioada pandemiei și în vremurile în care masca era obligatorie. Un ruj roșu sau nude este alegerea potrivită și mereu la îndemână, indiferent de situație. Luciul sau balsamul de buze te ajută mult pe partea de hidratare.

Opțional, dacă mai ai loc în trusă, dar și dacă ai pielea uscată, îți recomand să ai mereu la tine o cremă de mâini. (După cum știm, mâinile sunt cartea noastră de vizită.) Și dacă tot suntem la capitolul cărți, cred că este bine să ai mereu cu tine și ceva de citit. Mai ales dacă porți un rucsac sau o geantă mai mare. Fie că îți aștepți cea mai bună prietenă la cafenea, fie că ești în sala de așteptare a unui salon de frumusețe sau călătorești cu un mijloc de transport în comun, lectura este activitatea care te poate salva. Îți transformă eventuala frustrare într-un timp de calitate cu propria persoană. De exemplu, eu citesc în perioada asta Cum să-ți planifici viața. Tu ce citești?

PS: Pentru a optimiza această mini-trusă, ar fi indicat ca toate produsele să fie în variantă travel size, alese în funcție de nevoile tale zilnice.

Mihaela-Elena Gáspár este pasionată de psihologia frumuseții și de comportamentele care contribuie la starea umană de bine, activează în industria make-up și a cosmeticii faciale. Iubește cărțile de suflet, crede în evoluție și în faptul că viața este despre învățare, culoare și conectare.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0