Skip to content

Unele dintre noi suntem deja acasă și ne amintim cu drag de vacanță, pe când altele încă se bucură de zilele lipsite de griji și de treburile obișnuite. Indiferent de contextul în care v-ați afla, articolul de luna aceasta este util pentru fiecare revenire din concediu.

Nu știu cum decurg vacanțele voastre, însă ale mele sunt bogate în activități. Ador să explorez și să vizitez locuri noi, să descopăr ceva ce nu știam și să savurez câte un mic dejun într-un loc deosebit. Vara aceasta am explorat capitala Ungariei și a Cehiei − pe contul meu de Instagram găsiți câteva poze. Sincer, nici nu-mi mai amintesc de când nu am mai avut o vacanță non-activă, una în care să nu fac nimic, să stau doar și să pierd vremea. O fi bine, o fi rău? − colegii psihologi s-ar putea să aibă niște păreri. Cert este că acest ritm pe mine mă ajută și, din moment ce suntem diferiți, de ce ne-am încadra în șabloane?

Indiferent de numărul de zile de vacanță, de destinație sau de drumul parcurs, mereu iau cu mine produsele de skincare preferate. Dacă ați citit articolul de luna trecută știți ce am în trusă, însă am omis să vă spun ceva: rutina din vacanță diferă puțin de cea pe care o am acasă. Este mai puțin restrictivă, folosesc mai puține produse, nu pentru că nu aș vrea, mai degrabă, pentru că nu mai am energie. După o zi plină de vizitat și explorări, seara, singurul lucru pe care îl vreau este să mă demachiez scurt și să mă îmbrac în pijamale, nu am energie pentru o rutină complexă de demachiere. Cred că nu sunt singura care pățește asta, nu-i așa?

Îmi place să am grijă de tenul meu, consider că este o formă de respect și grijă de sine, drept urmare, nu mă culc niciodată machiată. Dar vacanța este acea perioadă în care prefer o rutină extrem de simplă și, uneori, acest lucru se vede pe tenul meu. Aleg să mă bucur de preparatele culinare (oferite de locurile vizitate), de câte un obiectiv turistic sau de un magazin, fără a ține cont de consecințe și după ce mă întorc acasă, îmi aloc câteva zile pentru a reveni la „normal“.

Înapoi la rutină

Iată care sunt pașii pe care îi urmez pentru a reveni la rutina obișnuită, după o scurtă perioadă de pauză, așa cum sunt zilele de vacanță:

℗PUBLICITATE1. Îmi aplic o mască, în fiecare seară, pe parcursul câtorva zile. Măștile faciale fac minuni pe termen scurt, iar folosite cu regularitate, și pe termen lung. Fac parte din categoria persoanelor pe care fața le dă de gol. Se observă orice urmă de oboseală, de tristețe sau de probleme. Astfel, apelez la măști, pentru a ascunde și a rehidrata pielea. Vă recomand să alegeți măști hidratante, detoxificante, emoliente sau iluminatoare. Pentru mai multe informații de specialitate, vă aștept pe canalul meu de YouTube, sau chiar la studioul din Cluj-Napoca. 

2. Apoi, am grijă să îmi exfoliez tenul și pielea de pe corp. Chiar dacă facem acest lucru și în zilele minunate de concediu, după fiecare vacanță o curățare este mai mult decât binevenită. Recomand un produs blând, care să vă ajute să îndepărtați pielea moartă și impuritățile: astfel, produsele aplicate ulterior se absorb mai bine în piele.

3. Am nevoie și de 1-2 zile pentru relaxare, dacă îmi permite programul. Cred că știți și voi acele meme-uri sau citate din online: „Am nevoie de încă o zi între weekend și începutul de săptămână“ sau „Cafeaua mea are nevoie și ea de o cafea“ ori „Câteva zile libere după concediu ar putea face minuni“. Dacă aveți și voi vacanțe active, cred că vă prinde bine să aveți o zi pentru voi, înainte de a începe munca, pentru a vă pune ordine în gânduri și în rutină. Dar și o carte bună este mereu binevenită și ne ajută să ne desprindem de cotidian. La acest capitol vă recomand Mindfulness urban, cartea semnată de Gáspár György, și nu pentru că este fratele meu, dar chiar este o carte bună pentru conectarea cu sine. 

4. Psihologia spune că e OK să simțim că ne este mai greu la revenirea la cotidian, însă, este important să ne alocăm câteva minute dimineața și seara, pentru rutina zilnică. Acum, că în curând întâmpinăm un nou sezon, care aduce cu sine schimbări, este bine să ne revizuim și trusa de machiaj, produsele pe care le folosim și să ne stabilim o nouă rutină adaptată. 

Să fim blânde cu noi

Pentru mine, începutul este mai greu, mai ales după o perioadă de pauză (chiar și de câteva zile), simt că mi-am ieșit din ritm și am nevoie să o iau mai încet. Vă recomand să faceți și voi acest lucru, dacă simțiți că mental și fizic aveți nevoie de compasiune. Nu ajută să tragem pielea de pe noi, să ne certăm, blamăm sau criticăm. Facem cât putem și este important ca ceea ce facem să fie cu atenție conștientă, bunătate și cât mai multă bucurie. OK, nu știu dacă începuturile mele vor fi vreodată cu bucurie, dar chiar dacă nu o simt din prima zi, în a doua tot fac eu cumva să apară. 

Mihaela-Elena Gáspár este pasionată de psihologia frumuseții și de comportamentele care contribuie la starea umană de bine, activează în industria make-up și a cosmeticii faciale. Iubește cărțile de suflet, crede în evoluție și în faptul că viața este despre învățare, culoare și conectare.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0