skip to Main Content

Am trecut cu bine peste prima lună din an și am iată-ne ajunși în luna iubirii. Sincer, nu sunt de acord cu a avea doar o lună sau o zi pe an pentru iubire, sunt de părere că iubirea merită celebrată în fiecare zi, fără a avea un motiv anume decât acela că îți cultivi iubirea de sine și față de cei dragi. 

Dar, recunosc că nu este mimic rău în a avea un motiv în plus pentru o ieșire în oraș, a ne pregăti pentru o nouă ieșire romantică și a stârni astfel și mai mult flacăra pasiunii. Colegii mei de la Pagina de Psihologie desfășoară, până pe 25 februarie, campania Școala iubirii, în cadrul căreia toate cărțile pentru cuplu au preț de sărbătoare. Astfel, ieșirea tipică în oraș, merită urmată de o lectură serioasă despre ce înseamnă să iubim și să fim iubiți. 

Revenind la subiectul acestui articol, mi-am propus să vă prezint șapte pași utili în pregătirea unei întâlniri romantice. După cum spune și titlul rubricii mele lunare, mintea flexibilă și corpul îngrijit fac casă bună împreună, chiar și atunci când vine vorba despre a celebra luna iubirii.  

Țin minte și acum fluturii din stomac și entuziasmul trăit atunci când m-am pregătit pentru prima mea întâlnire cu partenerul meu, deși au trecut de atunci peste 15 ani, îmi amintesc aievea toate emoțiile și momentele importante ale pregătirii mele. Cu gândul la acea primă întâlnire, care apoi s-a transformat într-o relație frumoasă, am început să scriu articolul de azi. Și, Doamne, cât de plăcut este! 

De ce să ținem cont înainte de o ieșire romantică? 

● Părul. Se știe că prima impresie este cea mai importantă, motiv pentru care aspectul fizic este unul de care merită să avem grijă. Părul trebuie să fie curat și aranjat. Nu încercați o coafură nouă, nu mergeți la tuns înainte cu o zi sau în ziua respectivă deoarece este posibil să nu iasă exact așa cum vă doriți și asta vă poate strica starea. Cel mai bine este să optați pentru o coafură cu care vă simțiți bine și știți că vă avantajează. Să ne amintim că a degaja încredere înseamnă a ne simți confortabil în propria piele! 

● Machiajul, la fel ca în cazul părului, face parte din aspectul nostru. Recomandarea mea este să nu experimentați și să nu folosiți produse noi pe care nu le cunoașteți! Nu încercați un look nou exact atunci! Dacă vă doriți ceva special, puteți exersa cu câteva zile înainte un nou look și vedeți exact dacă vă place, vă avantajează și vă simțiți confortabil. Un ruj roșu este mereu binevenit, însă aveți grijă să fie unul rezistent pentru a nu sta cu grija că se întinde sau arată inestetic din cauza măștii. Nu încercați, în ziua respectivă, să vă trasați o linie de tuș dacă nu sunteți familiarizate cu ea, de multe ori, din cauza emoțiilor, mâinile noastre tremură iar linia poate deveni una nu prea dreaptă și frustrarea apare instant. Mai bine un machiaj light sau unul cu care vă simțiți voi bine, decât unul sofisticat, dar care nu vă avantajează. Să ne amintim că frumusețea izvorăște din interior, prin machiaj doar evidențiem frumosul! 

● Pregătirea în avans. Este bine ca înainte cu o seară să ne exfoliem tenul, să ne aplicăm o mască și să ne epilăm. Poate o să vă gândiți – De ce este important acest pas la prima întâlnire?! Indiferent cumva va decurge întâlnirea, faptul că voi sunteți epilate, hidratate și aveți o lenjerie intimă frumoasă vă poate face să vă simțiți mai bine și mai sexy, chiar dacă este un aspect pe care doar voi îl știți în acel moment. O manichiură curată și îngrijită este un motiv bun de a ne simți bine, mai ales că mâinile sunt mereu la vedere. O piele hidratată și îngrijită este frumoasă și ne face să trăim starea de bine. Să ne amintim că îngrijirea corpului este o formă de prețuire de sine și nu facem asta doar pentru bărbatul sau femeia iubită! 

● Ținuta este una dintre cele mai grele alegeri din viața unei femei (părerea mea!). Deși avem multe haine în șifonier, adesea, ne trezim cu o întrebarea – Și eu cu ce mă îmbrac astăzi?! Răspunsul, atunci când vine vorba despre o ieșire romantică, este o ținută frumoasă, feminină, care să se potrivească cu părul și machiajul și mai ales care să fie comodă. Dacă nu ne simțim confortabil cu unul dintre aceste aspecte va fi vizibil pe parcursul întâlnirii, pentru că mintea noastră va jongla între ceea ce se întâmplă la întâlnire și gândul, oare arăt bine, nu se vede burtica, machiajul este OK? Cu cât suntem mai relaxate cu atât mai mult putem să ne concentrăm pe discuția cu partenerul nostru de dialog. Să ne amintim că energia care se creează poate prezice viitorul unei prime întâlniri romantice! 

℗PUBLICITATE● Subiectele de discuție. Deoarece de cele mai multe ori nu cunoaștem persoana cu care urmează să ieșim în oraș sau o cunoaștem prea puțin, este bine să ne pregătim (de acasă) câteva subiecte de discuție; pentru a nu exista momentele tăcere, care adesea sunt stânjenitoare. Căutați online informații despre persoana în cauză, întrebați-vă prietenii, dacă aveți vreunul comun, care ar fi subiectele de interes, pentru a vă putea pregăti. În prezent, cu accesul la social media este ușor să aflăm informații despre cei din jur și nu, nu este nimic greșit să te documentezi înainte. În campania despre care aminteam mai sus, cea cu reducerile de carte, este listat și volumul Intimitate zbuciumată, nu zic să-l citești în ziua cu întâlnirea; dar ar merita cu câteva zile înainte, pentru a afla mai multe despre cum funcționează relațiile. Să ne amintim că de calitatea relațiilor noastre, depinde calitatea vieții pe care o trăim, prin urmare, să nu ne mulțumim cu puțin. 

● Locația. Deși poate la o primă analiză nu este atât de importantă, din punctul meu de vedere, este bine să „studiem“ nițel locația. Astfel ne putem pregăti mai bine ținuta, pentru a fi în ton cu ambianța locului, machiajul este un pas important și îl putem adapta în funcție de lumină și de ora din zi. Să ne amintim că unele locuri au o energie mai bună și altele mai puțin bună, iar pentru a păstra armonia este esențial să nu ieșim prea tare în evidență, dar nici să nu ne pierdem printre fețele de masă cu pătrățele. 

● Timpul. De ce este important? Deoarece cu ajutorul lui ne putem ghida în ziua mult așteptată. Dacă știm locația, putem să calculăm de cât timp avem nevoie pentru a ajunge la întâlnire (dacă nu ne așteaptă cel sau cea cu care ieșim în oraș cu mașina), astfel stabilim și cât ne ia să ne aranjăm, machiem și îmbrăcăm. Sunt genul de persoană care este mereu punctuală, ajung chiar mai repede (oriunde), urăsc să ajung târziu și mai mult urăsc să aștept pe cineva. În special la prima întâlnire ar fi bine să ajungeți la timp; nici prea devreme nici prea târziu, la timp. Să ne amintim că punctualitatea este o formă de respect și de eleganță relațională! 

Toate acestea fiind spuse (pardon, scrise!), vă doresc să transformați pregătirile pentru următoarea ieșire romantică într-un ritual de cultivare a stării de bine. Timpul zboară, iar cu fiecare secundă care trece se scurge o secundă din viața noastră; drept urmare, ideea nu este să treacă ceva, ci să trăim intens fiecare moment al existenței noastre. 

Spor la pregătiri, și fie ca luna februarie să fie în ton cu sloganul din campania Școala iubirii – lectură, dragoste și sex!

PS: vorba lui Coco Chanel, o femeie ar trebui să se dea cu parfum acolo unde vrea să fie sărutată.

Mihaela-Elena Gáspár este pasionată de psihologia frumuseții și de comportamentele care contribuie la starea umană de bine, activează în industria make-up și a cosmeticii faciale. Iubește cărțile de suflet, crede în evoluție și în faptul că viața este despre învățare, culoare și conectare.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0